Hogyan ébresszem fel a gyereket? 15 éves, és egy katasztrófa minden egyes reggel. "Még egy kicsit, még egy kicsit! ", és úgy elmegy az idő, hogy futhat a suliba.
Ha szép szóval, ha veszekedéssel, ha simogatással, ha rángatással, ha önállóan, ha keltegetéssel, a vége mindig ugyanaz.
Aztán velem balhézik, miért nem szóltam idejében.
Sehogy. Használjatok ébresztőórát, amit úgy tegyetek el a szobában, hogy ne tudja az ágyból lenyomni, hanem fel kelljen hozzá kelnie.
Ha balhézik, nem mondod, hogy szóltál korábban?
Este meddig van fenn?
Ha nyolckor már takarodót fújsz, kizárt, hogy 6-kor ne lehessen kelteni.
Persze ha éjszakázik...
14 éves koromig ébresztett anyu, aztán középsuli->magamtól.
Am' ébresztés:
ébresztőóra, rádió, jó hangosan a szoba másik végében, ébresztő idején a redőnyt fel, vagyx villanyt fel, h a szemébe süssön, és a takarót elvenni. Néha hisztis voltam, és nem akartam felkelnmi ez a komplett ébresztő hatott annyira, h véletlen se tudjak aludni.
Én úgy csináltam mikor vissza kellett szokni a 6-7 órás kelés, nyáron meg ugye 10-11kor volt kelés, hogy a telefonromra raktam ébresztőt, azt a szoba másik sarkába raktam( egyedül vagyok a szobában) és beállítottam egy iszonyat idegesítő csengőhangot. Mindig két ébresztőt állítok, az egyik csak figyelmeztető, fél-egy órával az igazi előtt. Tehát bekapcsolt az első ébresztő, felkeltem, lenyomtam( a telefont ott hagytam jó messze), aztán vissza az ágyba, majd a második is megszólalt és akkor már tudtam h kelni kell.
Fokozatosság kéne szerintem. És igen, minél hamarabb lefeküdni, tápláló reggelivel indítva a napot (egy tál müzli vagy zabpehely vagy ilyesmi).
Hát, igazatok van, ha eddig így ment, mit várhatnék?
De próbáltuk önállóan, és bizony, el is késett párszor,
abszolute nem érdekli.
Másik gyerekem egyedül oldja meg :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!