Hogyan viselkedjem kisebb testvéreimmel hogy szót fogadjanak?
15 éves elmúltam. Anyu és apu dolgozik egész nap, ezért nekem kell felügyelnem 14 éves húgomat és 11 éves öcsémet. Mind a kettő nagyon makacs, és amikor jó tanácsokat akarok nekik adni, arra is azt hiszik, hogy rosszat akarok. Néha nem bírom, a házimunka meg az egyebek mellett, és sírógörcsöt kapok. Nem fogadnak szót, amikor nézem a tv-t elkapcsolják. Néha csúnya szavakat vágok a fejükhöz, de ez csak az idegesség miatt van. Nemsokára elkerülök itthonról, és szeretném ha úgy gondolnának rám mint a nővérükre, akit várnak majd haza, és nem egy gonosz mostohára!
Mindenki véleményre, tanácsára, tapasztalatára kíváncsi lennék.
Egy tanácstalan lány
A veszekedés,ordibálás és csúnya szavak használata nem vezet sehova.Inkább beszélj velük,mondd el nekik,hogy nagyon nehéz neked,hogy a házimunkát megcsináld és közben rájuk is figyelj!Ha valami jót csinálnak dicsérd meg őket,ha rosszat mondd meg nekik,hogy ilyet legközelebb ne csináljanak.Szerintem a húgod már igazén segíthetne Neked,hiszen 14 éves.
Legyél mindig higgadt,türelmes,ne hagyd,hogy felidegesítsenek!
Remélem tudtam egy kicsit segíteni,bár én nem vagyok ilyen helyzetben,de én ezt tenném!
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!