Miért vállal sok gyereket, aki nem képes eltartani őket?
Erről a Minden Gyerek Lakjon Jól programról jutott eszembe, hogy a TV-ben is a nő 6 gyermeket vállalt, és még ennivalót sem tud szerezni nekik. 1 fizetésből élnek 8an és csodálkoznak, hogy nincs pénz semmire, kellenek az adományok a segélyek, stb.
Féreértés ne essen, nem ítélkezni szeretnék senki felett, és én is sajnálom azokat a gyerekeket, akiknek nem jut elég étel..
De miért csinál egy felnőtt (elvileg felelősségteljes) ember ilyet? Miért jó szülni, szülni mint a nyulak, már elnézést a kifejezésért, a semmire? Mások 1 fizetésre 1 babát sem mernek bevállalni, akkor az ilyen emberek miért vállalnak 3-6gyermeket is?
Ti ezt értitek?
Szia, szerintem vannak nők, akik egyszerűen nem értenek máshoz, nekik a külvilág idegen és rémisztő. Inkább otthon van és főz, mos, takarít, gyerekekről gondoskodik, minthogy elmenjen egy gyárba robotolni minimálbérért. Csak én valahogy azzal nem értek egyet, hogy ebben a világban mindenkinek marha nagy jogaik vannak, a gyerekeknek nincsenek jogaik ahhoz, hogy tisztességesen nőjenek fel, ne nélkülözzék az alapvető dolgokat?
Tehát szerintem simán meg kéne húzni a határt a gyerekvállalás terén, akármilyen rosszul is hangzik. Ha valaki nem képes eltartani, etetni, ruházni 3-4-5 gyereket, akkor ne vállalhasson annyit. Mert az esetek nagy részében állami gondozásban kötnek ki ezek a szegény gyerekek és tönkre van vágva az életük, főleg lelki értelemben.
Ma már minden sz.arhoz bizonyítvány kell és vizsga, de a gyerekvállaláshoz nem...
Pedig egy jó pár embert szívesen levizsgáztatnék belőle!
Aki felelősségteljes az tudja, hogy adott helyzetben mennyi gyereket tud ellátni, felnevelni.
De aki csak szül és szül, el sem gondolkozik a következményeken.
Persze előre nem lehet tudni mit hoz a sors, de egy normális ember nem vállal be manapság már 8-10 gyereket.
Én becsülöm és tisztelem a nagycsaládosokat, akik tényleg szeretetben és jó körülmények között nevelik a gyerekeket.
Csak sajnos van egy olyan kategória is, ahol már az első baba rossz körülmények közé születik, de rá 1 évre már ott a második, rá 2 évre már ott a 4. gyerek és így tovább! A semmire születnek!
Nem igazán értem. Bár mi nagyon jól élünk a férjemmel és 4 gyerekünkkel a mai helyzethez képest, de ha a férjem elveszítené az állását akkor nekünk is épphogy csak telne élelmiszerre.Bár nem tudom hogy a gyerekek hogy viselnék a hirtelen "visszaesést".
Sokan nagyon felelőtlenek sajnos.
35.N
Az előttem írók, főleg az első eltalálta teljesen. Az azért más, hogy pl. születik 3-4 gyerek, jól élnek és az egyik szülőt elveszítik. De akik a tv-ben vannak, ők mindig szegényebbek voltak, szerintem. Felelőtlenség, aminek sajnos a gyerekek isszák meg a levét.
Nekünk még egy lányunk van, szeretnék mellé egy kistestvért, de fél éve nem jön. Több gyerekünk nem is lesz, szerintem, bár a férjem pedzegette, hogy három gyereket is el tudna képzelni. De mi szerencsére jól élünk és nem vagyunk gazdagok.
Ezt nem értem Én sem, jó a kérdés is! Csak pont azok nem olvassák ezeket a sorokat akiket érintene, mert hát 6-8 gyerek mellett, meg olyan életkörülmányek között az internet az utolsó ami mint igény megfogalmazódhat ezekben a családokban.
