Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Na most mit kezdjek vele?

Na most mit kezdjek vele?

Figyelt kérdés
17 éves lányom terhes lett. Megbeszéltük,hogy megtarthatja a babát,de nem híreszteli,hogy várandós. Igen előbb-utóbb látszani fog,de a távoli ismerősök/barátok/rokonok akikkel évente találkozunk nekik nem kell tudni. Erre ma mit látok? Facebookon fent van neki egy album "pocakosan" címmel. Rengeteg kép van ahol a barátjával fogják a hasát,stb,stb. Kértem,hogy szedje le az albumot és a többi olyan képet ahol látszik a hasa,mire ő fennhangon közölte,hogy "NEM". Mit kezdjek vele? Nem akarom,hogy ezt mindenki megtudja. Mit fognak róla gondolni 17 évesen???

2012. szept. 16. 01:43
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
75%
Mivel gondolom nem ő és az apja fogja eltartani ezért nem is értem a dolgot és ugyanezt mondhatod is neki... Az meg már csak az én véleményem, hogy semmiképp sem tartom okos dolognak, hogy megtartsa a babát
2012. szept. 16. 02:05
 2/20 A kérdező kommentje:

Én sem örülök neki,de mondta,hogy nála a vetélés szóba se jöhet. Ezt elfogadom,mert tudom milyen volt amikor vele vagy a hugával teherbe estem. Az első pillanattól kezdve mindennél jobban szerettem őket.

Köszönöm a választ.

2012. szept. 16. 02:21
 3/20 anonim ***** válasza:
83%
És a megszületése után mi lesz a babával? Örökbe adja, vagy felnevelitek ti? Ha ez utóbbi, akkor nem igazán értem a problémádat, hiszen a rokonság előtt nem titkolhatjátok a gyermek létezését egész életében. Vagy mit mondanátok, hogy Te szülted? Az anya meg úgy tesz, mintha a testvére lenne? Ez is borítékolható, hogy előbb-utóbb kitudódna.
2012. szept. 16. 06:27
 4/20 anonim ***** válasza:
98%

Én komolyan leültem volna vele el eszélgetni erről! Érett-e a babára!!? Mert oké hogy terhes, nó buli lesz egy babája, de hogy ezt felfogta-e, hogy mi el jár! Hogy tartja el, miből veszi meg neki a dolgokat, éjjel kel-e majd a babához... Mert nem ámazt hiszi megszülöd a babát és minden a régi lesz, teljesen megváltozik az élete! A fiújával is mennyire megbízható, vállalja -e az apa szerepet, a fiú családja mit szól hozzá..

Terhes, fejezze be a sulit, a fiújával mennyire komolyan gondolja, a fiújával családjával is leültem volna hogy akkor mi legyen, elveszi-e a lányomat a fiú, hol fognak lakni, miből fognak élni...

Most ezek után ha erre kerted és ezt tette mit vársz tőle?!! Abszolút gyerek még ha nem fogja fel amit kérték tőle!

Én leülnék vele beszélni, és megmondanám neki akkor költözzön a fiúhoz és próbáljanak meg boldogúlni, akkor majd meglátja milyen is az élet!

2012. szept. 16. 06:39
 5/20 anonim ***** válasza:
68%

Ne haragudj, de nem érett a lányod a gyerekhez.

Mit fognak gondolni? Megmondom, én mit gondolok:

- nem volt elég esze védekezni. Ez kicsit a ti hibátok is, már megbocsáss.

- nem fogja tudni eltartani a gyereket, nem fogja tudni befejezni az iskolát

- az, hogy FB-ra rakja fel a képeket abból világosan látszik, hogy ez az egész csak arra jó neki hogy ő legyen a középpontban, róla beszéljenek. Ha ez elmúlik, mi lesz a babával?

2012. szept. 16. 08:37
 6/20 anonim ***** válasza:
96%
Hát nem vagy semmi! Eljutottál oda, hogy szégyelled a saját lányod. Mit fognak gondolni? Hogy boldog? A párja pedig mellette van? Téged nem az zavar, hogy RÓLA mit fognak gondolni, hanem RÓLAD. Legalább ezt vallanád be, és nem burkolnád amögé, hogy a lányod akarod védeni. A saját kis életed sajnálod, mert félsz, hogy rossz anyának tartanak, amiért a lányod ennyi idősen terhes lett. Csakhogy ez az Ő élete. Sajnálom, hogy ideje korán, de rászakadt a felelősség. Segíthetsz neki, de kb. idáig terjed a hatásköröd. Ez a baba az ő gyereke, és nem fogod tudni elrejteni a világ elől! Jobb, ha mielőbb elfogadod! És igen, MINDENKI meg fogja tudni. Akkor meg nem midnegy, hogy most vagy 4-5 hónap múlva?
2012. szept. 16. 08:53
 7/20 A kérdező kommentje:

Nem adjuk örökbe! De azok a rokonok meg ismerősök akikkel csak karácsonykor találkozunk egy napra nekik lehetne azt mondani,hogy enyém a baba. Nem? A sulit be fogja tudni fejezni,mert én fogom nevelni.

Az,hogy védekeztek-e nem tudom. Állítólag csak lecsúszott a gumi,de teljesen mind1. Ez már megtörtént vissza csinálni nem lehet.

A barátja 100%-ban mellette áll.

2012. szept. 16. 10:10
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
És mit mondasz ezeknek a rokonoknak, ha mondjuk a majd 21 éves lányod azt mondja, elmegy albérletbe a barátjával és viszik a babát?
2012. szept. 16. 10:18
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
És a babával mit taníttatok meg, kinek mondja, anya? És majd akkor két év múlva karácsonykor magyarázkodsz, hogy a Te babád elveszett, neki meg hopp lett egy másfél-kétévese?
2012. szept. 16. 10:20
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Ezt eltitkolni a legnagyobb baromság, már bocsánat.

Úgyis kiderülne.

Meg most őszintén, azoknak a rokonoknak, ismerősöknek, barátoknak nem tök mindegy ha megtudják ha úgyis csak egyszer találkoztok egy évben?

2012. szept. 16. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!