Elengednétek egy 15 éves lányt egyedül Budapestre?
Szasztok!
Szeretnék elmenni Budapestre egy rendezvényre hétvégén.
Elengednétek engem?
Nem akarok semmi rosszat, csak kikapcsolódni, és ezt a szüleimnek is megmondanám. (Túl sok itthon a veszekedés, megőrülök, ha nem tudok egy napig szabadulni, és még szórakoznék is)
Meg, megígérném, hogy téli szünet elejéig nem lesz rosszabb jegyem az 5-ösnél. (max németből 4-es mert az tényleg rosszul megy)
És felhívnám őket pl.: óránként, hogy oké minden. (jelenleg van kedvezmény a telefonomon, szóval ezzel nem lenne gond)
Vagy felejtsem el ezt az egészet? :(
Ennyi infó alapján nem tudom hogy elengednélek-e? :) Nekem is van egy lányom.
Szóval: Milyen rendezvény? Kivel mész? Egyedül vagy oszt.társakkal? Egyedül utaznál és ott találkoznátok? Haza mikor jönnél? Kivel? Hogyan?
Fontos: milyen típusú rendezvényről van szó? Milyen napszakban, mennyi időt vesz igénybe? Hisz nem mindegy, hogy délután 3-kor már végzel is, vagy egy esti koncertről beszélünk.
Milyen messze laksz Budapesttől? Milyen a közlekedés?
Van városismereted? Teljesen egyedül mennél?
Ezek mind fontos pontok a döntéshez, mindenesetre én nem engednélek el. Sajnálom.
De ha nappali rendezvny, akkor miért estére mennél haza? Most már 4 órakor éjszakai sötétség van. :(
A leírtak alapján nem engednélek el. Esetleg úgy, hogy oda mehetsz egyedül, de érted mennék autóval, vagy eléd mennék az Expo elé.
15 éves lánynak egyedül a sötét Budapesten hidd el, hogy nem a legjobb lenni...
Én 18 évesen kerültem Bp-re (jópár éve) de egy évig halálfélelmem volt hazafelé télen a sötétben munka után, pedig nem rossz környéken laktam.
Sokan gonosznak gondolják emiatt a szüleiket, de a szülők csak féltik a gyereküket, ami a mostani világban sajnos nem megalapozatlan félelem.
Persze azt is tudom, hogy valamikor el kell kezdeni az önállósodást... Esetleg nem tudnál vinni egy barátnőt magaddal? Akkor talán több esélye lenne, hogy a szüleid kettőtöket elengednének bizonyos feltételekkel.
Szia.
Tudod van az a felem amelyik nem felejtette el,hogy milyen érzés fiatalnak lenni és elkeseredett harcot vívni a szüleimmel a szabadságért.
Meg van az a felem amelyik már édesanya és mennyire hülyére izgulnám magam,ha a lányom ilyesmivel jönne.
Egyedül semmi esetre sem engedném a világba,de ha lenne mellette egy barátnő akkor igent mondanék.
Nem azért mert nem bíznék meg benne,és amúgy kefélni a budin is lehet...nem ez a mozgató rugó,csak a tudat,hogy nem rakhatják be csak úgy egy kocsiba és vihetik el kúrválkodni,mert a barátnője is vele van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!