Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Aggódom a lányom miatt! Mi...

Aggódom a lányom miatt! Mi legyen? Tiltsam?

Figyelt kérdés

Rendes kislány, bár nem lett a legjobb a bizije (3 négyese lett, de nagyon magas színvonalú gimibe akar menni), viszonylag keveset veszekszünk, azt hiszem mindent elmond. Mostanában sokat jár fényképezni, ami nem is baj, legalább elfoglalja magát. De múltkor hazajött, elmesélte, hogy lett 40 képe, és egyik se lett jó, olyan hisztit vágott, mint még soha. Kiskorában sem. Este szerintem nem aludhatott semmit, mert reggel -bár nem szabadna így beszélnem, hisz mégis csak a lányom- borzasztóan nézett ki! Ma mikor hazajött, nem engedte hogy hozzászóljak, egyből vágódott le a gép elé, és azt mondta, hogy a képeivel csinál valamit. Nem értettem teljesen, mit mond. Gondolkoztam, hogy elveszem a netet tőle, hátha az bolondítja meg, de szerintem nem használna. Mióta fényképezik, csak ez létezik neki, és a hangulata a képektől függ!! Mit tegyek? A tiltás a megoldás? Hogyan reagálna?

41/N

2010. jan. 19. 20:06
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:
Gondoltam már arra, hogy szimplán elemet nem veszek, de megveszi akkor saját pénzből, vagy az apja vesz neki, elöttem titkolva.
2010. jan. 19. 20:08
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
sztem semmi kép ne tiltsd.én azt tanácsolom h ülj le vele beszélgetni mond el neki h ez nem katasztrofa stb ápold picit a lelkét.kérd el töle a képeket nézzétek át beszélje ki mi a probléma.és dícsérd ez a legfontosabb.:)sok sikert nektek
2010. jan. 19. 20:12
 3/26 A kérdező kommentje:

sajnos beléptünk egy "ördögi körbe" azt hiszem. minden képét megdícsértem, és így most már "megszokott" hogy "anyunak megmutatom, elmondja, hogy ügyes vagyok, de én nem tudom mi az igazság valóban, mert ha rossz se mondaná meg"

viszont ha véletlen nem dícsérem meg, akkor összeesküvéselméleteket sző! Biztos haragszom rá, és hasonlók!

Ugye egyszer elnövi?

2010. jan. 19. 20:16
 4/26 anonim válasza:
100%

Kamaszodik biztos

Ez van tűrni kell. Az a legrosszabb ha letiltod....

Ez csak hiszti majd túl teszi rajta magát nem fog belehalni.:D

Csak azért csinálja hogy figyeljetek rá ha nem érdekel abba fogja hagyni.

2010. jan. 19. 20:16
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Komlyan veszi a hobbiját,ami nem baj.Látszik,h teljes erőbedobással csinálja.Ha elzárod a netet,annak semmi értelme nem lenne.Próbáld reálisan megítélni a képeit,persze először hisztizni fog,de aztán megszokja,h építhet a véleményedre.Kérdezd meg tőle,h "kipróbálta"-e már magát képmegosztó oldalakon,pl a Flick'R nevű oldalon a többi felhasználó véleményezi a képet,és a többiek képéből meríthet ötleteket. [link]
2010. jan. 19. 20:21
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
én annyit fűznék hozzá, hogy szerintem kicsit se lett rossz a bizije... és hogyha engem ebben a korban eltiltottak volna a géptől tuti hogy sok idiótaságot tettem volna, amit amúgy nem... én olyan vagyok, hogy amit nemszabad, azt tuti megteszem/megszerzem....amit szabad, az nem izgat annyira... sose tiltottak semmitől maguktól, és tessék...nem cigizek, nem iszom, nem lógok a suliból, semmi magatartási problémám nincs, stb...
2010. jan. 19. 20:22
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ebben te is hibás vagy.Mi az, hogy nem túl jó a bizije 3 négyessel?? Ne haragudj, de meg vagy huzatva? Általános iskolában az teljesen jó, sőt! Viszont ebből kifolyólag úgy gondolom, hogy a lányodnak sok sikerélménye van azért a tanulásban, hisz pár 4es se jelent nagy csalódást, viszont most a fotózásban kudarcokat érhetett el (ha még kezdő, persze hogy nem csinál rögtön profi jó képeket) de te viszont nem tudtad reálisan szemlélni őket (ez érthető, hisz mégis csak az édesanyja vagy és pozitív megerősítést nyújtasz neki), de szereintem nem képes akkor sem feldolgozni a kudarcélményt egyelőre, mert a fentiekből ítélve inkább csak pozitív dolog érte és kevés negatív. Abban tudsz most neki segíteni, hogy elbeszélgetsz vele a csalódásokról, kudarcokról és segítesz neki ezt feldolgozni, mert később sok baja lehet abból, ha csak rágódik a csalódásain és nem képes hamar túltenni magát rajta. Kérd, hogy mondja el mit érez evvel kapcsolatban, de nyomatékosítsd finoman azt is, hogy ne hisztit vágjon le, az érzéseiről beszéljen. Tudatosísd benne a csalódás okát és mesélj neki te is arról, hogy téged milyen "hasonló" események értek és hogyan léptél túl rajtuk. Sok szerencsét!
2010. jan. 19. 22:18
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

22:18

19L voltam ja és csakhogy a saját példámmal éljek. Én általánosban kitűnő voltam, képes voltam sírni egy-egy 4es miatt bizony, most meg főiskolán néha a két kezem összeteszem örömömben, ha egyik-másik tantárgyam sikerül kettesre :) Pedig nem vagyok buta, csak nekem se megy minden.

2010. jan. 19. 22:20
 9/26 anonim válasza:

Szerintem nem kéne ennyire keményen fogni ki se tudja élvezni szegény az általános iskolát. Sose bírtam azokat akik egy 4-es ért sírtak....

Én emlékszem általánosban 5db 3 volt 8. ba mégis bevetek egy erős gimibe és csak matekból éretségiztem 4 re...

2010. jan. 19. 22:52
 10/26 anonim ***** válasza:
hány éves a lányod?
2010. jan. 20. 09:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!