Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Probléma, vagy beteges, ha...

Probléma, vagy beteges, ha ennyi idősen érdekelnek ezek? Szülők! Ti mit szólnátok hozzá?

Figyelt kérdés
12 vagyok, lány, és nagyon érdekelnek a drogok. Nem az, hogy ki akarom próbálni, szó sem lehet róla, de a drogokról olvasok a neten, leírom, amit tudok egy-egy fajtáról...stb. Szülők! Mit szólnátok, ha a 12 éves lányotokat ez érdekelné?
2012. jún. 29. 12:14
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
68%

Azt gondolnám, hogy furcsa az érdeklődési köre, és remélném, hogy kinövi.

De nem, azt nem gondolnám hogy "jaj istenem milyen okos, komoly lány, biztosan tudós lesz vagy orvos, vagy gyógyszerész".

Sokszor vannak a kamaszoknak furcsa szokásai, amit vagy tudatosan vesznek fel, hogy érdekesebbnek, különlegesebbnek tűnjenek mások szemében, vagy tudat alatt, de kinövik.

Ritka, hogy ami 12 évesen egy gyereket érdekel, az lesz majd a foglalkozása is...mármint egy drogmániás kiskamasz általában csak a filmekben lesz gyógyszerész, vagy orvos, a való életben még a pályaválasztásig legalább 5 szakma lesz neki szimpatikus (többek között az ügyvéd, az állatorvos, és a légikísérő :))

2012. jún. 29. 12:18
 2/19 anonim ***** válasza:
52%

Meglepődnék, de azok az orvosok is droggal "foglalkoztak/foglalkoznak", akik ez ellen küzdenek nap, mint nap.

Nyilván, ha célod lenne a drog ellen küzdeni és "megmenteni" másokat, akkor nem tulajdonítanék nagyobb lángolást neki.

De az biztos, hogy "ellenőrizném" a lányomat .. már ha tudom.

2012. jún. 29. 12:18
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

1. válaszoló: Ez vicces, én most pont légikísérő szeretnék lenni. :)

Egyébként, szerintem nem gond, hogy ezzel foglalkozol. Egyszerűen csak ez a téma érdekel. Persze tudom, a szülők nem éppen így gondolják, hiszen aggódnak értünk, és azt gondolják, hogy "Te jó ég, a gyermekem drogfüggő!", pedig anélkül is érdekelhet a téma, hogy kipróbálnád. Szerintem nincs semmi gond ezzel. Persze furcsa hobbi, de megértelek, nekem is voltak ilyen korszakaim, amikor érdekelt valamilyen téma, és csak azzal foglalkoztam, utánaolvastam, rákerestem az interneten stb. Nekem ilyen furcsa érdeklődésem a kommunizmus és a vallás iránt volt. Nem azért érdekelt a kommunizmus, mert kommunista vagyok, csak egyszerűen érdekelt a téma, így utánaolvastam. Szerintem veled is most ez van.

16/L

2012. jún. 29. 14:32
 4/19 anonim ***** válasza:
84%

1. vagyok, 16 évesen én is az akartam lenni :))))) Aztán meg ügyvéd :) De akartam lenni tolmács, és pszichológus is.

:)

2012. jún. 29. 14:34
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sincs azzal semmi gond, hogy érdekel ez a téma.
2012. jún. 29. 14:47
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
És végül mi lett belőled Kedves első válaszoló, ha szabad megkérdeznem? :)
2012. jún. 29. 17:15
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy baj, szerintem is érdekes téma, én is olvasta róla, legalább tudsz majd róla valamit, aminek köze van a valósághoz, nem úgy, mint a legtöbb drogprevenciós baromságokat harsogó szórólapból. Ettől még nem lesz valaki drogos.
2012. jún. 29. 17:42
 8/19 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :) Amúgy sminkes szeretnék majd lenni, aminek köze nincs a drogokhoz :)
2012. jún. 29. 19:19
 9/19 anonim ***** válasza:

Én 13 évesen meg a halálról olvastam rengeteget, mert az érdekelt és a furcsa, brutális sérülések, meg betegségek. :D

Semmiféle öngyilkos hajlamom nem volt, egyszerűen csak érdekelt. :D Anyáék furcsállták, de ennyi. Azóta érdekel más. :D

21L

2012. jún. 30. 13:48
 10/19 anonim ***** válasza:
Megijednék, és remélném, hogy tényleg csak elméletben érdekli a téma. :)
2012. jún. 30. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!