Kamaszok! Szerintetek milyen a megfelelő nevelés?
Szerintem a legfontosabb a bizalom, de én annak is híve vagyok hogy legyünk barátnők a lányommal és beszéljünk meg mindent. Nagyon fontos a törődés, és nem csak az hogy megveszek neki valamit.
Itt mindenki lepontoz ezekért a dolgokért engem, bár nem igazán foglalkozok vele mert nekünk így tökéletes :-)
Nekem, ha gyerekem lesz, különösen fogok figyelni a lelki világára. Nálunk ilyen fel sem vetődött soha. Volt ofőm mondogatta, hogy figyeljünk egymásra ilyen téren is. (Nagyon jól tette.)
Apámmal például úgy vagyok, hogy oké, az apám, szeretem, meg minden, de nem tudok őszintén mosolyogni rá, mert képtelen vagyok elvonatkoztatni attól, hogy kiskoromban hányszor pofozott fel, kiabált velem, sokszor a semmiért, vagy hogy 13 évesen közölte velem, hogy a 18. születésnapomon kidob a házból, mert én úgysem leszek soha senki (és persze 4,9 tanulmányi átlaggal egyik gimibe se vesznek majd fel...)
Az én gyerekemnek sosem kell majd bőgnie miattam és sose vágja majd fel az ereit, vagy akar meghalni azért, mert én, aki a világra hozta, nem tudja őt elfogadni és támogatni. Legalábbis minden igyekezetemmel ezen leszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!