Anyukák! Ti mit engednétek meg a 12-13 éves lányotoknak?
Ne gondoljon senki semmi rosszra, egyszerűen csak érdekel, hogy ki mit enged meg a lányának.:)
Példának itt van pár kérdés.:
Beengednéd a lányodat pár megbízható vele egykorú vagy 1-2-3 évvel idősebb barátnőivel a 20 km-re lévő nagyvárosba vásárolni?(busszal vagy vonattal)
Milyen kozmetikai termékeket használhat/használhatna ennyi idősen?
Hova és meddig engeded/engednéd el a hétvégén?
Én most 17 éves vagyok, jaj de rég voltam már 12-13 éves... :) Anyum a legjobb anyuka a világon. Mindent megengedett, mégis úgy, hogy én magam tudtam hol a határ. Ott alvás barátnőknél, nővéremmel elmehettem koncertekre, stb. 12-13 évesen nem sminkeltem magam, nem is érdekelt nagyon. Persze azóta sokat változott a világ, a mai kis csajok már profibban sminkelnek mint én.
Véleményem szerint egy ilyen korú lány már azért császkálhat erre-arra, persze szigorúan csak olyanokkal akiket a szülők is ismernek és ne túl sokáig legyen el. Szóval olyan sötétedésre érjen haza. Fontos, hogy ápolja magát már ilyen fiatalon is szóval némi szájfény/szempillaspirál mehet! Pizsamapartiba, kerti partira, szülinapokra, barátnőnél alvásra, iskolai rendezvényekre engedném el, ameddig jól érzi magát és amíg biztonságos közlekedni (járnak emberek az utcán, járnak közlekedési eszközök) vagy szülők mennének érte. Kulturális programokra (kiállítás, múzeum, koncert, stb.) családostul jó menni, vagy idősebb testvérrel. Szerintem ezek a reálisak, egy ilyen csajszi már felfedezi a világot és amíg tudja merre hány méter addig teljesen oké ha szórakozni vágyik.
Nem engedném a sminket max a korrektort ha nagyon sok a pattanás,vagy a szájfényt,labellot.
Nincs buli,se kocsma,se magassarkú,se szoli,se hajfestés.
Vásárolni elengedném vagy idősebb rokonnal,vagy csak felnőttel mondjuk egyik lány anyukájával akit ismerek,engedném barátnőnél aludni hétvégén,szülinapi buliba ahol megbízható felnőttek szülők vannak nem ihatnak stb.
Engedném hétvégén barátnőzni,moziba ha van a városba mozi,strandra,fagyizni ilyesmi.De este 6-7re haza kell érnie, nyáron 8is maradhat.Mindig tudnom kell hova megy,és persze meg kell kérdeznie előtte, a fiúval járást nem engedném,és mivel jól nevelem a lányom nem is akarna ennyi idősen pasizni,pláne nem szájra puszi kézfogásnál többet,de ezt fent tartom 14-15 évesen is,ha lenne is barátja sem menne csóknál tovább.
Alkoholt nem ihat,nem cigizhet,vannak szabályok,legyen őszinte,legyen meg a bizalom,nem lóghat egésznap az interneten.Nincs tetkó,piercing és push-upos melltartó,mert felesleges.
1.Hátt. El igen
2.pl magának dezodort parfümöt fogkefét hajlakkot fogkrémet tusfűrdőt....ilyeneket!
3.hát egész hétvégére csak vigye a könyvit oszt tanuljon!!
1. nem engedném
2. max szempilláját kifestheti
3. pizzázni, vagy nyáron fagyizni, télen 5 óráig, nyáron meg sötétedésig.
13 éves lány vagyok
1.:Engem nem engednek,csak havonta 1-szer a városközpontba ami a sulitól kb. fél km. A várost ismerem,mégsem szeretek egyedül mászkálni. Szerencsére van 1 barátnőm,aki 17 éves (nagyon jófej,kitűnő tanuló,iskola legjobb diákja,szóval megbízható) és vele szoktam menni.
2.Én korrektort,alapozót,púdert használok,meg alkalomadtán szájfényt,sminket.
3. Hétvégén általában tanulok+tanulok a tesóimmal (anyu nagyon sokat dolgozik,így a húgomat hétvégén én ellenőrzöm-tanítom (9 éves) és az egyik öcsémmel (6 éves (1. osztály) megjegyezném minden évben mindegyikőnkek kitűnőnek kell lennie,különben nem mehetünk nyaralni.
folyamatosan foglalkozom)
1.Én már mentem barátnőmmel ketten busszal Érdre.
2.Minden nap spirálozom a szempillám,és ha megyünk szüleimmel valahova pl.: Moziba,színházba,vagy karácsonykor valahova akkor ki szoktam festeni magam.
3.Barátnőimhez szoktam menni vagy jobb időben suli után meg hétvégén sétálgatni, meg játszóra szoktunk menni a barátaimmal. :) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!