Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Anyukák! Ti mit engednétek...

Anyukák! Ti mit engednétek meg a 12-13 éves lányotoknak?

Figyelt kérdés

Ne gondoljon senki semmi rosszra, egyszerűen csak érdekel, hogy ki mit enged meg a lányának.:)

Példának itt van pár kérdés.:

Beengednéd a lányodat pár megbízható vele egykorú vagy 1-2-3 évvel idősebb barátnőivel a 20 km-re lévő nagyvárosba vásárolni?(busszal vagy vonattal)

Milyen kozmetikai termékeket használhat/használhatna ennyi idősen?

Hova és meddig engeded/engednéd el a hétvégén?

2012. szept. 23. 16:13
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
90%

1. Vele egykorúval nem, 15 évessel talán...

2. Arckrém, testápoló, szóval ilyesmik...

3. Fél tízig engedném el házibuliba, barátnőhöz.

2012. szept. 23. 17:21
 2/19 anonim ***** válasza:
58%

- Nem mehet egyedül, egyidős barátokkal csavarogni. Csak felnőttel. Max. ide a ház elé a padra, beszélgetni. De inkább jöjjenek fel a barátok.

- Kozmetikai termékek? Sampon, balzsam, szappan vagy tusfürdő. Ha sminkre gondolsz, akkor szájfény és körömerősítő lakk. Másra nincs szüksége. Szép, ahogy van.

A komolyabb sminkhez meg kislány.

- Hétvégén? Ugyanaz a válaszom, mint az első kérdésre. Max. ha elmennek moziba, akkor elviszem, és érte is megyek. NEM csavarog 12-13 évesen haverokkal az utcán. Sem hétköznap, sem hétvégén.

2012. szept. 23. 17:50
 3/19 anonim ***** válasza:
87%

15 és fél éves vagyok, 13 évesen:

1. nem hiszem, hogy elengedtek volna városon kívül máshol vásárolni barátnőkkel. Most elengednek, de még most sem szivesen. :)

2. ha a sminkre gondolsz, 13 évesen még nem sminkeltem. Max ha mentem valahova, akkor korrektor+szájfény, meg néha körömlakk :DDD

3. bulizni természetesen nem voltam ennyi idősen. Szülinapokon max 10ig voltam elengedve. Városnapon voltam asszem kb fél2ig, 13 és fél évesen. Aztán 14 évesen már maradhattam tovább, és 14 és fél évesen voltam először bulizni.

2012. szept. 23. 18:36
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

12-13 évesen én:

-ha a szüleim nem engedtek el, akkor a nagymamám kísérgetett mindenhova. aztán értem is jött valaki. akkor nagyon utáltam, de most visszagondolva nem lett volna biztonságos egyedül. :S

-hááát, akkor nem sminkeltem, de szerintem ha nagyon patis lett volna a bőrőm anyu engedte volna a korrektort, vagy valami ilyesmit. a körmömet mindigis engedték festeni, sokszor többszínű volt, mintás, cuki, 'nagylányos' meg ilyesmi :D imádtam, és most is imádom. :) de ettől sosem néztem ki úgy, mint valami...khm.. értitek. :)

-ugyanaz mint a hétközapoknál. kísérgettek ide-oda, és kb. 6-7kor otthon kellett lennem. mármint úgy hogy értem jött valaki. néha a nővérem volt az. :D

16L

2012. szept. 23. 19:02
 5/19 anonim ***** válasza:
45%

14 éves vagyok és:

Aszüleimnek semmi problémájuk nem volt 1-2 éve ha a haverjaimmal csavarogtam, de akár egyedül is elengedtek volna, mert egy éve Zuglóba járok suliba egyedül, Taksonyból.

Arclemosót használok, de megengednék ha a körmömet festeném.

A hétvégi távollétre csak 1-2 alkalom volt, 6. osztályban 9 körül otthon kellett lennem, idén nyáron az volt a kikötés hogy érjek haza 11-re, vagy értem jönnek ha lekésem a buszt.

2012. szept. 23. 20:08
 6/19 anonim válasza:
100%
Én 13 éves vagyok és hát... az én anyukám eléggé jó anya és tudja hogy hol a határ. Vásárolni szerintem nem engedne el, eddig egyszer voltam a barátnőmmel, aki 15 éves és busszal mentünk. Azt megengedte. Nem szereti ha festem magam, de nem is szoktam. Körömlakkot szünetekbe enged. (Megmondta, azért, hogy ne nézzenek r....nak.:))Nyáron 9-ig max. 10-ig vagyok kiengedve. Suli időben ritkán 6-7ig.
2012. szept. 23. 20:19
 7/19 anonim ***** válasza:
35%

15 éves lány vagyok. 12-13 évesen:

- Beengedtek nálam egykorúval és/vagy egyedül is a nálunk 20 kilométerre lévő nagyobb városba. Az ott élő apum sokszor felvett a buszmegállóban és elvitt, de volt olyan, hogy egyedül kellett jó sokat sétálni. Elengedtek, most is elengednek. Anyum ki volt akadva azoknak a lányoknak a szüleitől, akik 13-14 éves lányukat nem engedték el... Szerinte hamar meg kell tanulni az önállóságot, őket 6-7 éves koruktól kezdve sokszor otthon hagyták akár egy hétre is a szüleik, mert Pestre fel kellett menni munkaügy miatt.

