Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Anyukák! Ti mit engednétek...

Anyukák! Ti mit engednétek meg a 12-13 éves lányotoknak?

Figyelt kérdés

Ne gondoljon senki semmi rosszra, egyszerűen csak érdekel, hogy ki mit enged meg a lányának.:)

Példának itt van pár kérdés.:

Beengednéd a lányodat pár megbízható vele egykorú vagy 1-2-3 évvel idősebb barátnőivel a 20 km-re lévő nagyvárosba vásárolni?(busszal vagy vonattal)

Milyen kozmetikai termékeket használhat/használhatna ennyi idősen?

Hova és meddig engeded/engednéd el a hétvégén?

2012. szept. 23. 16:13
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Én most 17 éves vagyok, jaj de rég voltam már 12-13 éves... :) Anyum a legjobb anyuka a világon. Mindent megengedett, mégis úgy, hogy én magam tudtam hol a határ. Ott alvás barátnőknél, nővéremmel elmehettem koncertekre, stb. 12-13 évesen nem sminkeltem magam, nem is érdekelt nagyon. Persze azóta sokat változott a világ, a mai kis csajok már profibban sminkelnek mint én.

Véleményem szerint egy ilyen korú lány már azért császkálhat erre-arra, persze szigorúan csak olyanokkal akiket a szülők is ismernek és ne túl sokáig legyen el. Szóval olyan sötétedésre érjen haza. Fontos, hogy ápolja magát már ilyen fiatalon is szóval némi szájfény/szempillaspirál mehet! Pizsamapartiba, kerti partira, szülinapokra, barátnőnél alvásra, iskolai rendezvényekre engedném el, ameddig jól érzi magát és amíg biztonságos közlekedni (járnak emberek az utcán, járnak közlekedési eszközök) vagy szülők mennének érte. Kulturális programokra (kiállítás, múzeum, koncert, stb.) családostul jó menni, vagy idősebb testvérrel. Szerintem ezek a reálisak, egy ilyen csajszi már felfedezi a világot és amíg tudja merre hány méter addig teljesen oké ha szórakozni vágyik.

2012. szept. 23. 20:53
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem engedném a sminket max a korrektort ha nagyon sok a pattanás,vagy a szájfényt,labellot.

Nincs buli,se kocsma,se magassarkú,se szoli,se hajfestés.

Vásárolni elengedném vagy idősebb rokonnal,vagy csak felnőttel mondjuk egyik lány anyukájával akit ismerek,engedném barátnőnél aludni hétvégén,szülinapi buliba ahol megbízható felnőttek szülők vannak nem ihatnak stb.

Engedném hétvégén barátnőzni,moziba ha van a városba mozi,strandra,fagyizni ilyesmi.De este 6-7re haza kell érnie, nyáron 8is maradhat.Mindig tudnom kell hova megy,és persze meg kell kérdeznie előtte, a fiúval járást nem engedném,és mivel jól nevelem a lányom nem is akarna ennyi idősen pasizni,pláne nem szájra puszi kézfogásnál többet,de ezt fent tartom 14-15 évesen is,ha lenne is barátja sem menne csóknál tovább.

Alkoholt nem ihat,nem cigizhet,vannak szabályok,legyen őszinte,legyen meg a bizalom,nem lóghat egésznap az interneten.Nincs tetkó,piercing és push-upos melltartó,mert felesleges.

2012. szept. 24. 11:23
 13/19 anonim válasza:
0%
Hát én biztos nem engedtem volna el a 12 éves KISlányomat plázáni 20 km-el odébb.. kitudja hová mennek, a várost sem ismerik anyirra, és tele van pedofilokkal a nyagváros biztos nem engedtem volne el még idősebb barátnőivel sem. Esetleg a közeli ruhaboltokba mehetnek de ilyen messze, nem. Milyen felelőtlen anya az ilyen?? Meg smink?? Semmi szüksége nincs rá hogy a fiatal bőrét tegye tönkre az alapozókkal meg még arckrémek sem szükségesek. A b aráznőihez én vittem el és úgy tudom hogy hová megy.
2012. szept. 28. 12:37
 14/19 anonim ***** válasza:
51%

1.Hátt. El igen

2.pl magának dezodort parfümöt fogkefét hajlakkot fogkrémet tusfűrdőt....ilyeneket!

3.hát egész hétvégére csak vigye a könyvit oszt tanuljon!!

2012. szept. 28. 13:59
 15/19 anonim ***** válasza:
51%

1. nem engedném

2. max szempilláját kifestheti

3. pizzázni, vagy nyáron fagyizni, télen 5 óráig, nyáron meg sötétedésig.

