Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Mi a véleményetek egy...

Szülők! Mi a véleményetek egy olyan kamaszlányról? Mennyit engednétek meg neki?

Figyelt kérdés
Aki 12 éves, az osztály legrosszabb tanulója (4 tantárgyból 3-as a többiből 4-es vagy 5-ös), szabadidejében sokat rajzol, az animék a piercingek és a tetoválások megszállottja (de nincs tetkója se piercingje), stílusban vonzódik az emokhoz és a scenekhez, de tudja, hogy már rég kimentek a divatból, szereti a metál és a kemény rock zenét, öltözködésben gyakran fekete szűk farmernadrágot hord színes pólóval és ugyanolyan színű cipővel, megszállottan gyűjti az Andy Biersack-es illetve Black Veil Brides-os cuccokat, az anyjával jó a kapcsolata, de az apjával nem annyira, régebben sokat veszekedtek. Segít a házimunkában elég sokat (konyha rendberakása, a saját szobáját ő takarítja és a 3 és fél hektáros kert egy kisebb részét ő locsolja, meg a gyümölcsfákat néha), sokat csavarog a barátnőivel a városban, és sokat káromkodik, sminkel (szemceruzát és szempillaspirált használ), festi a körmét (általában fekete vagy vörös, néha kék). A lány amúgy csendesebb otthon, sokat sír, mert kiközösítik, de a vároosban ennek semmiféle jelét nem mutatja. A városban vidám és magabiztos, de csak ha a barátai körülveszik. Ha nincsenek körülötte a barátai, akkor csendes, visszahúzódó és elkerüli a társaságot, inkább zenét hallgat. A buszon is zenét hallgat, mert fél, hogy a háta mögött ülők róla beszélnek, őt nevetik ki. Nem pasizik, de inkább az emo fiúk jönnek be neki. A haját később szeretné festeni (színes tincseket szeretne bele úgy majd 13-14 évesen) Mi a véleményetek egy ilyen lányról? Mennyi dolgot engednétek meg neki? (pasik, smink, köröm stb...)
2012. aug. 11. 19:32
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
14 Éves vagyok és 2-3 éve én is így vélekedtem az életről és egy kicsit még most is.Szerintem az öngyilkosság a legtöbb stresszes kamasz fejében megfordult már.A káromkodásról pedig csak annyit hogy találnod kell valamit amivel levezeted a feszültséget.És még azt akarom mondani hogy nem lennél ezen a világon ha nem lenne miért élned, úgyhogy ne higgy az előttem szólónak.EGYÁLTALÁN NEM VAGY SZÁNALMAS!
2012. aug. 16. 01:16
 22/29 A kérdező kommentje:
Észrevette anyum a vagdosásokat a kezemen, utána már nem csináltam, ezért káromkodok ennyit, mivel akkoriban (kb 2 éve) a feszültséget vagdosással vezettem le most meg valami mással kellett helyettesítenem, így szoktam rá a káromkodásra de azt is csak olyan helyen csinálom, ahol nem baj (pl otthon, kisgyerekek előtt soha, akkor se, ha már a 8 éves öcsém roh@dék k*csögözik, amit nem tőlem tanult, mert én előtte sose káromkodtam) AMúgy is stresszes a suli, 8 osztályos gimis vagyok (szerencsáére az én szüleim még nem akadnak ki azért, ha négyest hozok haza, mert az osztálytársaim szülei a kiválóságot várják el, én meg épp elég 1-est is hazahozok) bajaim is vannak a tanulással, mivel nekem olyan memóriám van, hogy csak is olyan dolgokat jegyzek meg, amik érdekelnek. Volt, hogy egész nap magoltam egy verset és semmit sem jegyeztem meg belőle, volt olyan is, hogy a földrajz TZ-re tanultam 2-től fél 10-ig és az is 3-as lett. Szóval nálunk gyakran van veszekedés a jegyeim miatt.
2012. aug. 16. 07:55
 23/29 anonim ***** válasza:
Én idén mentem 6+1 osztályosba és tényleg nagyon stresszes.Én is nagyon rákaptam a káromkodásra és egyre gyakrabban volt dührohamom. Ezek már korábban is fent álló problémák voltak, de mérséklődtek mert sportoltam.Az új suli miatt nem volt időm sportolni és ezért lettek egyre gyakoribbak.Az lenne a legjobb megoldás, ha találnál magadnak olyan elfoglaltságot amit szívesen csinálsz és leköt.Nehogy a végén olyan legyél mint én voltam, hogy volt hogy olyan stresszes voltam hogy elkezdtem bőgni és nem tudtam megmondani hogy miért.Bár ebben annyi jó volt hogy a szüleim kikértek 3 napra a suliból.
2012. aug. 16. 08:54
 24/29 anonim ***** válasza:
nem igazán jön be az emo.. de teljes mértékben meg tudlak érteni.. én is ennyi idős korom körül hülyültem meg.. akkor kezdett romlani az átlagom, hasonló dolgokat éreztem , mint te.. ( nem az animére és a piercingekre, stb.. gondolok)ez teljesen normális ebben a korban, még egy pár évig eltart, de ki fogod nőni és az átlagod is javulni fog magától..ha nekem ilyen gyerekem lenne, nem veszekednék a suli miatt, ez csak ideiglenes állapot, pasi még nem lesz egy jó darabig szerintem, a sminket és a hajfestést sem tiltanám , igazából semmit... hagynám, hogy lemenjen ez az időszakod, a tiltás és a veszekedés csak ront a helyzeten.. próbálnék megbeszélni és elmagyarázni egy két dolgot, segíteni az emberekkel kapcsolatban, hogy pl vagdosás, sírás, depresszió ne alakuljon ki annyira.. és mondom, lehet, hogy most úgy érzed, egész életedben ilyen leszel, de tévedés.. pár év múlva kinövöd és teljesen megváltozol majd( persze ez attól is függ, hogy a szüleid menyire csesznek el, vagy a környezeted miatt mennyire károsodik a kommunikációs készséged, stb.. mert nekem az eléggé tönkrement sajnos)
2012. aug. 20. 00:38
 25/29 anonim ***** válasza:

