Szerintetek mit tegyek? Aggódom a kamaszlányom miatt.
Figyelt kérdés
14 éves, és bár elsõ hallásra talán sok szülõ lenne a helyemben, kicsit aggódok érte, fõleg így, az iskola kezdés elõtt 1 hónappal. Most fog gimibe menni, és általánosban sem voltak barátai a jó jegyei miatt, és ezért gúnyolták is õt. Valójában nincs és nem is volt vele semmi probléma, mindig kitünõ volt mindenbõl, amiért büszkék is vagyunk rá, ugyanakkor aggódunk is, hogy a gimnáziumban sem lesznek barátai. Most nyáron is egész nap itthon van, délelõtt egyedül, mert mi dolgozunk, én délután jövök, addig egyedül van otthon. Azt mondja, szokott olvasni, és a laptopján játszik, meg a kiskutyájával is jól elvan. Látszólag boldog, de amikor egyszer-kétszer megemlítem, hogy barátokkal még is jobb lenne, mindig szomorkodik tõle. Õszintén örülnék neki, ha szeptembertõl végre nem csak olvasással és tanulással töltené a délutánokat. Persze amikor felhozom a témát, azonnal rá vágja, hogy neki úgy sem lesznek barátai.2012. júl. 27. 20:40
11/24 anonim válasza:
Én se tudok beilleszkedni és nincsenek barátaim... :S 10.-be megyek és nekem nem megy barátokat szerezni... :(
12/24 anonim válasza:
Én is 14 éves lány vagyok, de én 6 osztályosba mentem.Elhiszem hogy aggódsz a lányod miatt, de szerintem teljesen felesleges.Az önbizalmát kéne növelni.Hidd el hogy sokkal rosszabb lenne ha sok barátja lett volna és tőlük kellett volna megválnia.Én átéltem ezt és ami a legszomorúbb, hogy már 2 hónap telt el a nyárból és még egyikkel sem találkoztam.És hát aki 2 hónapon keresztül le se sz@r az nem az igazi barátod.
13/24 anonim válasza:
A jó jegyek nem függenek össze a barátokkal, én is kitűnő voltam általánosba végig, mégis voltak barátaim. Viszont, ha tényleg jó tanuló, akkor biztos sikerül bekerülnie egy elit gimnáziumba, ahol mindenki jó tanuló, ha ez zavarja őt.
14/24 anonim válasza:
Ne aggódj, ha neked azt mondanák pl. hogy több pénzzel jobb lenne, akkor te sem lennél felvillanyozva attól, hogy nincs. (ez csak példa volt, de érted...)
Gimiig nekem se nagyon voltak barátaim, pont a jó jegyeim miatt. Más lesz a társaság majd és többen is lesznek talán, magasabb a színvonal így biztos talál majd hozzá hasonlókat a lányod.
15/24 anonim válasza:
9-es: ocsmány provokáció, amit írtál. pfúj.
egyáltalán nem erről van szó, ez embertípus kérdése. van aki könnyebben barátkozik, van, aki nehezebben. arról nem is beszélve, h épp a legérzékenyebb korban van.
az is lehet, h a régi iskolában tényleg nem talált neki megfelelő társat.
szerintem a gimi elhozza a barátokat, de egy jó barátnőt biztosan.
16/24 anonim válasza:
nálunk az osztály többsége kitűnő vagy jeles tanuló... nem a jegyektől függ. én is kitűnő vagyok mégis rengeteg barátom van:)
17/24 anonim válasza:
Szerintem az a baj hogy fél barátkozni!Vagy csak ilyen a természete! Nálunk 2 ember van az osztályba aki kitűnő,az egyiket nagyon szereti mindenki jól el lehet vele beszélgetni és soha nincs piszkálva!Viszont a másik az barátkozni se próbál ha oda megyünk hozzá és pl. megkérdezzük hogy mit kapott karácsonyra elmondja hogy mit de láthatóan nem érdekli hogy barátkozni próbálunk vele!És ezért mert ilyen magának való és csak tanul ezért kezdték piszkálni!És én nem sajnálom mert ha baráttokra lenne szüksége akkor úgy csinálna mit akit érdekel hogy miről beszélünk vagy kérdezgetne dolgokat!
18/24 anonim válasza:
van testvére? ugye nincs? a nevelés annyit számíthat ebben az esetben, h egyke, "elkényeztetett" (hülye kifejezés amúgy) gyereknek - akár a sok dicsérettől, majomszeretettől, akár az anyja labilis v kiszámíthatatlan v túl negatív viselkedésétől - olykor hamis énképe alakul ki, és ezt nem tudja a környezetével egyeztetni, korrigálni időben. mire odakerül, h feltűnik, h nincs barátja, már rég túlesett azon a pofoncsapáson, amit akkor érzett, mikor rájött, h őt mások nem olyannak látják, mint anyukája v ő maga, és a világ abszolút nem olyan, mint az otthoni mikrokörnyezet. a baj akkor van, ha nagy kbségek, netán szöges ellentéte állnak itt meg ott. akkor a gyerek, ha még érzékeny is ráadásul, összezavarodik, megijed, szorong, frusztrált, magába fordul és inadekvát viselkedésével kihívja maga ellen a kortársait (akik alig várják, h gúnyolhassanak vki bűnbakot). nem mindig, de sokszor ez is állhat egy furán viselkedő, ezért kigúnyolt, visszahúzódó és magányos gyerek éltének hátterében.
19/24 anonim válasza:
el kéne vinni pszichológushoz,nehogy úgy járjon,mint az egyik barátnőm,ezt nevezik beilleszkedési zavarnak,és a lányod nagyon zárkózott
20/24 anonim válasza:
ez nagyon sok mindentől függ, pl. ha ilyen jó tanuló, biztos jó gimnáziumba megy. valószínű lesznek ott még olyanok akik hasonló helyzetben vannak. az általános iskola más.. annyira vegyesek ott az emberek... de a gimiben már inkább "egyféle" gyerekek vannak, pl a majdnem megbukó, csintalan gyerek nincs összezárva okos jó tanuló gyerekekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!