2012. szept. 29. 13:38
 16/19 anonim válasza:
100%

13 éves lány vagyok

1.:Engem nem engednek,csak havonta 1-szer a városközpontba ami a sulitól kb. fél km. A várost ismerem,mégsem szeretek egyedül mászkálni. Szerencsére van 1 barátnőm,aki 17 éves (nagyon jófej,kitűnő tanuló,iskola legjobb diákja,szóval megbízható) és vele szoktam menni.

2.Én korrektort,alapozót,púdert használok,meg alkalomadtán szájfényt,sminket.

3. Hétvégén általában tanulok+tanulok a tesóimmal (anyu nagyon sokat dolgozik,így a húgomat hétvégén én ellenőrzöm-tanítom (9 éves) és az egyik öcsémmel (6 éves (1. osztály) megjegyezném minden évben mindegyikőnkek kitűnőnek kell lennie,különben nem mehetünk nyaralni.

folyamatosan foglalkozom)

2012. okt. 27. 18:03
 17/19 anonim válasza:

1.Én már mentem barátnőmmel ketten busszal Érdre.

2.Minden nap spirálozom a szempillám,és ha megyünk szüleimmel valahova pl.: Moziba,színházba,vagy karácsonykor valahova akkor ki szoktam festeni magam.

3.Barátnőimhez szoktam menni vagy jobb időben suli után meg hétvégén sétálgatni, meg játszóra szoktunk menni a barátaimmal. :) :D

2013. jan. 3. 17:41
 18/19 anonim válasza:
Én 18éves vagyok, anyukám mikor kisebb voltam este dolgozott,nappal pedig aludt,míg hugom meg nem született,utána vele volt. Másodikos koromtól kezdve hosszas kísérgetések után persze,h lássák mennyire tudok közlekedni,már egyedül jártam iskolába,ami kb.15perces séta volt. Olyan negyeikes koromtól voltam elengedve suli után kicsit messzebb(4 villamosmegállónyíra plusz pár perc séta),de volt már telefonom és iskola után egyből telefonálnom kellett,h elindultam haza,vagy elmehetek-e ide,vagy oda(pontos címet mondtam) 5,6ra kellett kb hazaérnem. Pesti vagyok,sose lett semmi bajom,hiába mászkálhattam kicsit szabadabban 9éves koromtól kezdve,bár ez egyénfüggő is szerintem,rajtam látták,h nem fogok idegennel szóba állni,vagy kifutni a kocsi elé,és oda megyek,ahova mondom,akkor érkezem,mikor mondom. egy 12-13éves lányt szerintem már nyugodtan engedhetsz szabadon,ha megvan a magához való esze :) persze este én is max 9-10-ig engedném,inkább 9. hétvégén menjen csak nappal csavarogni,tudjam hol van és kivel. 14től meg szerintem el kezdhet járni házibuliba és ne hajnalba,hanem inkább másnap délelőtt,vagy délre menjen haza,amikor már világos van és nincs annyi veszélyes ember az utcán,este semmiképp ne csavarogjon,jómagam is félve megyek bulik után haza lassan 19 évesen.. ennyit tudnék tanácsolni így idősebb "tini",fiatalabb felnőtt létemre. :)
2013. jan. 15. 21:22
 19/19 anonim válasza:
én pár hónap múlva leszek 12 és nekem anyukám megengedi, hogy KÜLÖNLEGES alkalmakkor egy kis szempillaspirál, szemfesték, púser és alapozó. Anya elenged kb. 7.-8.-ig a barátnőimmel (bár én nem lakok nagyon nagy városban). Nem szoktam nagyon vásárolni, inkább kiélvezem a gyermekkor örömeit, mert még bőven ráérek mindenre, de egy öt év múlva, hát nem akarnék már a legjobb barátnőimmel az utcákon görkozni, de lehet, hogy néha elő fog fordulni... Én nagyon örülök annak, hogy anyukám elkísér, hisz még mindig gyerek vagyok! Hát én ha anya hejében lennék, nekem ez egy nagyöröm, hogy tudom már nagylány vagyok, de még akkor is tapasztalatlan a külvilággal, ezért is kellenek a családi nyaralások, ahol megtanuljuk, hogyan élnek mások és mi. Megkülönböztetjük egymás szokásait, hogy milyenpéldául egy olasz 13 éves aki kisminkeli magát, minden egyes alkalommal, és 20 éves korában 40-nek fog kinézni, és elindulhatunk így egy olyan úton, ahol könnyedén lassan haladva felfoghatjuk az élet külön külön féle titkát. Ha úgy érzed, fel akar nőni, akkor vidd el őt egy közös útra, és megmutathatod neki, miket relytegetne neki a jövő, ha a helyes utat vagy a hejtelenet választja. Szerintem kísérd el a buszmegállóra búcsúzz el tőle és mond meg neki, hogy érezze magát jól! Hidd el csupán 3 szó, és nem kell neki több, hogy megfutamodjon-e vagy pedig felszáll és integetve elmegy.
2013. febr. 27. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!