Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 14 éves lányom 6 napja alig...

14 éves lányom 6 napja alig eszik, azt mondja semmi baja csak nem éhes. Mitől lehet?

Figyelt kérdés
2012. máj. 21. 19:22
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
77%
nem lehet,hogy a közelgő strandszezonra szeretne lefogyni így?
2012. máj. 23. 20:01
 22/29 A kérdező kommentje:
Nem erre is rákérdeztem.
2012. máj. 23. 21:35
 23/29 anonim ***** válasza:
78%
Áhh, mindenkinek egyből a szerelmi bánat jutott eszébe, mintha egy kamasznak más baja nem lehetne... Na mindegy, végül is az is lehet. Amúgy rengeteg dolog okozhatja. Menstruáció, hormonok, valamilyen gyomor probléma, vagy csak a fogyni akarás. Először szerintem beszélgess vele, mondd neki, hogy a nem evéstől csak rosszabb lesz, fogyni nem fog. Illetve fog csak nem zsírból, hanem izomból, aztán amikor megint elkezd enni a szervezete őrült módon raktározni kezd és csak jobban meghízik, nem beszélve az éhezés közben felléphető hajtöredezésről, körömgyengeségről és egyéb "csúnyító" tünetekről. Viszont, ha tényleg csak egyszerűen nem éhes, jobb elmenni orvoshoz, mert komoly gondok lehetnek belőle. Addig is próbáljon letuszkolni pár falatot. Sok sikert, majd írd meg kérlek, hogy mi lett.
2012. máj. 23. 21:39
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Persze, ezer meg ezer oka lehet annak, hogy alig eszik, de nem kéne elvinni orvoshoz. 2 hete még annyit ettem, hogy egy éttermi adag után még megkérdeztem volna, lesz-e desszert, a héten viszont 3 nap alatt ettem annyit, mint máskor másfél-2 nap alatt. Egyszerűen csak nem vagyok éhes, vagy sokkal kevesebbet eszem egy alkalommal. Anyum szerint a kamaszoknak vannak olyan szakaszaik, amikor nagyon sokat esznek, és amikor kevesebbet. Eszébe nem jutott volna, hogy szerelmi bánat vagy fogyni akarás áll a hátterében, és szerintem se kéne ennyire biztosan állítani - ugyanakkor nem kizárt semmi sem.
2012. máj. 23. 22:04
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

Én tanár vagyok, és ebben a korban több lánynál is volt már probléma az anorexia az iskolánkban. Szóval nagyon figyelj oda rá, hány kiló?

Kérdezd meg tőle, hogy milyennek találja saját magát. Mekkora a feneke, milyen szeretne lenni, ki az ideálja. Ha gyanús dolgot veszel észre, nem a háziorvoshoz kell elvinni, hanem pszichológushoz.

A masszőröm lánya is anorexiás már évek óta. És folyton mondogatja, hogy ki tehet erről? Csak a lány. Én meg azt gondolom, hogy az anyja is, hogy nem vette észre a jeleket.

Nagyon csúnya dolog, mert teljesen tönkretette a bélrendszerét. Már rájött, hogy sovány, szeretne hízni, de nem tud. Gyereke sem lehet, nem menstruál. Az orvosok nem nagyon tudnak rajta segíteni.

2012. máj. 24. 20:15
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Én múlt héten a suliba naponta egy szendvicset vittem és 1 harapást(vagy annyit se ettem) Aludni se sokat aludtam. Fogalmam nincs hogy mért. Annyit ettem egy hét alatt mint más ember 1 nap alatt. Előtte viszont 2-3 szendvics után is éhes voltam. Most meg csak iszok.
2012. máj. 24. 20:24
 27/29 A kérdező kommentje:
Hála isten már eszik rendsen köszi a válaszokat.
2012. máj. 25. 14:48
 28/29 Kaarooliinaa válasza:
100%
én 15 éves vagyok azt hiszem tudom mi baja lehet vagy nem elégedett az alakjával vagy csak tényleg nem kívánja az ételt én is így vagyok
2012. jún. 1. 20:55
 29/29 A kérdező kommentje:
köszi
2012. jún. 3. 07:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!