Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan ébresszem fel a gyereke...

Hogyan ébresszem fel a gyereket? 15 éves, és egy katasztrófa minden egyes reggel. "Még egy kicsit, még egy kicsit! ", és úgy elmegy az idő, hogy futhat a suliba.

Figyelt kérdés

Ha szép szóval, ha veszekedéssel, ha simogatással, ha rángatással, ha önállóan, ha keltegetéssel, a vége mindig ugyanaz.

Aztán velem balhézik, miért nem szóltam idejében.

2012. szept. 5. 11:40
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:
12.01, végre egy értelmes ötlet! Köszi!!!
2012. szept. 5. 12:03
 12/47 anonim ***** válasza:
6%
elég gáz h 15 évest kelteni kell. amúgy ébresztőóra, függöny,ablak ki,ajtó ki, villany fel,rádió vagy tv be.
2012. szept. 5. 12:03
 13/47 anonim ***** válasza:
Arra még nem válaszoltál, hogy mikor fekszik????
2012. szept. 5. 12:04
 14/47 A kérdező kommentje:

Mindig is bagoly típus volt szegény, de azt látom, hogy törekszik, viszonylag időben fekszik le.

Csak az ébredés nem megy. Reggelinél nincs is magánál, kómás.

Igen, amíg magától nem jön rá, hogy a saját dolga, érdeke, persze, hogy nem fog jól menni.

De hogy segítsek neki, ez a kérdés lényege.

2012. szept. 5. 12:05
 15/47 anonim ***** válasza:
0%

engem sosem kellett a szüleim költsenek.

Elsős korom óta egyedül kelek, öltözök és egyedelü megyek a suliba ami hát a központba van olyan 2 kilométerre. Alig kések évente 1x vagy maximum kétszer elalvás miatt, de apu úgy is felszokot költeni ha látják, hogy már késésbe vagyok.

Nem tudom hogy tudsz igy nevelni.

16/47 A kérdező kommentje:
10 és fél 11 között fekszik.
 17/47 A kérdező kommentje:

12.05-ös, mint írtam, a másik gyerekkel nincs gond, akkor nem feltétlen az én nevelésem rossz.

Ő ilyen fajta.

Engem se kellett soha kelteni, ez számomra teljesen érthetetlen.

2012. szept. 5. 12:08
 18/47 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy ő is tud gyereket nevelni? Ez nem ezen múlik. Én 18 vagyok, most kezdem a főiskolát, nyáron dolgoztam, de engem is a mai napig ébresztenek a szüleim. Bár én fel is kelek, nem szoktam elkésni, de ez már más kérdés, csak ezt nem tudtam szó nélkül megállni. Egyébként jó ötlet, hogy az ébresztőt tegyétek elérhetetlen helyre, és lehetőleg nagyon idegesítő hangja legyen, amit nem visel el sokáig ezért felkel kikapcsolni. És én is sokat éjszakázok, nagyon ritkán fekszek le már 10-kor. Legtöbbször éjfél és hajnal 1 között szoktam elmenni aludni, 7-8 fele pedig kelek (persze ha dolgom van, vagy suli, és ébreszteni kell). De ezt én így szoktam meg, én nem is tudnék minden nap 8-kor feküdni, főleg, hogy sokszor haza se értem addig ha suli volt, mert mondjuk 4-ig bent kellett lenni mert 7 órám volt, majd fakultációm, aztán 5-ig mentem külön tanárhoz, és még utána találkoztam a barátommal, és ő hozott haza 7-11 körül valamikor. Még ezután tanultam (ha tanultam, de inkább csak házit csináltam - még mielőtt belémköt valaki: 5-ös átlaggal érettségiztem), vacsora, fürdés, egy kicsi számítógépezés, és utána valamikor elmentem aludni. 7-kor meg felkeltem, semmi bajom nem volt tőle. Hétvégén meg aludtam 14 órát is akár, de úgysem volt más dolgom olyankor.
2012. szept. 5. 12:08
 19/47 anonim ***** válasza:
100%
Vannak ilyen tipusok.Barátnőmet a férje hivogatta minden reggel hogy keljen fel a melóba.:D 2-3hivás után fel is vette.Ő mai napig ilyen pedig 30éves,de képtelen felkelni.egyszer mentem hozzá reggel,megfőztem a kávét dumáltunk és közben elaludt ülve.Na akkor hittem el hogy basszus ez tényleg nem tér észhez.
2012. szept. 5. 12:12
 20/47 anonim ***** válasza:
100%
Ja az lemaradt, hogy amúgy én nem szeretek úgy kelni, hogy kipattanok az ágyból. Nálunk az a megszokott, hogy fél órával azelőtt már felébresztenek, ahogy nekem ki kéne kelnem az ágyból. Utána még van időm az ágyban forgolódni, lustizni, de ritkán fordul elő, hogy visszaalszok, inkább csak próbálok magamhoz térni. Aztán fél óra elteltével még rámnéznek, hogy biztos ébren vagyok-e, és akkor már magamtól kelek, és megyek a fürdőbe.
2012. szept. 5. 12:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!