Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek mit tegyek?...

Szerintetek mit tegyek? Aggódom a kamaszlányom miatt.

Figyelt kérdés
14 éves, és bár elsõ hallásra talán sok szülõ lenne a helyemben, kicsit aggódok érte, fõleg így, az iskola kezdés elõtt 1 hónappal. Most fog gimibe menni, és általánosban sem voltak barátai a jó jegyei miatt, és ezért gúnyolták is õt. Valójában nincs és nem is volt vele semmi probléma, mindig kitünõ volt mindenbõl, amiért büszkék is vagyunk rá, ugyanakkor aggódunk is, hogy a gimnáziumban sem lesznek barátai. Most nyáron is egész nap itthon van, délelõtt egyedül, mert mi dolgozunk, én délután jövök, addig egyedül van otthon. Azt mondja, szokott olvasni, és a laptopján játszik, meg a kiskutyájával is jól elvan. Látszólag boldog, de amikor egyszer-kétszer megemlítem, hogy barátokkal még is jobb lenne, mindig szomorkodik tõle. Õszintén örülnék neki, ha szeptembertõl végre nem csak olvasással és tanulással töltené a délutánokat. Persze amikor felhozom a témát, azonnal rá vágja, hogy neki úgy sem lesznek barátai.
2012. júl. 27. 20:40
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
én is ennyi éves lány vagyok és nekem sincsenek barátaim,vagyis vannak,de csak a suliban beszélnek velem,egész nyáron itthon ulok egyedul,mert nincsennek barátaim.ismerkedni pedig hiába próbálok nem találok olyan barátokat akik olyanok mint én.amugy nem az az oka,hogy egyedul van,mert jól tanul.én tobb kamaszt is ismerek aki kituno tanulo és sok barátja van
2012. júl. 27. 21:03
 2/24 anonim válasza:
100%

És abszolút semmi barátja nincs, iskolán kívül se?

Ha nincs, akkor sok mindent nem tudsz tenni jelenleg, majd szeptemberben úgyis ki fog derülni hogy milyen lesz az új osztálya/milyen lesz az új közösség. De nem kell aggódni, nálunk is összerázódott az osztály pár hét után.

Egyébként a lányod tényleg akar barátokat szerezni vagy jól el van ő egyedül is?

2012. júl. 27. 21:13
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Megértem, hogy aggódsz, de nincs okod ennyire félni. A gimnázium más, mint az általános, oda már nem csak úgy bepakolják az embereket, hanem kiválogatják a "legjobbakat". Megkérdezhetem, hogy melyik gimnáziumba megy? Mert ha ilyen okos gondolom nem egy középszerű semmilyen gimnáziumba, ahova az is bekerül, aki még a nevét sem tudja leírni. Ha a lányod alapjáraton kedves biztosan talál majd barátokat, ha az osztályban nem is az évfolyamban szinte 100%.
2012. júl. 27. 21:17
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj. Szerintem majd eljön az ideje, hogy olyan emberrel fog találkozni akivel kölcsönösen megértik egymást és elkezdenek barátkozni. Nem jobb szerintem az sem, hogy együtt "lógnak" kamaszok egymással de csak sebeket ejtenek egymáson a hülye beszólásaikkal vagy rossz irányba viszik egymást. Ha a gimibe sem talál magának barátot akkor is még ott van az egyetem :) de úgy gondolom, hogy legkésőbb 17-18 éves korában ha nem hamarabb ha nem is lánybarátot de egy udvarlót látni fogtok mellette :)
2012. júl. 27. 21:55
 5/24 anonim válasza:
100%
Nekem se voltak barátaim, mikor gimibe mentem, de ott ismertem meg sok jóbarátomat:) a lányod is biztosan talál majd neki megfelelő barátokat. Az, hogy azért nincsenek barátai, mert jó tanuló, lehet azért is mert zárkózott, és nem is akar ismerkedni, nem?
2012. júl. 28. 08:54
 6/24 anonim ***** válasza:
Nalunk a nagyon sz@r tanulok ki vannak kozositve egy kicsit, es en a leggyengebb tanulo vagyok az osztalyban, megis megvan a sajat barati korom... Nalunk azok vannak teljesen kikozositve, akik sose beszelnek meg a szunetekbe se es nagyon szerenyek.
2012. júl. 28. 09:28
 7/24 anonim ***** válasza:
Ha egy erős gimibe megy ott nem hiszem,hogy probléma lesz.Legyen kedves,vidám,őszinte,beszélgessen mindenkivel.Érdemes lenne,valami szakkörre járatni,nagyon sok lehetőség van manapság.Más gyerek is felnő barátnő nélkül.Ti legyetek mellette,támogassátok,és minden rendben lesz.
2012. júl. 28. 12:17
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

Jól mondta az utolsó, nem az utolsó röcsögepusztai gimibe kell járnia, és akkor nem lesz "baj", ha jól tanul. Először várd meg, mi lesz! Általánosban nekem sem volt túl sok barátom, őszintén szólva mindig is gyerekesnek tartottam a társaságot, pedig egyidős voltam velük, mégis érettebb.

Várd ki, aztán ha nincsenek barátai, akkor lehet, hogy vele van valami gond. Nem tud alkalmazkodni, magábaforduló, vagy idegesítő :) az is megeshet. Vagy csak simán társasági ember.

Ha nem lesznek barátai akkor ajánld fel pl. hogy járjon zeneiskolába, vagy valamilyen szakkörre, nyelviskolába. Egyrészről lekötöd az idejét, másrészről itt hasonló, ha nem megegyező érdeklődésű fiatalok vannak együtt, lehet, hogy kialakul egy-két barátság!

2012. júl. 28. 12:47
 9/24 anonim ***** válasza:
17%
Kiközösített jókislány.Szarul lett nevelve -.-
2012. júl. 28. 20:14
 10/24 anonim ***** válasza:

Hát lehet, hogy ez neki jó így..

Suliban van 5 lány, akikkel együtt szoktam lenni, de nyáron nem érdekelnek.

Nekem nincs is szükségem barátokra, van párom (azért nem barátot írtam, hogyne legyen félreérthető), szóval van társaság is, de jobban szeretek egyedül lenni és olvasgatni, foglalkozni az állataimmal.

Ja, és én még jó tanuló se vagyok, hogy amiatt ne lennének, egyszerűen túl sokat csalódtam már "barátokban".

2012. júl. 28. 21:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!