ezekkel semmi baj az ízlésed változni fog,kínősz majd ezeknek a dolgoknak a nagyrészéből:) én is 12 évéesen ilyen emo mániás voltam:DMost 14 vagyok de az animéket ovodás korom óta imádom,ja és én is piercing meg tetoválás "megszálottja" vagyok:D

de mi ez hogy régebben vagdostad magad? 12 évesen már furcsa nem hogy régebben....ráadásul nem hiszem hogy olyan hű de nagy okod lett volna rá.Jó megértem a sok veszekedés,meg hogy kiközösítenek de akkor is..nem jó semmire..hidd el nekem én tudom..ennek csak rossz vége lesz..Úgy állsz hozzá a világhoz hogy szar meg minden,akkor nem várd hogy jobb legyen,ahhoz olyan hozzállás kell.."ne utáld a világot,mert ezért utál a világ." :) tapasztalat:) Ne hidd hogy okoskodni akarok vagy ilyesmi mert én pfúú de jobban tudok mindent meg mennyivel idősebb vagyok mert nem 2 év tényleg nem sok de én ez alatt a két év alatt sok mindenen keresztülmentem,Majdnem egy teljes évig depressziós voltam,(valószínűleg hamarabb vége lett volna ha időben elmegyek pszihológushoz) vagdostam magam,amit a mai napig alig bírok megállni,hetente több kilókat fogytam,alig ettem,cigiztem meg hasonló dolgok..EZT NE CSINÁLD!Szeresd az életed,becsüld meg amid van hogy van egy normális családod,barátaid,és nem vagy rossz tanuló ezek átlagos jegyek.

bocs ha sok voltam,vagy unattam valakit csak gondoltam hátha megérted kedves kérdező hogy ne rontsd el az életet úgy ahogy én 1 éve..:)

