14 évesen jogomban áll elköltözni?
Miért kéne bármilyen hatóságoknál jelezni? :)
Persze, menj csak.
A lenne a legjobb, ha a teruleti gyermekvedelmi szakszolgalatot keresned meg. Ott mindenben szivesen segitenek neked. Eligazitanak abban, hogy mit, hogyan intezz. A hatosagoknak pl. azert kell jelezni, ha a masik szulohoz koltozol, mert hivatalosan nem nala vagy elhelyezve. Ezzel pl. a gyamhatosag foglalkozik. Az iskolaban van gyermekvedelmi referens, o tud segiteni , hogy felvehesd a kapcsolatot a gyermekvedelmi szakszolgalattal. Ha ez megsem menne, ird meg hol laksz es kideritem neked a cimet, telefonszamot.
Meg egy fontos dolog: Az iskolaban is es a szakszolgalatnal is legyel oszinte. Nincs mit szegyelned. Nem a te hibadbol kerultel ilyen helyzetbe. Segitseget kerni nem szegyen, foleg, hogy nekik pont az a dolguk, hogy segitsdenek. Ezert vannak. Ha nem mersz segitseget kerni, magaddal szursz ki. Remelem minden jol alakul, sok szerencset!
Teny, hogy ha szakembert beavatsz a dologba, es ok is ugy latjak, hogy tarthatatlan a helyzet, akkor a hugod sem maradhat otthon. Talan o is az apukajahoz kerul, vagy nagyszulohos, nagynenihez... Ket ut all elotted. Vagy nem akarod magara hagyni a hugodat es ezert tursz tovabb es nem teszel semmit, vagy lepsz es ezzel mindent felbolygatsz, de mindketten jobb, nyugodtabb korulmenyek koze kerultok. Termeszetesen, ha otthon normalizalodik a helyzet mindketten visszaterhettek anyukatokhoz.
Neked kell dontened, de nem muszaj egyedul. Akiket tanacsoltam neked, azok ebben a dontesben is tudnak segiteni, Talan olyan lehetosegeket is tudnak ajanlani, amikre mi ketten nem is gondoltunk. Szerintem mindenkepp beszelj valakivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!