Nem túl korai ez még neki?
A lányom 14 éves, már nagyon zavar, hogy ennyire sokat foglalkozik a külsejével. Úgy döntöttünk pszihológushoz fordulunk, de elötte kiváncsi lennék a ti véleményetekre is. 1 kerek éve mindennap kondi terembe jár, és ott tölt 3-4 órákat ez idő alatt kondizik,szaunázik és szolizik .. 2 hetente műkörmöshöz jár, illetve kozmetikushoz, emelett 1 éve festi a haját szőkére. Nagyon sokáig póthajért könyörgött, ez is most 1 hete lett neki amit persze én fizettem 75 ezer forint volt, ám itt még nincs vége mindennap arról beszél, hogy már csak 4 év és megcsináltathatja a mellplasztikát és a száját. Ez előtt voltunk már a vadaskertben , egy fél éve akkor azért
ert bulizni járt a szivetre, egyszerűen döbbenetes azt válaszolták, hogy hagyjuk csináljon azt amit akar. mivel tudnánk rá hatni ?
Teljesen nyilvánvaló,hogy ezt a szülők rontották el.Ő nem foglalkozna a külsejével ha nem lenne szülő aki folyamatosan pénzel nyomja.És ezt nem rossz indulatból mondom csak a véleményemet írom le.Nem hiszem,hogy egy 14 éves lánynak lett volna 75 ezre póthajért.Semmi gond azokkal a dolgokkal amiket csinál de a lány túl korán kezdi,és túlzásba viszi.A száj és mellplasztika miatt ne aggódj szerintem 4 év addig feltehetőleg változik ha ti is változtattok a dolgokon és határt szabtok neki.Ha kondi terembe jár azzal nincs baj de ne mindennap.Inkább kezdjen el sportolni [röpi,tánc,kézilabda] vagy csak menjen el futni a szabadba mindennap.A kozmetikus sem baj már ilyen korban de ott sem kell túlzásba esni mint pl műköröm.Saját magának is díszítheti a körmeit ismétlem körmeit ! Nem karmait :)) Én 2 éve kezdtem el alapozót használni nagyon sokat kentem a fejemre még itthon is..Állandóan műkörömért fájt a szívem,hajvasalóért,sok sminkért és ilyen csajos cuccokért .Ja és a hajamat is akartam festetni.És állandóan magassarkúért sírtam anyának.Hát megmondom őszintén mivel most vagyok 14 éves nincs befestve a hajam,alapozóval leálltam körmömet saját magam csinálom(nem műköröm) van egy magassarkúm és bőven elég,megnövesztettem a hajam ,kaptam hajvasalót de ritkán vasalom és rájöttem,hogy ezekre a dolgokra valójában nincs is szükségem..:))És áldom anya eszét,hogy nem engedte meg nekem ezeket a dolgokat korábban..Saját magam sportolok,táncolok és megvagyok elégedve az alakommal és ez anyáéknak semmibe nem kerül :))Helyetekbe attól tartanék ha már lesz vagy 20-25 éves mindent a feneke alá kellesz tenni nem lesz képes magát eltartani.A pszichológus túlzás már ő nem tudna mit csinálni ő is ugyan ezt mondaná.Megsértődik?És akkor mivan.később megköszöni mint én anyának.
14/L
13 éves lány vagyok, kitűnő tanuló! Ezt én nem értem..
1. Hogy engedik be a szoliba..?:) 2. Hát ez már túlzás azért. Te vagy az anyukája, neked kell szabályoznod ilyen szinten. Nekem gel-lack van a körmömön, kihúzom tussal a szemem, szempillaspirál és ennyi. Mondd a lányodnak, hogy növessze meg a haját, Te nem adsz ki póthajra ennyit fölöslegesen.. Nem kell mindig mindent megengedni nekünk. Magyarázd el neki, hogy ezektől a dolgoktól ő nem lesz több, és a fiúk is a természetes lányokat szeretik. (az utóbbi nem minden esetben igaz azért..:/ ) Én is tervezem, hogy megműttetem a fülem mert kicsit elállósak (genetika). Persze nem most gondoltam, 13 éves fejjel! Majd 18-20 éves koromban. Addig meg ez van.:) Szerintem túl engedékenyek vagytok vele. Azért nem biztos, hogy örülnék ha anyáék mindent megengednének és nem lennének szabályok. Elnézést a tegeződésért, így könnyebb volt leírni a véleményem.
Szerintem itt nem feltétlen vele van gond.Nem kellett volna neki mindent megengedni.Én is 14 éves vagyok,sportolok minden nap,járok kozmetikushoz és fodrászhoz rendszeresen és néha sminkelek is(szájfény+szemceruza),szóval nem vagyok igénytelen,de szerintem ez korai bármelyik 14 éves lány számára.
Nem feltétlen kell pszichológus,először próbálj meg vele beszélgetni arról,hogy a fiúknak nem az tetszik,ha agyon van szolizva,ha több a mű és a szilikon dolog rajta,mint az igazi és hogy ezek a dolgok egy 'kicsit' koraiak a számára.Biztos,hogy először nem fog tetszeni neki a dolog,de azért próbálj meg vele nyugodtan beszélgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!