Nem szeretek politizálni, de a JOBBIK elméletét nagyon is osztom:
Átgondolnánk a családi pótlék rendszerét is. Sokan azért vállalnak több gyereket, hogy több pénzt kapjanak. A gyerek a családfenntartó. Ez még nem is lenne baj, ha ebből a pénzből tisztességesen nevelnék őket. De hát nem erről van szó. Mi a harmadik gyermektől adókedvezménnyé alakítanánk a családi pótlékot. Aki 4-5-6 gyereket vállal az az adott családi pótlékot az adókedvezménnyel kapná meg. Aki nem dolgozik, s nem is akar, tehát „poronty bizniszben” utazik, az ne részesüljön több támogatásban. Még sok mindenről beszélhetnénk, de a lényeg az: visszavezetni a cigány kisebbséget a munka világába.
Hát ennyi szerintem is legyen vége a PORONTYBIZNISZNEK!
Ezen én is gondolkoztam már. Van az oviban egy anyuka, 4 gyerekük van, a legnagyobb 5 éves a legkisebb most volt 1 éves. A semmiből élnek, régen sem ment olyan jól nekik, hogy 4 gyereket csak úgy be tudtak volna vállalni. De hát a lényeg, hogy a gyerekek szeretetben élnek. Sajnálom nagyon a kicsiket, annyira helyesek, és jól nevelt gyerekek, de akkor is. Ennyire nem lehet önző vagy tudom is én milyen egy felnőtt ember.
Megértem azt is, ha valaki nagyon szeretne gyereket és mondjuk már ketyeg az a bizonyos óra és bevállal egyet, akit ha szerényebben is, de felnevel, és részese lehet egy csodának. De pl ez az anyuk 25-30 év között van. Még most sem lenne elkésve az elsővel.
Én a nagyon szeretnék 1 harmadikat, de nem merem, most nem tudjuk bevállalni. Teljesen nem vetettük el a témát, még én sem vagyok 30 éves, ki tudja pár év múlva hátha, de most nem.
Anyósom egy vidéki kis faluban volt önkormányzatnál pénztáros, hát had ne részletezzem, hogy miket szokott mesélni. Minden hónap 10-ig fizette a segályeket, addig ugye megjött a családi, gyes is, meg miegymás, de 20-án már a következő havi segélypénzből álltak sorban előlegért. Ha megkapták mentek a szomszédos kocsmába dínom dánomozni, míg a kölkök oviban, vagy otthon, vagy talán azt sem tudták hol. Na jó ez mondjuk szerintem mindenki tudja, hogy a kisebbség egy bizonyos részére értendő, se voltak köztük magyarok, akik ugyan nem kocsmába jártak, gyerekgyárosok voltak.
Én személy szerint a cigány kisgyerekeket is sajnálom. Szegény nem tehet róla, hogy hova született. Csak sajons pár év alatt kikupálódik, és olyan lesz, mint a szülei.
Én nem tudom sajnálni az ilyeneket. Ma is láttam anyuka egyedül nevel 6 gyereket a pasi külföldön., meg hát nem kell messzire menni, van egy jó pár család így. Szerintem 1-2 gyereknél nem érdemes többet vállalni, főleg ha szeretnénk hogy mindent megkapjon, amire szüksége van.
A felelőtleneket meg a 2. után elköttetném.Felháborít az is hogy vígan elvan a segélyekből és egyéb támogatásokból, a másik meg dolgozik mint az állat és kevesebbet visz haza. Én úgy tartanám fernek, mindegyik ember menjen el dolgozni, segélyeket csak úgy nem osztogatnék. És ne legyen ingyenes gyerek, csak mert egyedül nevelik őket vagy egyéb.... akinek meg 1 gyereke van és családban él, annak meg kötelező intézményben fizetni 10.000reket csak hogy a szülő mehessen dolgozni, a másik meg beadja és otthon mereszti a p***ját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!