Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nem túl korai ez még neki?

Nem túl korai ez még neki?

Figyelt kérdés

A lányom 14 éves, már nagyon zavar, hogy ennyire sokat foglalkozik a külsejével. Úgy döntöttünk pszihológushoz fordulunk, de elötte kiváncsi lennék a ti véleményetekre is. 1 kerek éve mindennap kondi terembe jár, és ott tölt 3-4 órákat ez idő alatt kondizik,szaunázik és szolizik .. 2 hetente műkörmöshöz jár, illetve kozmetikushoz, emelett 1 éve festi a haját szőkére. Nagyon sokáig póthajért könyörgött, ez is most 1 hete lett neki amit persze én fizettem 75 ezer forint volt, ám itt még nincs vége mindennap arról beszél, hogy már csak 4 év és megcsináltathatja a mellplasztikát és a száját. Ez előtt voltunk már a vadaskertben , egy fél éve akkor azért

ert bulizni járt a szivetre, egyszerűen döbbenetes azt válaszolták, hogy hagyjuk csináljon azt amit akar. mivel tudnánk rá hatni ?

2012. júl. 6. 15:32
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
Szerintem a lányodnak kisebbségi érzete van, azaz, önbizalom hiánya, és ezekkel próbálja kompenzálni.. de így csak jobban tönkreteszi magát, mert idősebb korába sokkal öregebbnek fog kinézni, a sok sminknek köszönhetően. Én jó ötletnek tartom h elvidd egy orvoshoz, de nem a költekezés, vásárlások miatt, hanem h keressétek meg h hogyan lehetne ezt kezelni (:
2012. júl. 7. 11:45
 22/39 anonim ***** válasza:

Úgy gondolom, hogy valamit elrontottál vele. Ha nevelted volna anno rendesen akkor eszébe se jutna. Egy bizonyos szinten a lányod feszegeti a határait, hogy mennyit engedsz neki. De ha azt látja, hogy mindig beadod a derekad persze, hogy csinálja. Nálunk például iszonyat szigorúak a szüleim /és mindig is azok voltak/ Úgy képzeld, hogy nálunk mindig az volt ha nem ment valami akkor egész délután ott ültek velünk és tanultak velünk addig amíg nem javítottunk. Eszünkbe se jutott ilyen a tesómmal.

Tudod mi kéne neki? Egy rendes szülő! Én nem engedném bulizni edzeni mondjuk 3x engedném de akkor se kondizni. Tudod miért? A teste még jócskán fejlődésben van, inkább csinálna otthon fekőtámaszt és felülést sokkal többre menne vele. /Szauna szoli dettó nagyon egészségtelen a felnőttek számára is nem csak neki/

Amúgy nem kéne pénz adnod neki...

/ui.: ha te nem tudod kezelni mi se tudunk mit csinálni ezzel az esettel/

2012. júl. 7. 19:49
 23/39 anonim ***** válasza:
Egy 14 éves gyerekről beszélünk, aki azt csinálhat, amit TE, mint szülő engedsz neki. Akkor jár műkörmöshöz, fodrászhoz, szoliba, kondiba és sorolhatnám, ha TE fizeted és engeded. Szerinted? Biztos a gyereket kell pszichológushoz vinni? Ilyen idős koromban volt kétféle körömlakkom és rá egy-két évre egy szempillaspirálom. Érdekes, nő lettem, nem is rossz nő, megítélésem szerint. A gyerekkel semmi gond nincs, a hibát nem benne keresném. Az átadott értékrend viszont erősen sántít!
2012. júl. 7. 23:19
 24/39 anonim válasza:
Én is 14 éves vagyok, és én nekem még ezek a dolgok eszembe se jutottak! Persze foglalkozok én is a külsőmmel de nem akarok úgy kinézni mint aki éppen a kuplerájból jön. De sajnos ma már egyre többen vevőek erre, legtöbbször azért mert látják hogy mások is ezt csinálják! Mindenképpen beszéljetek ez mind a 2 félnek jót tesz! Anyukámmal is sokat beszélünk és így rendezettebb az egész családi életünk! ( meg tudja magyarázni az apukámnak hogy miért vagyok rosszkedvű egésznap majd egy szempillantás alatt miért ugrálok visongatog a boldogságtól :) )
2012. júl. 8. 02:07
 25/39 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el a kommenteket mert látom elég sokan írtak :)

A lényeg, hogy elolvastattam anyukámmal az általad feltett kérdést, mert nekem is folyton, azt mondja, hogy csöppet hiú vagyok meg túl sokat foglalkozok a külsőmmel. Na ezek után nem fogja mondani, mert meg sem közelítem a lányodat(nem sértésnek szánom:)..)

