Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Meddig kötelessége eltartani...

Meddig kötelessége eltartani a szülőnek a gyerekét?

Figyelt kérdés
2012. jún. 25. 12:00
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

Önmagára. A hobbijára, szórakozásra.

Az ő álláspontja az, hogy én vagyok az anyja, a kötelességem őt eltartani, hisz én szültem, ő nem kérte az életet.

Ezért tettem fel a kérdést, hogy ki hogy látja vajon?

2012. jún. 25. 18:34
 12/35 anonim ***** válasza:
Felnőtt,és a felnőttek élete nem csak szórakozás.Állj a sarkadra különben még 50évesen is Te fogod eltartani.Érzelmileg"zsarol"az ilyen kijelentésekkel,hogy nem kérte,hogy megszülessen.Adj neki ultimátumot,vagy beszáll a kiadásokba vagy mehet albérletbe.
2012. jún. 25. 19:19
 13/35 A kérdező kommentje:

Amit nem írtam még és eléggé szégyellem is az az, hogy félek tőle. Volt már hogy majdnem megütött.

Apja akkor nem állt mellém, utána meg már hiába.

Köszönöm a válaszokat, de már megbántam, hogy feltettem, látván a sértő válaszokat.

2012. jún. 25. 20:16
 14/35 anonim ***** válasza:

Ne haragudj de nem írtam semmi sértőt úgy gondolom.

Nagyon sajnálom a helyzeted,hogy félned kell a saját gyerekedtől:-(

2012. jún. 25. 21:22
 15/35 anonim ***** válasza:
15%

Milyen szülő vagy te, komolyan

lesülne a bőr a képemről

Majd aztán sírsz amikor visszanyal a fagyi, és vénségedre bekerülsz vmi otthonba

2012. jún. 26. 00:20
 16/35 anonim ***** válasza:

"félek tőle. Volt már hogy majdnem megütött."

ajaj, azt hiszem elhamarkodtam a választ

2012. jún. 26. 00:21
 17/35 anonim ***** válasza:

a szomorú a dologban az, hogy ez a tipus fog bepaterolni valahová mert kell a lakásod

elkényeztetted

ruhát ne vegyél neki, arra költsön saját pénzből

nem tudom milyen az anyagi helyzetetek, valszeg ha akarna sem tusdna elköltözni

azért lehet nyomasztani a másikat, ha minden nap elmondod neki, hogy költözzön el

főzés: ha magtoknak is főzöl ok, meg egyébként is, ne haljon már éhen a szerencsétlen

de pl. vasalni csak akkor ha vmit cserébe megcsinál

meg szálljon be a háztartásba

ez nem hotel

nem kell vele kiabálni, és ne is kiabálj, de permanensen csesztetni igen

és módszeresen, következetesen

mintha 9-10 éves lenne

ha vmi azt mondod nem, az nem

2012. jún. 26. 00:26
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

ja és a kamaszba írtad, egy 25 éves nem kamasz

lehetne mondjuk csak 15-16 éves

egyik haveromat az anyja 15 évesen rakta ki az utcára, mikor hazament a suliból, az utcán a kertkapuban várták a bőröndök :(

2012. jún. 26. 00:28
 19/35 anonim ***** válasza:
Szerintem onnantól hogy van saját keresete nem kell őt eltartani,hiszen van miből eltartani saját magát.Nem arról van szó hogy nem kaphat egy tányér ételt,de én azt hiszem az a normális dolog ha keres beszáll a rezsibe a kajába,magát ruházza.Aztán én a szülő majd eldöntöm hogy szükségem van e erre a segítségre,vagy visszaadom neki.Egy családban lehet olyan az anyagi helyzet hogy szükség van az ott lakó gyerek segítségére.Egy gyereknek ezt szerintem illene magától felajánlani.Legalább megtanulja hogy az életben van rezsi és egyéb költségek.25 évesen pláne.Hogy nálatok ez miért nem természetes azt te tudod.A mi családunkban is van hasonló helyzet,a nagyobb dolgozik és annyit keres mint a két szülő együtt,plusz a kisebb egyetemre jár.A nagynak nem tetszett hogy az anyukája kérte most már szálljon be a költségekbe,mert nehezen jönnek ki a pénzből.Sőt meg van sértődve ha otthon valamit is csinálni kell mert ő dolgozik.
2012. jún. 26. 13:31
 20/35 anonim ***** válasza:
65%

Azért kíváncsi lennék, akik azt írják, hogy rossz szülő vagy, van e egyáltalán gyerekük. Szerintem v. nincs, v. még nagyon kicsi. Csak gondolatban neveltek már fel gyereket. Nos, én ismerek néhány elég gyökér kamaszt és fiatal felnőttet, akik élősködnek és kihasználják a szüleiket.

Eszük ágában sincs dolgozni, v. ha mégis, a keresetükből nem adnak haza egy fillért sem.

Az ilyen nem gyerek, hanem egy élősködő. Ez lehet nevelési hiba is (elkényeztették), de lehet egyszerű genetika is, nyílván valami genya ősre ütött...

Akárhogy is, ha ennek tetejébe még kezet is emel az édesanyjára, ki kell vágni, mint a taknyot!

Senki nem azért szül gyereket, hogy ezt érdemelje!

Aki szerint meg egy szülőnek élete végéig kötelessége gondoskodni az ilyen "gyerekről", annak szívből kívánom hogy része legyen benne!

2012. jún. 26. 13:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!