2012. aug. 23. 13:24
 26/29 A kérdező kommentje:
Engem azzal gyanúsítgattak, hogy füvezem, ezért kb az egész suli úgy hívott, hogy: AZ a füves lány a kockás pulcsiban. És lehet, hogy nem volt valami nagy okom rá, hogy vagdossam magam, de mégis megtettem. Cigizni nem cigiztem, nem is szándékozom, ha ilyen drága (XD)
2012. aug. 23. 13:45
 27/29 anonim válasza:
Megkérdezhetem hogy milyen nemzetiségű vagy?
2012. aug. 24. 13:10
 28/29 A kérdező kommentje:
holland. Miért?
2012. aug. 24. 14:57
 29/29 anonim válasza:

,Hát őőő... Fuu nem olvastam el minden hozzászólást így az északa közepén de.. Sokban hasonlítunk.. Csak én nem mertem külsőleg kimutatni azt amit érzek.. Valahogy amikor az írásodat keztem olvasni azt gondoltam, hogy az a tipikus figyelemfelkeltő hiszti.. De most nem így gondolom.. (lehet nem fogok tudni konkrétan a kérdésedre válaszolni de a véleményem leírom, lehet, hogy hosszúra fog sikerülni, bocsi.. ) na szval.. Osztaly legrosszabb tanulója? Nem ez a lenyeg.. Én mist nyaron szenvedek azzal a tetves kémiával, biosszal, meg földrajzzal, mert év kölzben h.lye voltam tanulni.. Ráadásuk ki figja megkerdezni 10 ev mulva amikor allasinterjura mesz, hogy x tantargyból milyen jegyeid voltak 6odikossan?O.o senki.. Esetleg ha tovabb mesz tanulni, de ott sem szamitt ennyire.. En sajat peldam: altalanosban kettes harmas tanulo voltam, de egy művészeti iskolaba siman fevettek.. Csak egy a lenyeg, soha ne bukj meg.. Tetovalas, pirszing.. En is imadom gondolkodtam is egy microdermalon de rajottem, hogy tok felesleges.. De imadom oket, varj meg vele kb ~18eves korodig.. Utanna mar ugyis azt csinalsz amit akarsz, senku sem szolhat bele.. Na ez viszont kicsit kiakasztott.. Egy stílust nem azert kell szeretni mert ez a divat, nem is azert kert tetszik, hanem mert így érzel.. gondolom nem kell leírnom hogy a stílus mit jelent.. (wikipedia..) de inkabb kegyen sajat stílusod, ne pedig egy ilyen stílust teljes egeszeben masolj le.. Kemény metál, és rock zene.. Az az igazi zene! Csak ezt sajnos kevesen tudjak.. -.-" oltozkodésed normalis legalabbis nem az a p.csas rozsazsin undorito genyo.. ><" azt a ked dolgot nem tudom hogy mi/ki/kik de ha van hobbid akkor az csak jó.. Segitesz otthon az is király.. Kimozdulas az is jo csak semmi roszba ne menj bele pl diszko, ilyen hulyesegek, csak a barati tarsasaggal.. Smink.. Hat en nem is tudom mikor keztem el de szerintem csak kicsit lehettem nalad idossebb.. De akkor is csak kicsit sminkeltem, utanna volt durvabb korszakom most meg olyan kozepes.. (tul feher a szemem csak azert..) de ha neked kulonossebb okod nincs ra, ne tedd tonre az arcodat.. Karomkodas.. Sz.rok masok velemenyere, kimondom amit gondolok, ezaltal nem mondom hogy te se tedd.. Azt csinalj amit jonak erzel ennyi.. ><" koromlakkrol is ez a velemenyem, csinald.. En is ilyen vagyok, szerintem mindenki ha a barataival van sokkal magabiztossabb en is feltem.regen, h mit gondolnak rolam de most meg nagy mertekben szaroka kulvilagra ilyen teren is..emo fiuk.. Hat te tudod de meg csak 12 vagy raersz.. Boven.. Hajfestes.. A szines fiatalos, es joo :) bar meg 15 evessen is korainak tartom.. Naggyából ennyi a velemenyem, rem nem hagytam ki semmit, azthiszem elegge engedekeny szulo lennek.. :'D ja es.. Nagy ivben f.ss masok velemebyere, csak semmi hulyeseget ne csinalj pl vagdosas ilyesmi...

(bocsi az elirasokert meg az ekezetekert, telorol vagyok..)

2012. aug. 25. 02:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!