Szeretnék elköltözni külföldre, leginkább Kanada vonz. Tudnátok segíteni?
Leginkább a lakhatás, olcsó utazás és munkakörben várok válaszokat. Elsősorban azoknak a válaszát várom akik éltek vagy élnek kint. Hogyan tudok gyorsan lakhelyet szerezni. Hallottam, hogy valahol az önkormányzat 2 évre kifizeti a szállásköltséget. Ezt hogy tudnám elérni? Bejelentett állást hogy tudok könnyedén szerezni?
Köszönöm mindenki válaszát
Én éltem kint Kanadában 4 évet. (fél éve költöztem el)
Kezdem azzal,hogy nem tudom hol hallottad hogy az önkormányzat 2 évre kifizeti a szállásköltséget, mert ez nem igaz. Azért nem hülyék a kanadaiak, hogy csak úgy pénzt osztogassanak.
DE!
Van lehetőség az önkormányzatól lakbértámogatást kérni. Csak vannak elvárások. PL: dolgoznod kell egy jó ideje. A fizetésedet nézik, hogy mennyi,és azt is nézik mennyibe kerül a szállásod. Ha nem éri el a minimális létösszeget akkor kapsz támogatást, de évente kérvényezned kell.
De válaszolok a kérdésedre a tapasztalataim alapján.
A legolcsóbb kiutazás a repülő.
Leggyorsabban úgy tudsz szállást szerezni, hogy egy kint ismerőst kérsz meg,hogy fogadjon be. Ha nincs, akkor hotelba mész,és másnap elmész a szobakiadó ügynökségekhez. Ha van pénzed akkor van szállásod is.
A munkáról. Ahogy az egész világon Kanadában is egyre nehezebb állást szerezni. Egyre többen veszítik el az állásukat, és egyre kevesebb állást hirdetnek. Leggyorsabban protekcióval jutsz be. Ha van jó nyelvtudásod, megvan minden munkához szükséges engedélyed, van egy jó szakmád vagy van egy jó munkareferenciád akkor találhatsz melót is.
A végére hagytam: Nem tudom ma kell-e,de amikor én kijöttem kellett a munkavállalási vízum.
Kanadában most változik a bevándorlási szabályzat, a CIC oldalát böngészd sűrűn, nemrég kezdték kiadni a 2013-tól érvényes szabályzatot Eddig sem volt egyszerű, ezután még kevésbé lesz az.
Érdemes kisebb helyeket becélozni. Nézz utána például Saskatchewan provincia bevándorlási programjának. Lakni is sokkal olcsóbb Saskatoonban mint itt Vancouverben (na jó, mindenhol olcsóbb mint itt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!