- 12 évesen emlékszem az orromat alapoztam már, 13 évesen pedig már teljesen alapozó/korrektor stb. Mindig anyu veszi nekem a kozmetikai cuccokat, vagy együtt megyünk. Körömlakkot akkor sem engedték suliba, most sem, de mivel zselés körömépítéssel foglalkozom, azt megengedik.

- 9 éves korom óta majdnem minden hétvégén barátnőknél alszok. Anya mindig elengedett, hétvégén este nem is igazán mentünk máshova... de azt hiszem 9-10 körülig voltam elengedve akkor péntek esténként, utána már nem igazán. Bár nekem jó volt így is, mert a házunk elé kiültünk és 2-3ig hajnalban kint beszélgetünk. Kiengedett mindig, most is kienged a ház elé beszélgetni, nem is szokott soha kinézni, vagy szólni, hogy menjek be. Régen is esténként sokáig csak kutyával engednek el, és sokszor most is inkább kutyával próbálkozom elmenni, mint egyedül. Ezen a nyáron volt nagy áttörés, elengedett mindenhová bulizni, éjszaka kiszökdöstem, de sokszor csak annyit mondott, hogy ne 3kor érjek haza legközelebb, meg hogy látszik hogy nem aludtam éjszaka. Közbe játszott az is, hogy ikertesóm pont az ellentétem, és sehová nem jár el.

2012. szept. 23. 20:29
 8/19 anonim válasza:
68%

1.beengedném, de legyen köztük idősebb lány/fiú is.

2.mindenféle arcápoló, testápoló, sampon stb.

és igen!!!!!!!!!!! sminket is engednék neki főleg alapozót és korrektort, púdert. szerintem azzal a gyereknek okoznak a legtöbben kínszenvedést ha a vérvörös pattanásait nem fedheti el, mert szégyen és gúny tárgyává válik vagy úgyis elfogja fedni őket, csak az iskolában a wc-ben..

viszont szempillaspirál nem. maximum barna vagy színtelen. szemhéjfesték pedig csakis natúr. (barna bézs stb) kék, lila, zöld, rózsaszín nem.

szájra pedig maximum színtelen vagy bőrszínű szájfényt.

hétvégén maximum ott aludni, esetleg házibuliba ahol ismered a résztvevőket akik vele egykorúak.

2012. szept. 23. 20:45
 9/19 anonim válasza:
72%

Nem vagyok se szülő, se csaj, szóval nem tudok rendes választ adni, de annyit mondok, hogy engem most 14 évesen alig engednek el 9nél tovább (persze csak nyáron, télen sötét, stb..) Mondjuk ez már kicsit túlzás, de egy lánynál, ha nem akarod, hogy 14-15 évesen 20 éves krapekokkal járjon szobára, akkor azért húzd meg a határt. Plusz pont, ha nem szeretetted meg vele a TV-t.

Persze lehet én túlzok, de elég érdekes lány ismerőseim vannak o.0

2012. szept. 23. 20:47
 10/19 anonim válasza:
89%

Hát nálunk anyukámék eléggé szabadnak hagytak/nak. Most 15 éves vagyok.

-Ennyi idősen sokszor elmentem otthonról, nem igazán szoktak meghatározni mikorra jöjjek, csak ne későn. Nem szoktam bulizni, szóval nem mentem. A szülinapi partikon vagy egyéb baráti köri partikon sokáig maradtam, bár a szüleim jöttek értem, bár ők elbeszélgettek a többi szülővel szóval utolsóként mentem haza éjfélkor.

-Vásárlásnál, elengedtek a plázákba, persze délután csak, esetleg délelőtt, ott vegyünk valami kaját, és még délután, de nem szoktunk sokáig maradni. Egyidős barátommal mentem.

-Sminkek.. én eléggé ellene vagyok most is. Még a ballagásomra se festettem ki magam. Egyáltalán nem érzem szükségét hogy egy 12-3 éves lány fesse magát, még én se 15 évesen. Maximum egy szempillaspirál, esetleg egy halvány szájfény. Nem kell hogy ronda legyen a bőre később.

A szüleim nem nagyon törődnek, mit csinálok, az én dolgom. De én így is megtartom a saját magam által húzott határt. Elmenni sétálni, cukrászdába, esetleg valami gyorsétterembe(vagy ilyesmik, nem feltétlenül McDonald's) oké. De hogy 20 km-re, inkább valami unokatesó, tesó, vagy ha megy valaki felnőtt velük.

2012. szept. 23. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!