Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 10 éves gyereket elengednétek,...

10 éves gyereket elengednétek, hogy egyedül mászkáljon a városban, plázában?

Figyelt kérdés

Vannak nagyszülők, akik szívesen vigyáznának rá, és mégis egyedül mehet egy ismerősöm gyermeke biciklivel a belvárosba.

A plázában ebédelhet egyedül. Ti engednétek ezt? Maradi lennék ezen a téren?

2012. júl. 6. 12:30
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
63%

itt a gyk-n olvastam olyan szülőről, akinek a gyereke 14 évesen nem tud cipőt kötni, a másik meg a 14 éves fiát is kísérgeti a suliba,

ti egyébként normálisnak gondoljátok magatokat? 15 évesen sem engednéd el? nagyon gáz!

2012. júl. 8. 15:52
 22/51 anonim ***** válasza:
48%

A kérdésre válaszolva, nem maradi vagy hanem újkori

régen a gyerekek mezitláb ugráltak az erdőn-mezőn, mobiltelefon nem is volt

te meg már chipeltetnéd a gyereked, hogy leshesd minden egyes lépését, állandó telefon felügyelet alatt tartod, igaz is, szokja is meg a büdös kölök, hogy a big brother minden lépését figyeli

2012. júl. 8. 15:55
 23/51 anonim ***** válasza:
77%

másik kérdésem azokhoz akik a gyereküket nem engedik sehová, mindenhová viszik, ti nem dolgoztok?

vagy ha mondjuk 5-ig dolgozol, akkor a gyerek a suliban van bezárva reggel 8-tól este fél6-ig?

2012. júl. 8. 15:59
 24/51 anonim ***** válasza:
39%
egy 15 éves ne mászkáljon akár hova egyedül Budapesten,erről ennyit,ráadásul nem tudom mit pattogsz egy 10 és egy 15 éves is gyerek,nem arról van szó,hogy nem mehet el sehova,amúgy engem szigorúan neveltek nem mehetettem akár hova érdekes 6 évesen egyedül jártam suliba,sportolni,vigyáztam az öcsémre,sokkal önállóbb voltam 10 évesen ,mint sok mai 15-16 éves,nem arról van szó,hogy nem mehet sehova a gyerek de fel kell mérni a dolgokat
2012. júl. 8. 16:07
 25/51 anonim ***** válasza:
66%

egyedül jártál suliba 6 évesen, de 15 évesen ne menjen sehová egyedül a városban

15 éves gyerek már középsuliba jár, oda is egyedül megy

2012. júl. 8. 17:18
 26/51 anonim ***** válasza:
nem tudsz szöveget értelmezni,"akár hova Budapesten" én nem vagyok pesti szerencsére,azért mászkáltam 6 évesen egyedül
2012. júl. 8. 17:55
 27/51 anonim ***** válasza:

Budapest sem maga a Pokol

akárhová még egy felnőtt se mászkáljon

15 évesen simán el tudsz menni valahová vásárolni egyedül, enni is tudsz egyedül

sőt 12-13 évesen is

2012. júl. 8. 20:44
 28/51 anonim ***** válasza:
63%

Budapesten semmi esetre sem engedném. de sztem vidéken sem.

akkor engedd a gyereked, ha már megvédi, de minimum feltalálja magát egy legrosszabb helyzetben is. pl. balhét elkerüli, ha megszólítják, nem beszélget, nem hisz el senkinek semmit, ha helyzet van, gyorsan reagál, elszalad v védekezik, tudja mit kell tennie. ehhez olyan 13-14-nek kell lenni.

2012. júl. 8. 23:00
 29/51 anonim ***** válasza:
100%
És lett már baja a kisgyereknek? Eltéved? Elrabolták? Nem. Nyilván azért engedik el, mert egy talpraesett gyerek, és a szülei megbíznak abban, ahogy nevelték.
2012. júl. 9. 16:33
 30/51 anonim ***** válasza:
82%
Én 10 éves koromban egyedül jártam iskolába biciklivel (előtte gyalog), és elmehettem a barátnőimhez is, akik elég messze laktak, szintén biciklivel, a főúton. 14 évesen pedig a szomszéd városba ingáztam középiskolába, teljesen egyedül. Nem volt telefonom, és 48000 fős városban laktam. És élek... Ha egy gyerek úgy van nevelve, hogy tudod, hogy normálisan megy biciklivel, nem bohóckodik, nem megy el idegenekkel, akkor miért ne engednéd el? Vannak nagyon talpraesett 10 évesek és szánni való középiskolások is, akik egy mozijegyet se mernek megvenni, mert sose csináltak még olyat... 24N
2012. júl. 9. 16:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!