Ti elengednétek a lányotokat?
17 éves lányom van, a Balatonhoz akarnak menni augusztus utolsó hetére néhány barátjával.Már 7 éve egy osztályba jár a legtöbbel, ismerem is őket, viszont rajta kívül csak 2 lány lenne, és 8-9 fiú. Az egyik srác nagypapájának házában lennének Füreden. A legidősebb srác 23 éves, a lányom azt mondja, hogy ő normális gyerek, sportember, megveti az alkoholt, és a többi most nagyon menő dolgot is, szóval szerinte rendet tartana. A lányom egyébként többnyire megbízható, nem züllött, barátja sem volt még, jár bulizni, de mindig telefonál, mikor odaér, közben is, és mikor indul haza, vagy néha én megyek érte. Nem szokott berúgni, nem füvezik, semmit nem látok rajta, mikor hazajön ( mindig felkelek, mikor telefonál), beszélgetni is szoktunk. Néha nem időben érkezik, de akkor előtte telefonál, hogy maradhat-e még. Az iskolai jegyei nem a legjobbak, de ebből sosem volt probléma. Itthon sokat segít nekem, ritkán zördülünk össze. Még sosem engedtem el több napra egyedül, SZIN-re akartak menni, de oda nem engedem, bár az valamennyivel másabb is szerintem. Köszönöm előre is a véleményeket, tanácsokat.
43N
Ahogy Te érzed! Csak Te ismered a lányodat ! :-)
Van aki a lányát már 14 évesen elengedné, van aki még a 20-22 éves lányát is inkább itthon marasztalná , csak már nem teheti :-)
36.N
Hello!
Én is 17 éves lány vagyok, nagyon hasonló a lányodhoz, bár hosszú kapcsolatban élek. Két évvel ezelőtt utaztam el életemben először messzebbre különösebb felügyelet nélkül: az iskolámban Olaszországba szerveztek nyaralást, volt két tanár, de napi egyszer futottunk velük össze. Jó volt önállósodni kicsit, tanítottuk egymást főzőcskézni a barátnőimmel, és megbeszéltük, hogy sötétedés után nem engedünk el egyedül senkit. Voltak a társaságban persze olyanok is, akik iddogáltak esténként, de vigyáztak egymásra ők is mindig, magunknak támasztottunk le szabályokat.
Az nagyon fontos szempont, hogy tudod, hol vannak és kikkel. Ha érzi, hogy bízol benne, akkor megmondhatod neki, hogy BÁRMI van, hívjon. Én se jöttem még haza részegen, bár ittam előtte, de Anya tudta, hogy szólok bármi van, és volt olyan, hogy Szalagavató után elmentünk bulizni, és felhívtam este 11 körül, hogy nem érzem jól magam, szeretnék hazamenni, rögtön értem jött. :)
Igen, valószínű, hogy fog inni, talán cigizni is, a drogról azért megbizonyosodnék, hogy nem csinálja, mert azt én pl. sose akarom kipróbálni, és nem szeretek lerészegedni, szerintem még nem is voltam részeg soha, csak becsípett, mert nem jó, ha az ember öntudatlan állapotban van, és esetleges vészhelyzet esetén nem tud reagálni.
A 23 éves srácban én hiszek is, nem is. Azért hiszek, mert a bátyám pont ennyi idős, és nagyon ritkán iszik. Nem veti meg az alkoholt, de mértékkel iszik bort, esetleg valami rövidet, de ismeri a határait, és ha lányokkal van, nagyon vigyáz rájuk, hazakíséri őket éjjel, ha nem tud a szülőjük értük jönni, vagy ha autóval megy el, akkor hazaviszi őket. Szóval létezik még ilyen. A barátom 22, ő is bármit megtesz azért, hogy mindenkit biztonságban tudjon. :) Ettől függetlenül sajnos van legalább 10 ellenpéldám, akikre nem bíznám az életemet. :D
Szóval ha ismered a helyet, az embereket és a lányodat, nyugodtan elengedheted. Én is pocsékul hazudok, és anyukám tudja, hogy bízhat bennem, fokozatosan lazít a feltételeken, ahogy látja, hogy sose lépném át a határokat. Egyszer értem haza nagyon későn csak, de akkor még nem volt megbeszélve határidő, hogy mikorra legyek otthon, így anyával tisztáztuk, hogy közös volt a felelősség, de azóta tartom a határidőket. :)
Amit tanácsolnék még Neked az az, hogy kérd el a többiek telefonszámát esetleg, hogy ha rád tör valami rossz előérzet, és nem veszi fel a lányod a telefont, akkor felhívhass valaki mást, hogy minden rendben van-e. Persze ezekkel a telefonszámokkal nem szabad visszaélni, ahogy a lányod hívogatásával sem, főleg, ha tartja a szavát, és napi 1-2 alkalommal felhív! :) Én is szeretem anyát felhívni, ha elutazom táborba, vagy bárhova, mert jó érzés elmesélni frissen az élményeimet valakinek. :)
U.i.: Üzenem azoknak, akik lenézik a 17 éveseket, hogy bár ne lenne igazuk, a többségünk sajnos tényleg megbízhatatlan, és hajlamos ostobaságokba keveredni, de szerencsére léteznek még korrekt emberek, és lányként amúgy is hamarabb érünk valóban! :)
További kellemes nyarat!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!