Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nem túl korai ez még neki?

Nem túl korai ez még neki?

Figyelt kérdés

A lányom 14 éves, már nagyon zavar, hogy ennyire sokat foglalkozik a külsejével. Úgy döntöttünk pszihológushoz fordulunk, de elötte kiváncsi lennék a ti véleményetekre is. 1 kerek éve mindennap kondi terembe jár, és ott tölt 3-4 órákat ez idő alatt kondizik,szaunázik és szolizik .. 2 hetente műkörmöshöz jár, illetve kozmetikushoz, emelett 1 éve festi a haját szőkére. Nagyon sokáig póthajért könyörgött, ez is most 1 hete lett neki amit persze én fizettem 75 ezer forint volt, ám itt még nincs vége mindennap arról beszél, hogy már csak 4 év és megcsináltathatja a mellplasztikát és a száját. Ez előtt voltunk már a vadaskertben , egy fél éve akkor azért

ert bulizni járt a szivetre, egyszerűen döbbenetes azt válaszolták, hogy hagyjuk csináljon azt amit akar. mivel tudnánk rá hatni ?

2012. júl. 6. 15:32
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
66%
ezekre a pénzt honnan teremti elo?
2012. júl. 6. 17:14
 12/39 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen nyilvánvaló,hogy ezt a szülők rontották el.Ő nem foglalkozna a külsejével ha nem lenne szülő aki folyamatosan pénzel nyomja.És ezt nem rossz indulatból mondom csak a véleményemet írom le.Nem hiszem,hogy egy 14 éves lánynak lett volna 75 ezre póthajért.Semmi gond azokkal a dolgokkal amiket csinál de a lány túl korán kezdi,és túlzásba viszi.A száj és mellplasztika miatt ne aggódj szerintem 4 év addig feltehetőleg változik ha ti is változtattok a dolgokon és határt szabtok neki.Ha kondi terembe jár azzal nincs baj de ne mindennap.Inkább kezdjen el sportolni [röpi,tánc,kézilabda] vagy csak menjen el futni a szabadba mindennap.A kozmetikus sem baj már ilyen korban de ott sem kell túlzásba esni mint pl műköröm.Saját magának is díszítheti a körmeit ismétlem körmeit ! Nem karmait :)) Én 2 éve kezdtem el alapozót használni nagyon sokat kentem a fejemre még itthon is..Állandóan műkörömért fájt a szívem,hajvasalóért,sok sminkért és ilyen csajos cuccokért .Ja és a hajamat is akartam festetni.És állandóan magassarkúért sírtam anyának.Hát megmondom őszintén mivel most vagyok 14 éves nincs befestve a hajam,alapozóval leálltam körmömet saját magam csinálom(nem műköröm) van egy magassarkúm és bőven elég,megnövesztettem a hajam ,kaptam hajvasalót de ritkán vasalom és rájöttem,hogy ezekre a dolgokra valójában nincs is szükségem..:))És áldom anya eszét,hogy nem engedte meg nekem ezeket a dolgokat korábban..Saját magam sportolok,táncolok és megvagyok elégedve az alakommal és ez anyáéknak semmibe nem kerül :))Helyetekbe attól tartanék ha már lesz vagy 20-25 éves mindent a feneke alá kellesz tenni nem lesz képes magát eltartani.A pszichológus túlzás már ő nem tudna mit csinálni ő is ugyan ezt mondaná.Megsértődik?És akkor mivan.később megköszöni mint én anyának.

14/L

2012. júl. 6. 17:52
 13/39 anonim ***** válasza:
ha én megengedhetném magamnak akkor én is sokat foglalkoznék a kulsommel,de nem ennyire,hoszen én nem szeretnék mu lenni,mint a lányod már most.te az anyja vagy,ne adj neki pénzt,legyenek szabályok,értesd meg vele,hogy a legtobb rendes fiunak nem fog kelleni,ha ennyire elcseszi magát,mert ez nem is egészséges már. szolizni ennyi évesen? ti ezt megengeditek neki? jo ha nem érzi szépnek magát sminkeljen egy kicsit meg minden,de ennyire azért ne.próbálj segíteni neki,hogy legyen természetesen szép és ne ilyen mu.
2012. júl. 6. 18:09
 14/39 anonim ***** válasza:
75%

13 éves lány vagyok, kitűnő tanuló! Ezt én nem értem..

1. Hogy engedik be a szoliba..?:) 2. Hát ez már túlzás azért. Te vagy az anyukája, neked kell szabályoznod ilyen szinten. Nekem gel-lack van a körmömön, kihúzom tussal a szemem, szempillaspirál és ennyi. Mondd a lányodnak, hogy növessze meg a haját, Te nem adsz ki póthajra ennyit fölöslegesen.. Nem kell mindig mindent megengedni nekünk. Magyarázd el neki, hogy ezektől a dolgoktól ő nem lesz több, és a fiúk is a természetes lányokat szeretik. (az utóbbi nem minden esetben igaz azért..:/ ) Én is tervezem, hogy megműttetem a fülem mert kicsit elállósak (genetika). Persze nem most gondoltam, 13 éves fejjel! Majd 18-20 éves koromban. Addig meg ez van.:) Szerintem túl engedékenyek vagytok vele. Azért nem biztos, hogy örülnék ha anyáék mindent megengednének és nem lennének szabályok. Elnézést a tegeződésért, így könnyebb volt leírni a véleményem.

