Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki hány évesen és mi okból...

Ki hány évesen és mi okból költözöttel el otthonról, ill aki még otthon lakik, miért és mikor szándékozik elköltözni?

Figyelt kérdés

Én 22 vagyok ,nemrég végeztem a sulival, de most beiratkoztam egy esti képzésre,közben pedig munkát keresek.

Az egyik ismerősöm azt mondta,h már rég el kellett vna költöznöm otthonról ,főleg h már ennyi idős vagyok és kezdek kifutni az időből.

Viszont szerintem nem olyan nagy gond,h úgy szeretném,h miután találok vmi állást utána elköltöznék,de akkor sem egyedül,mivel így még félre sem tudnék tenni, vagyis túl magas lenne a rezsi. Addig pedig maradok itthon és amit tudok majd félreteszek.

A velem egykorúak,akiket ismerek a 90%uk otthon lakik amellett h dolgozik is, v még tanul és kollégista. Viszont van egy két ismerősöm aki már nem lakik otthon,de nem saját önszántukból,mert pl a szüleik azt mondták,ha nem talál munkát ők nem tartják el tovább és menjen el otthonról, v az egyik vt otársamnak azt mondta az anyukája,ha elköltözik a barátjához nem mehet többet haza lakni,hozzáteszem nem igazán jöttek ki egymással. Az utcánkban vannak olyan ,,fiatalok" akik közel 30évesek, v már el is múltak, de otthon laknak,mert így gazdaságosabb és nincs párjuk akikkel elköltöznének. Vagy olyan is van,h egy pár egyik hónapban a fiú szüleinél lakik a másikban pedig a lánynál.

Tehát csak azt akartam ezzel bizonyítani,h nagyon ritka,aki 20-as éveinek az elején jár és otthontól távol él,az meg h saját lakása v háza legyen valakinek,aki fiatal, enni idősen nem igazán lehetséges, csak majd évek múltán,amit összegyűjtött a fizujából, abból tudna venni, kivéve persze,ha a szüleik nagyon gazdagok.

2012. szept. 10. 09:31
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
81%
21 évesen költöztem fel Pestre a párommal albérletbe, annak reményében, hogy itt hamarabb sikerül majd munkát találnom. Eltelt 2.5 hónap, munka sehol, pedig büfébe, takarítónak, mindenhova jelentkeztem, de sehova nem akarnak felvenni... :/
2012. szept. 10. 09:35
 2/23 anonim ***** válasza:
84%

Férjem is és én is 23 évesen költöztünk el otthonról - jóval azelőtt, hogy megismertük volna egymást.

Mindketten dolgoztunk már, fenntartottuk magunkat (bár hétvégente a szülők elláttak minket ezzel-azzal :)

35/N

2012. szept. 10. 09:35
 3/23 anonim ***** válasza:
31%
Na, szépen levezetted, teljesen hibátlan a logikád. De mi a kérdés? vagy inkább: mi a felesleges szócséplés?
2012. szept. 10. 09:36
 4/23 anonim ***** válasza:
39%
14 évesen koliba, 18 évesen pestre albérletbe. Most 19 vagyok de már szégyellném ha otthon laknék... mindig is önállóságra neveltek. Párom nincs, egyedül lakom, tényleg jobban megérné a szüleimmel élni, de csak anyagilag.
2012. szept. 10. 09:37
 5/23 anonim ***** válasza:
54%
én 18 évesen kollégiumba kerültem az egyetem miatt, alig jártam haza, magam kerestem a betevőt. 22 évesen összeköltöztem a vőlegényemmel, aki 28 éves volt, ő akkor szabadult a családi fészekből.
2012. szept. 10. 09:37
 6/23 anonim ***** válasza:
76%
18 évesen koliba költöztem, onnan pedig már nem mentem haza, albérletbe költöztem, eleinte másokkal, majd egyedül, most meg a vőlegényemmel élek. Egyetem alatt dolgoztam (igaz, már gimi alatt is), ez számomra nem volt fura. Azóta külön élek, külön döntök, néha látogatom a szüleim.
2012. szept. 10. 09:40
 7/23 anonim ***** válasza:
49%
Én csak azt nem értem, hogy az önállósuláshoz miért a saját lakás lenne az egyetlen opció.
2012. szept. 10. 09:41
 8/23 anonim ***** válasza:
77%

Én 22 vagyok, még csinálom az egyetemet. Ha be is fejeztem és sikerült elhelyezkednem sem biztos, hogy elköltözöm, mert egyedül nem látom értelmét. Az albérlet pénzkidobás, úgyhogy szerintem jó, ha munkába állás után még 1 ideig otthon tudsz élni és a fizetésed nagy részét félre tudod tenni, amiből aztán elindulhatsz.

Szüleimet nem zavarom, sőt, elég sok mindenbe segítek be itthon, úgyhogy anyu talán nem is bírná egyedül, ha elköltöznék. Viszont ha majd lesz keresetem, akkor természetesen haza fogok adni pénzt is, amíg itthon lakom.

2012. szept. 10. 09:55
 9/23 anonim ***** válasza:
20 évesen albérletbe költöztem a párommal. Persze ez nem teljesen külön élet, mivel anyagilag még mindig a szüleim támogatnak. Azt mondják, inkább arra koncentráljak, hogy idén befejezzem az egyetemet. A párom 26, ő is most költözött el otthonról. Még ezt sem tartom későinek, főleg manapság. Ha minden jól megy egy év múlva tényleg a saját lábunkra állunk, pár év múlva baba, és ott tartunk mint az átlag emberek. Szóval nehogy már ezt állítsa valaki hogy kifutsz az időből.. milyen időből?!
2012. szept. 10. 10:04
 10/23 anonim ***** válasza:

Én főiskola ideje alatt fél évet koliban laktam (nem tetszett), 1 évet a barátomnál laktam, a másik 1,5 évben bejárós voltam. (Tatabánya és Budapest között ingáztam)

Most már elvégeztem a sulit, dolgozom és itt Tatabányán költözünk össze a barátommal nem egészen 2 hét múlva! :) Albérletben fogunk lakni, de mivel mindketten dolgozunk (jó a fizetésünk) nem probléma a lakbér, rezsi, közös költség, stb kifizetése.

Pár évnyi spórolás után pedig veszünk egy saját lakást. Ez a terv.

Ha nem lenne barátom lehet hogy nem költöznék még el otthonról. És persze ha még tanulnék, nem lenne fizetésem, akkor sem hiszem hogy elköltöznék otthonról. Hiszen nem tudnék..miből, hogyan?

23/L

2012. szept. 10. 10:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!