Kamaszok! Szerintetek milyen a megfelelő nevelés?
Szerintem a legfontosabb a bizalom, de én annak is híve vagyok hogy legyünk barátnők a lányommal és beszéljünk meg mindent. Nagyon fontos a törődés, és nem csak az hogy megveszek neki valamit.
Itt mindenki lepontoz ezekért a dolgokért engem, bár nem igazán foglalkozok vele mert nekünk így tökéletes :-)
én annak is örülnék ha anyummal anya-lánya kapcsolat lenne nem hogy barátnő. Semmi közünk nincs egymáshoz egész nap kb annyit beszélünk hogy szia.
Apuval viszont nagyon klassz mindent megbeszélünk pasikat szexet ivást cigizést. A pasiknál az a helyzet hogy emlékszem 14 voltam mikor mondtam apumnak hogy összejöttem egy sráccal 1 évig voltunk együtt én sosem mehettem hozzá de ő gyakran volt nálunk. 15 éves voltam mikor lefeküdtünk apum annyit mondott hogy reméli védekeztünk és nem lesz semmi baj. Nem tiltotta sőt örült annak hogy elmondok neki mindent. Aztán a sráccal a kapcsolatom vége lett másfél éve kapcsolatban állok egy másik sráccal azt már megengedte hogy nála aludjak egy éve cigizek azt is megengedte bár nem örült neki elmagyarázta hogy mivel jár de attól függetlenül továbbra is cigizek. 17-ik szülinapomon együtt söröztünk de ezt csak alkalmanként engedi amikor szülinap van vagy szilveszter, hogy alkoholt igyak. nem engedi hogy minden hétvégén vagy már ugye nyáron hogy részegre leigyam magam és ez tök jó. Barátnőnél 14 éves korom óta enged ott aludni. Megbízom benne és ő is bennem mindent elmondok neki a boldogságomat a szomorúságomat bármit.
A tanulással mindig azt mondja hogy magamnak tanulok persze nem örül ha rossz jegyet kapok, de ha épp becsúszik egy egyes angolból németből vagy matekból nem dorgál meg. Ez a három tantárgy mindig 3-as volt bármikor ált. iskolába is meg most gimibe is. A többi 4-es 5-ös neki bőven elég ez is én pedig örülök hogy jó kis csajszit faragott belőlem is és nővéremből is :)
Bizalom, és nevelés.
Én mindent megkapok amit szeretnék, de ezért tennem kell!
Én segítek neki ő mindent megad.
Bármit meg tudunk beszélni, mindig ad tanácsot. De nevel is.. "9-re legyél itthon". " ha oda értél hívj fel" stb.. :)
14/l
Én is így gondolom. :) Én is majdnem mindent elmondok anyumnak ,mások nem is értenék meg. Ő legalább megért és megbízhatok benne. :D
14.L
1.Ha egy szülő mindent megenged a gyermekének,akkor az a gyerek elfog zülleni.Ezt 95%-ban biztosra állítom,ugyanis itt az utcánkban volt 2 lány,akiknek mindent megengedtek a szülei..az egyiket 16 évesen már egy iskolából kirúgták,a családi pótlékot elvették,ő meg már amúgy is korban volt,úgyhogy 18 évesen már nem jár iskolába.Nyolc általánosa van,semmi több,nem dolgozik,továbbra is züllik.A másik lány hasonlóképpen járt,csak ő kijárta a középiskolát,szakmája lett,érettségije nem.Nem dolgozik,egy drogos pasija van.Mindkét lány drogfüggő.
2.Korlátokat kell szabni,de a vasszigor sem jó.
3.Önállóságra kell nevelni,az én édesanyám nem nevelt arra,elkényeztetett,ezért sajnos majd magamtól kell megtanulnom mindent.Mondjuk takarítani azt tudok és szeretek és szoktam:)
4.Fontos a bizalom,ahogy sokan írták.Biszexuális vagyok.Ezt titkolnom kell anya előtt,ahogy minden mást is,mert rögtön keresztanyám fülébe jutna,bármiről is legyen szó.Ez kiskoromtól kezdve így van.A gyerekem nekem majd bármit elfog tudni mondani.Azt is,ha homoszexuális lesz..nem fogom megvetni vagy kitagadni:)Ugyanúgy szeretni fogom,és becsülni fogom az őszinteségét!
5.Az anyának ne a férj és a szex legyen a legfontosabb!
6.A szülő a gyermekkel amennyit tud,csak beszéljen és minél őszintébben!:)
7.Sok közös elfoglaltság,ha a szülő ideje engedi.:D
8.Drog,cigi,alkohol tiltása,ameddig csak lehet,bár ezt nem sokáig lehet,de én mégsem iszok,nem cigizek és nem drogozok.
7.Szex tiltása 16 éves korig!
8.Bulik tiltása 14 éves korig..anya is addig tiltotta:DD,és lám-lám,most már menni se akarok..attól függetlenül az életem színes.:DD
16/L
Köszönöm Nektek! :-)
Az utolsó válaszolóhoz mégis lenne kérdésem.
Miért gondolod hogy jó az ha anyuka/apuka tilt valamit?
Én a lányomat kb. két éve megkínáltam egy szál cigarettával hogy próbálja ki nyugodtan itthon , ne máshol fulladjon meg. :-D
Beleszívott egyet , utána kiköpte a tüdejét kb. és azóta még rá se néz :-) Én nem erőset szívattam vele, nem erőszakoltam rá. Ő döntött úgy hogy kipróbálja és nem jött be neki. Persze ez lehetett volna az ellentéte is , na akkor bajban lettem volna. :-D
Fontos a bizalom és, hogy tudja bármikor bármit elmondhat az anyjának és megbeszélheti vele.
Ez az ami nálunk nincsen meg anyám engem is meg a bátyáim is magasról lesz@r.
14/L
"Miért gondolod hogy jó az ha anyuka/apuka tilt valamit? "
Leginkább azért,mert ha a gyerek nem megy el abba a diszkóba és nem issza le magát és nem ül be egy gondatlan sofőrhöz,akkor valószínűleg életben marad és nem hal meg.Vagy pedig esetleg nem ütik el.
Persze erre jön a komment,hogy később is elüthetik,mondjuk 15-16-17-18-19-20 és 90 évesen is..de azért ne mondja nekem senki se,hogy egy 14 éves is ugyanúgy tud magára vigyázni,mint mondjuk egy 16 vagy éppen egy 19 éves.Ja,és könnyebben be lehet csapni egy 14 éves primitív lányt vagy épp fiút.
16/L
szerintem egy anya nevelje rendesen a gyerekét és ne osztonozze olyan dolgokra,mint pl a cigizés,és semmi káros dologra.fontos a bizalom,de egy igazi anya a legjobat akarja a gyerekének,kell tiltani a gyerket dolgoktol,hibáznia is kell hagyni.mégis milyen anya az aki cigivel kínálja a gyerekét? még én is tudom 14 évesen,hogy nincs semmi értelme csak káros hatásai.én nem akarom és soha nem is akartam,hogy anya a barátnomként viselkedjen velem,o az anyám elvárom tole,hogy tanítson és felkészítsen az életre,vannak barátnoim akikkel megbeszélek dolgokat,de van egy anyám is akiknek elmondom a gondjaimat,mert tudom,hogy o tud segíteni,tanácsot ad,olyat amit egy barátno nem mindig tud.
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!