Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan ébresszem fel a gyereke...

Hogyan ébresszem fel a gyereket? 15 éves, és egy katasztrófa minden egyes reggel. "Még egy kicsit, még egy kicsit! ", és úgy elmegy az idő, hogy futhat a suliba.

Figyelt kérdés

Ha szép szóval, ha veszekedéssel, ha simogatással, ha rángatással, ha önállóan, ha keltegetéssel, a vége mindig ugyanaz.

Aztán velem balhézik, miért nem szóltam idejében.

2012. szept. 5. 11:40
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
100%

Olcsóbb megoldások a rohangálós óra helyett:

Hifi időzítővel, metál zene full hangerőn. Ha szereti a metált, akkor népzene.

Minden este elrejteni a szobájába egy régi típusú vekkert. Mire megtalálja (ágy alatt, fiókban, szekrény tetején, stb), biztosan felébred.

2012. szept. 5. 12:44
 32/47 anonim ***** válasza:
100%

Apukámnak zseniális módszere volt.(Igaz ez inkább télen válik be, amikor már hidegebb van és reggel még sötét.)

Ő fogta..beszólt a szobámba Kb 3x.Ha a 3. után nem keltem fel magamtól, akkor bejött felkapcsolta a villanyt és elvette a jó meleg takarómat.Fúúú de utáltam, de erre mindig fel keltem!! :D

2012. szept. 5. 12:44
 33/47 anonim ***** válasza:
88%

Kicsit szemét módszer, de működhet, velem egyszer megcsinálták kamaszkoromban. Akkor és ott síkideg voltam, de néhány órával később már röhögve meséltem a suliban, hogy milyen jó fejek a szüleim:

Nehezen keltem én is. Egyszer apám bejött, puszi, jó reggelt, kelj fel. Annyit éreztem, hogy a kezét a mellkasomra teszi. Résnyire kinyitottam a szememet, majd vérfagyasztó sikollyal helyből három métert ugrottam.

Nem a keze volt, hanem egy műanyag pók, de tenyérnyi, azt tette a mellkasomra.

A vérnyomásom azonnal rendben volt, lábon kihordtam egy infarktust, de még kávéznom se kellett, azonnal keltem. :)

2012. szept. 5. 12:47
 34/47 anonim ***** válasza:
100%

Nem bántásként írom. csak nem értem. Ha már végig általános iskolában (és gondolom előtte oviban) is hasonló volt a szitu, akkor hogyhogy nem próbáltad még ki pl. a csikizést, az ébresztőóra eldugását.

Ha már több százszor megismétlődött ez a szitu, akkor mégis eddig mikkel próbálkoztál?

2012. szept. 5. 12:48
 35/47 anonim ***** válasza:
100%
Szoba elé leülsz törökülésben, fém fazékfedő, két fakanál és dobóra. Ki fog jönni előbb-utóbb, hogy hagyd már abba :)
2012. szept. 5. 12:49
 36/47 A kérdező kommentje:

Redőny felhúzás, ablak nyitás, takaró elvétel, beszélgetés, simogatás, kedveskedés, bökdösés, majd kiabálás az alap.

Aztán pár csepp víz az arcára, kutya az ágyba, ilyesmikkel próbálkoztam.

Zeneszó után egész nap morgott.

Hagyom 5-5 perceket lustizni még, ha van rá idő, eleve fél órával előbb kezdem az egész ceremóniát.

Hagytam sokszor magától ébredni, beállította a telefonját, és kicsoszogott egyedül.

(érdekes, ha a barátaival megy valahová, akkor mindig sikerül neki :-)

Az ébresztő elrejtése még nem jutott eszembe.

Azért általában előbb-utóbb sikeresen felkel, idén annyi változott, hogy egy órával korábban kell kelnie, és elérnie a vonatot!

Ilyen fajta, kényelmes.

2012. szept. 5. 13:06
 37/47 anonim ***** válasza:
100%

[link]

ez egy egyszerűbb ébresztőóra, csak este jól el kell tenni a darabjait :)

2012. szept. 5. 13:11
 38/47 anonim ***** válasza:
7%

Az ő baja, ha elkésik, nem értem az ilyen szülőket. Keltegeti a gyerekét fél órán keresztül hogy szegényke ne késsen el.

Hát beállítja a telóját, vagy az óráját, önállóan (elvégre már 15 éves) kimászik az ágyból, kajál, felöltözik és elmegy a suliba gyalog, vagy busszal. Nálam ez 8 éves korom óta így működik.

Ne keltegesd, nem a te érdeked, hogy odaérjen időben.

2012. szept. 5. 14:58
 39/47 anonim ***** válasza:
0%
én pont h nem kelteném fel. ha elkésik,az ő baja. igazolás nuku. elég nagy már h egyedül keljen. majd rájön h muszáj lesz neki megoldani. én mostantól semmit sem csinálnék.
2012. szept. 5. 15:00
 40/47 anonim ***** válasza:

38, 39, látszik, nincs gyereketek.

"Igazolás nuku", "az ő baja".

Persze, és mégis, ki megy be, ha behívják a suliba?! A szülő, naná.

Nem gondoljátok, hogy az ilyen nehezen ébredésnek van valami oka, amin segíteni kéne?

2012. szept. 5. 15:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!