"mivel tudnánk rá hatni?"- megmondom őszintén, hogy szerintem előtte kellett volna gondolkozni és nem kellet volna ezeket megengedni neki. szoli egy 14 évesnek?! elég gáz, hogy ezzel foglalkozik de még gázabb, hogy megengeditek neki,amúgy is itt a nyár, inkább napozzon egy kicsit(persze megfelelő védelemmel és időben). meg 75 ezres póthaj?! bocs de eléggé elbasztátok szegényt 14 évesen. olyan nehéz azt mondani neki, hogy NEM és kész.nem szeretnék olyan anya lenni, aki folyton csak azt mondja majd mindenre, hogy nem, de kompromisszumot kellene kötni(pl. most nem engedem meg neked a póthajat, de ha 1-2 év múlva is ennyire szeretnéd, akkor lehet róla szó, vagy fel kéne világosítanod a szoli káros hatásairól is(ebben nem vagyok vmi jártas, de mintha rossz is és jó is lenne úgy hallottam de ez most lényegtelen).

azért remélem, hogy jobb irányba fog változni mert tényleg nem csak a külső számít:)

15/L

2012. júl. 8. 14:03
 26/39 anonim ***** válasza:

képtelen vagyok elolvasni az összes hsz-t, bocs, ha vmit ismételek.

jó kérdés, h te magad milyen típusú nő vagy, mennyire foglalkozol v éppen nem a külsőddel. lehetsz pozitív és negatív példa is a gyerek számára.

ha ez nem játszik, mert te egy teljesen átlagos, normális nő/feleség/anya vagy, akkor benne kell keresni a bibit.

valami rávezette őt arra, hogy saját külseje szépítgetésében valósítsa meg önmagát. ez lehet kisebbségi komplexus, de nem a fizikuma miatt, hanem lelki síkon, pl. túlérzékeny és emiatt védtelennek érzi magát, rossz tapasztalata volt egy v több fiúval (olykor egy rossz beszólás is elég), minek hatására elkönyvelte, h ha fizikuma tökéletes lesz, erősebb és magabiztosabb lesz tőle.

másik, h nincsenek nagy lelki problémák, csak ki akar tűnni a tömegből, és ő ezt az utat választja. ez a kreatívabb, gazdagabb fantáziájú, maximalista, kicsit különc típusú gyerekeknél szokott előfordulni. rájött arra, h ezzel piszok nagy sikereket ér el a fiúknál, mindenki felfigyel rá, csajok irigykednek, kicsit "sztár" lehet ettől. és neki ez baromi fontos, mert ilyen típusú ember.

legrosszabb esetben krónikus szeretethiánya van (bár normális családban ilyen nm lehet), és így próbálja kompenzálni, tetszeni akar az embereknek.

a pszichológust jó ötletnek tartom, de őt csak akkor vigyétek, ha akarja. egyébként akármennyire nem tetszik ez neked, kicsit próbáld meg támogatni (bár olvasom, h azt teszed, póthajat is vettél neki), így sokkal inkább elnyered a bizalmát, és lehet, h kibújik a szög a zsákból.

2012. júl. 8. 18:26
 27/39 anonim ***** válasza:
És te kifizeted ezeket neki? Nem pszihológushoz kell vinni, hanem megszabni a határokat. Nem adsz neki pénzt póthajra meg festékre, és nem tudja megvenni. Ennyi.
2012. júl. 9. 17:02
 28/39 anonim ***** válasza:

Az, hogy a lányod idáig jutott, a Te hibád! Könyörgöm 14 éves.... kellett volna egy határt húzni. Abba nem szólok bele, hogy 75e. kifizettél a póthajára, mert mindenki gazdálkodjon abból a pénzből, ami neki van és ha telik rá hajrá. Szerintem a kondival szaunával nincs ba, még a szolival se. Fodrász, kozmetikus természetesen oké. A mai világban ilyen fiatalon a műköröm menő, bár én ezt már nem engedtem volna neki, a póthajat meg pláne nem. Amúgy emellett milyen a lányod? Rendesen viselkedik veled? Tanul normálisan? Milyen a viszonyotok? Bulik?

Meglehet most engem szólni, de ha a lányod az előbb feltett kérdéseknél jól kitud jönni, akkor szerintem nincs probléma... Ha most elkezded neki megtiltani azt, amit már egyszer megengedtél, fellázad és csak elmérgesedik a viszony.

2012. júl. 10. 13:53
 29/39 anonim ***** válasza:

" Ha most elkezded neki megtiltani azt, amit már egyszer megengedtél, fellázad és csak elmérgesedik a viszony."

hát igen, ezért írták már páran, hogy előbb kellett volna gondolkoznia a Kedves Szülőnek...

2012. júl. 10. 14:21
 30/39 anonim ***** válasza:
nem olvastam végig a hsz-eket.
2012. júl. 10. 14:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!