2012. júl. 6. 18:32
 15/39 anonim ***** válasza:
A gyerek azt csinálja,amit a szülő enged neki.Hát,te ennyi mindent engedsz neki.Hogy lehetne rá hatni?Hát először is nem kéne minden nyavalygására ugrani.Meg kéne látnia,hogy az élet nem habostorta.Gondolom a műkörmöst,fodrászt is te fizeted.Szépen nem adsz neki rá pénzt.Vagy mondjuk,ha adsz fodrászra akkor azért dolgozzon csak meg pl házimunka.DE mindenképp beszélj vele NORMÁLIS hangnemben és mond el neki mi az ami így nem mehet tovább.
2012. júl. 6. 19:13
 16/39 anonim ***** válasza:
Sokan leírták már előttem, hogy ez valóban nem helyénvaló és nem kéne pénzelni stb. Ez mind igaz, de szerintem először fontosabb lenne kideríteni, hogy miért csinálja mindezt? Könyörgöm, egy 14 éves kislányról van szó, még meg sem nőtt normálisan a melle, de már elégedetlen vele?! Szerintem itt egy elég súlyos önértékelési zavar van megbújva a felszín alatt. Az összes hülye tinidivat is csak azokat tudja magával rántani, akik elégedetlenek magukkal és ez annyira legyengíti őket, hogy minden hülyeségre kaphatók, csakhogy a környezet (barátok, ismerősök és főleg a fiúk) lazának, menőnek és szépnek tartsa őket. Meg kéne értetni (akár külső segítséggel is), hogy 1) a külső fontos, de közel sem minden 2) nincs szüksége ilyen ostobaságokra, mert ő úgy szép ahogy van. Jómagam is tinédzser vagyok, pontosan tudom, hogy milyen rossz, amikor mindenkit körberajonganak, hogy "húú milyen szép, milyen csinos" én meg csak ott állok magamban. De nem szabad, hogy ez uralja valakinek az életét. Lehet, hogy még nem jött el az én időm. Igen, tényleg nem rossz ötlet a pénzelvonás, de ez csak tüneti kezelés. Beszélgess vele sokat, mesélj arról, hogy te hogyan élted meg ezt az időszakot. Meg kell győznöd arról, hogy felesleges egy erőltetett mű külsőd magára erőszakolnia, mert a természet harmóniára törekszik ezért minden ember gyönyörű.
2012. júl. 6. 20:00
 17/39 anonim ***** válasza:
sziaa!14 éves lány vagyok én is.Tudom sokan leírták már de azért leírom.Nemtudom minek neki ez,mármint egy bizonyos fokig szerintem elfogadható.Én is festem magam de csak szemceruza alul és szempillaspirál.A hajam festve van mert pigmenthiány miatt őszülni kezdett és mivel csúfoltak miatta anya 6. utáni nyáron a hajammal megfelelő színű festékkel megengedte hogy befessem kozmetikuhoz szemöldökgyantáztatásmiatt járok.Szeintem a lányod ha sportolni akaor járjon el kocogni vagy edzőterem is oké de szauna szoli?minek??!!barnuljon a napon...Ha zavar téged nee engedd meg neki.DE ha ugyanígy továbbra is engeded neki ez csak rosszabbodni fog.Szeerintem azt már ne várd meg
2012. júl. 6. 20:54
 18/39 anonim ***** válasza:
Mekkora egy idióta vagy. Pszichológushoz akarod vinni, de azért kifizeted neki a 75 ezres póthajat? Hát persze, akik megtehetik.
2012. júl. 6. 20:57
 19/39 anonim ***** válasza:
8%
Én is meg fogom csináltatni a mellemet mert zavar h kicsi. Ezt a tényt már 13 évesen közöltem a szüleimmel.
2012. júl. 6. 22:39
 20/39 anonim válasza:

Szerintem itt nem feltétlen vele van gond.Nem kellett volna neki mindent megengedni.Én is 14 éves vagyok,sportolok minden nap,járok kozmetikushoz és fodrászhoz rendszeresen és néha sminkelek is(szájfény+szemceruza),szóval nem vagyok igénytelen,de szerintem ez korai bármelyik 14 éves lány számára.

Nem feltétlen kell pszichológus,először próbálj meg vele beszélgetni arról,hogy a fiúknak nem az tetszik,ha agyon van szolizva,ha több a mű és a szilikon dolog rajta,mint az igazi és hogy ezek a dolgok egy 'kicsit' koraiak a számára.Biztos,hogy először nem fog tetszeni neki a dolog,de azért próbálj meg vele nyugodtan beszélgetni.

2012. júl. 6. 23:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!