Hogyan szokja le arról, hogy vagdosom magam, ha ideges vagyok vagy valaki nagyon megbánt pl a szuleim, barátok? Kamaszok ti mit tesztek, ha hasonló gondjaitok vannak? 14/L
18-as vagyok
Mint írtam apám engem is elhagyott és én sem kapok tőle egy árva fityinget sem már évek óta :) gondolhatod, hogy mi sem élünk egy királyi életet és néha bizony jól jönne ha megdobna akár Mátyás királlyal, de nem teszi :) le sem szarja, hogy igenis van egy lánya..
de hidd el, még ő sem érdemli meg, hogy magadnak okozz fájdalmat :)
Természetesen nem normális, hogy a kérdező vagdossa magát, de attól még nem lesz könnyebb neki, hogy itt szidjátok.
Kérdezőnek:
Nem kell magadat büntetned amiatt, hogy rossz a kapcsolatod anyukáddal. Az normális, hogy szomorú vagy és dühös, de akkor sem az a megoldás, hogy bántod magad. Inkább próbáld meg máshogy levezetni a dühödet. Például a már említett bokszzsák is lehet megoldás. Vagy menj el futni: mozgás közben a dühöd is el fog szállni és erőt is ad neked. Tudom, ezt most nehéz elhinni, de idővel könnyebb lesz és jobban fogod érezni magad. A lényeg az, hogy amikor rád jön a kényszer, hogy vagdosd magad, akkor vond el a figyelmedet. Egyszerűen csinálj valami mást. Menj emberek közé: ott könnyebb lesz megállnod a dolgot, mert mások is figyelnek.
Keress valami hobbit: rajzolj, fess, írj, tök mindegy mi, csak csinálj valamit.
Válogasd meg jobban a barátaidat. És próbálj meg nem idegeskedni azon, hogy ki mit ír rólad a közösségi oldalakon, mert egyáltalán nem számít az ilyesmi. Rengeteg rosszindulatú ember van még a világban és meg kell tanulnod elengedni a füled mellett az ilyen megjegyzéseket.
Az anyukáddal kapcsolatban: ő milyen ember? Milyen problémái vannak? Lehet, hogy egyáltalán nem utál, csak ő azzal bántja magát, hogy a gyerekeit bántja. Próbáld meg rendbe tenni a kapcsolatotokat. Tényleg nyilvánvalóan utál, vagy csak mérgében mond csúnyákat? Mert akkor nem biztos, hogy komolyan gondolja... (Bár hozzáteszem, akkor is csúnya dolog.)
A vagdosás nem normális dolog.Az egy betegség,nézzetek utána.És tényleg sokan vannak beteg emberek.Ez nem divat ez sajnos egy betegség.
Ajánlom Neked a bura.hu-t.
Én is vagdostam magam,amikor meg nem,kiírtam magamból vers formájában.
Nekem is ilyen anyám van mint Neked.
hát az azért szerintem is durva hogy ennyien vagdossák magukat. én is elég érzékeny vagyok, egy kis beszólás (baráti) vagy hülyülés miatt képes vagyok kiakadva lenni, és állandóan a történt dolgokon gondolkodni akár 2-3 óráig, aztán rájövök mennyire hülye voltam, és hogy ilyen apróságokon nem kéne megsértődnöm, mégis legközelebbi alkalommal is ugyanaz folytatódik. :))
Ha valami komolyabb dolog van, akkor pedig egyszerűen kisírom magam, meg sem fordult a fejemben, hogy vagdossam magam, még soha. Ha annyira érzékenyek vagytok, hogy tudjátok elviselni a fájdalmat, pláne, ha magatoknak okozzátok???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!