Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ti mit engednétek meg? Pasi,...

Ti mit engednétek meg? Pasi, buli, öltözködés stb téren?

Figyelt kérdés
egy hónap múlva leszek 16 éves.. és szinte semmit nem csinálhatok..eléggé szigorúak a szüleim..
2012. júl. 13. 15:23
 1/6 anonim ***** válasza:
62%

Pasi:16 éves vagy,nem 13-14 éves,azért az a 2 év nagy szó.Én a lányomnak (bár még csak 2 éves:D)most,ebben a korban engedném azt meg,hogy járjon valakivel.Szájra puszi,elmennek egy moziba,kézen fogva járnak.

Buli:én a diszkót nem igazán támogatom.Főleg nem mostanság.Inkább házibuli párti vagyok.Akár nálunk is rendezhetné.Diszkó havonta egyszer,de az biztos,hogy én mennék érte.

Öltözködés:körömlakkot,enyhe sminket engednék.Enyhe smink= kis szempillaspirál,esetleg szemceruza,de csakis kizárólag enyhén,nem úgy mint egy ribanc.A ruha attól függ hova megy.Iskolába normális viselet.Buliba öltözhet kicsit extrémebben,de nem úgy,mint egy utcalány.

Amiket leírtam az 1000 meg 1001 ok miatt változhat.Ergo,ha te nem az tipikus "jó kislány" fajta vagy,hajlamos vagy arra,hogy buliban benyomsz stb akkor ez a rendszer közel sem lenne így./Na de persze,ha te így viselkednél,az nagyban a szüleid hibája lenne/Viszont gondolj arra,hogy rossz világot élünk,a szüleid csak féltenek.

2012. júl. 13. 15:57
 2/6 anonim ***** válasza:
44%

Úgy lennék vele, hogy ha pasizik akkor mutassa be, ha látom hogy minden oké akkor nincs kifogásom ellene. Bulizni elengedném, de nem diszkóba, az én gyerekem nem lesz egy diszkóban riszálós kiscsaj, menjen inkább koncertekre, akárhova, csak ne diszkóba, azt semmi esetre nem engedném. Öltözködést nem szabnám meg neki, úgy öltözik ahogy neki tetszik.

Egyébként 16 éves vagy, néha már ellent is mondhatsz, sokszor csak az segít az ilyen szigorú szülőknél ha márpedig azért is azt csinálod amit nem engednek meg. Idővel feladják és megengedik... persze csak ha olyan dolog amivel nem teszel rosszat. Pl ha nem engedik hogy úgy öltözz ahogy te akarsz, akkor ne hallgass rájuk, ez a te dolgod, te tudod mi tetszik neked.

2012. júl. 13. 17:23
 3/6 anonim ***** válasza:
67%

Én meg azt nem értem, hogy az emberek miért próbálják a saját ízlésüket ráerőltetni a gyerekükre. A diszkó semmivel sem rosszabb, mint egy koncert, ahol agyonnyomják a gyereket meg a hányásukban fetrengenek.

Egyébként 16 évesen én személy szerint nem engedném szórakozóhelyre, mert 18 év a korhatár. Maximum olyan helyre engedném el, ahova kiskorú gyerekek is mehetnek, de oda természetesen elengedném annyiszor, ahányszor akarja, amíg az iskolában nem romlik a teljesítménye.

Barátja természetesen lehetne, nem is tudnám megtiltani. Öltözködni az évszaknak megfelelően, úgy, hogy ne lógjon ki mindene. Egyébként mindegy.

A szüleiddel meg próbálj meg beszélni és kompromisszumokat kicsikarni. Sok szülő nem érti, hogy a fölösleges tiltással csak elüldözik a gyereküket..

2012. júl. 13. 17:54
 4/6 anonim ***** válasza:
94%
szoktam járni koncertre és discoba is néha és hát ne tud meg milyen emberek járnak oda... itt legalábbis tele van cigánnyal meg drogosokkal meg 13-14 éves tinip*csákal azért 1 koncert ennél jobb. (itt most nem a legmenőbb discora gondolok hanem 1 sima vidékire) szóval emiatt én nem igen járók néha 1-2 haverom le hív...
2012. júl. 13. 19:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Az első válaszadóval teljes mértékben egyetértek. Nyílna a világ, jobban, mnint eddig, de nem annyira, hogy bajba keveredhess akár egy felelőtlen buli, akár a külsőd miatt! Ma, amikor minden másnap lányokat bántalmaznak úton-útfélen... ki védene meg, ha nem a józan ész! Muszáj megszabni a határokat és nem csak a szüleidnek, hanem Te saját magadnak is! Végső soron te döntesz, hol-hogyan viselkedsz, és sajnos, hiába érnek hamarabb a fiatalok, a világ ezzel egyenes arányban vált egyre veszélyesebbé! ÉS sajnos ez nem szülői "annak idején", hanem a sötét valóság! Talán a tinik nem érzik annyira, de tényleg rossz a közbiztonság, jobb vigyázni!
2012. júl. 14. 18:53
 6/6 anonim ***** válasza:

A lányom, mert bizonyította (elsős kora óta kitűnő, versenyszerűen balettozik, van két nyelvvizsgája, mindig mindent elmond, magától segít itthon stb.), hogy megbízhatunk benne nem tiltok neki semmit.

Pasi: másfél éve vannak együtt a barátjával, a srác havonta kétszer aludhat itt, a lányom kétszer náluk. Így nyáron annyiszor találkoznak, ahányszor szeretnének, ilyen-olyan edzőtáborok miatt így is kiesik egy hónap a nyarából, nem mintha nem élvezné, de fennmaradó másfél hónapot úgy tölti, ahogy szeretné.

A bulikba baráti társasággal mennek, mindenkit ismerek a szülőkkel együtt, csak koncertekre járnak, vagy beülnek valahová, a discót nem szeretik (ennek kifejezetten örülök, nem szeretném, ha minden hétvégén ilyen-olyan szórakozóhelyeken rázná a fenekét).

Az öltözködéssel kapcsolatban még most is kikéri a véleményem, hogy szerintem mi csinos, illik hozzá. Nem hord öv méretű szoknyákat, sem köldökig dekoltált felsőket. Azt gondolom, hogy egy értelmes lánynak derogál az, ha a férfiak úgy bámulják a fenekét és/vagy mellét, mint a piacon a húst szokás.

Kialakult benne egy olyan értékrend, amit én elfogadok, elég sokat letett az asztalra, nem úgy látszik, hogy ezt veszni hagyná az őrült drogozással, és féktelen ivászattal, így mivel bízom benne, mindig csak annyit kérek, hogy tudjam, hol van és mikor ér haza.

2012. júl. 17. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!