Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék, hogy kicsit...

Mit tehetnék, hogy kicsit mélyebb legyen a kapcsolatom a testvéreimmel?

Figyelt kérdés

15 éves lány vagyok. Van 4 féltestvérem, 3 nővérem apai ágról (19L, 28L, 32L) és 1 bátyám anyai ágról (17F). A nővéreimmel 5 éve nem találkoztam, a bátyám pedig 1 hetet velünk tölt, 1 hetet viszont a saját apjánál.

Nagyon hiányoznak a nővéreim, szinte nem is ismerem őket. Jó lenne, ha valakivel/valakikkel megbeszélhetném a "lányos" dolgaimat is, nem zavar, hogy idősebbek, mint én.

Viszont régi családi problémák miatt el vagyok tiltva tőlük. Apukám 16 éve elhagyta a régi feleségét az én anyukámért, emiatt pedig a "régi feleség" még mindig haragszik a szüleimre, és úgy látszik, nem csak rajtuk tölti ki a dühét.

Az én kiscsaládom egyébként összetartó, nincsenek gondjaink, szeretjük egymást. Ez az 1 hét itt - 1 hét ott dolog sem nekünk, sem a bátyámnak nem okoz problémát, a szüleim 16 éve együtt vannak (bár nem házasok).

Ez elég hülye helyzet, meg nem is tudtam normálisan leírni, de a problémám leginkább azzal van, hogy nem láthatom a nővéreimet. Szeretném őket igazán megismerni, normális testvéri kapcsolatot kialakítani, programokat szervezni, ilyesmik... van sok barátom, köztük elég sok mély és igaz barátság is, de ők mégsem tudják pótolni a testvéreket.

Szerintetek mit tegyek? Köszönöm szépen mindenkinek :)

2011. jún. 25. 18:35
 1/4 anonim ***** válasza:
15 éves vagy de nagyon érett egyem meg a kis husodat :P
2011. jún. 25. 18:41
 2/4 anonim ***** válasza:
Szia : ) Hát én azt gondolom,hogy talán keresd meg őket facebookon,vagy valahol interneten kezdj el ismerkedni a három lánnyal,vagy ha megvan a telefonszámuk esetleg hívd el őket valamerre,vagy valamelyikkel,igazából azt hiszem hogy mindhárman vannak elég idősek ahhoz,hogy tudják hogy mi a saját véleményük rólad,de lehet hogy az anyjuk telebeszélte a fejüket meg ellened fordította őket anélkül hogy téged ismernének is.Ez igazából az ő személyiségüktől függ,hogy mennyire lehet őket befolyásolni!Esetleg apukádat megkérhetnéd hogy hívja el őket hozzád,nem tudom mennyire vannak jóban az édesapjukkal,de pl egy közös program akár egy is összetudná hozni ezt a dolgot : ) Mindenesetre ha ők nem szeretnék inkább ne erőltesd.Ha nem sikerülne,az lehet amiat is hogy lehet hogy ők szívesen megismernének téged,de nem akarnak az édesanyjukkal emiatt veszekedni.Én tapasztalatból tudom milyen egy elvált anyának,lehetséges hogy ideges és hírtelen haragú típus.
2011. jún. 25. 18:45
 3/4 anonim válasza:
Megértem, hogy a szüleid (a nővéres ág) még haragszanak egymásra és az egész család nemnagyon jön össze beszélgetni, egymáshoz,m stb., de azért téged nem tilthatnak el a (fél)testvéreidtől. Azt javaslom, hogy beszélj meg valamelyik nővéreddel egy találkozót valahol és beszélgessetek. Nem hiszen, hogy a nővéreidnek (hiszen már mind a három nagykorú) kötelező lenne beszámolni arról mindig, hogy hova mennek, tehát ha az ő anyjuk nem tudja, hogy a volt párjának, a gyerekei apjának másik gyerekével találkozik, szerintem nem lenne nagy baj. Mert az mondtad, hogy csak a nő haragszik apukádra. Apukád meg biztos megengedi, hogy találkozz velük, de ha nem, szerintem akkor is nyugodtan megtehetnéd. De a lényeg, hogy ennyi év után hirtelen ne legyél nagyon nyomulós, mert akkor az nagyon feltűnő lenne a nővéreidnek. Először ritkán találkozzatok, majd egyre gyakrabban. Hogyha ennyi évig ráért, akkor már ezen a néhány plusz hónapon nemhiszem, hogy nagyon múlna.. :)
2011. jún. 25. 18:46
 4/4 anonim ***** válasza:
Apukád tartja a kapcsolatot a nővéreiddel? Ha igen, akkor vele is beszélhetsz erről, ha nem akkor kicsit nehezebb dolgod van. De akkor próbáld megkeresni őket neten, és írj nekik. Felnőtt emberek már,nem hiszem, hogy anya mondja meg nekik, hogy mit lehet és mit nem. egy próbát megér, veszteni valód nincs! Sok sikert!
2011. jún. 26. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!