Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan büntetnéd 16-18 éves...

Hogyan büntetnéd 16-18 éves gyerekedet ha a sárgaföldig inná magát?

Figyelt kérdés
vagy lehet még egy kicsit lejjebb
2012. ápr. 12. 17:43
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Ezt én értem. Csak az a baj, hogy nem a szülői elképzelésekkel van a gond, hanem a világgal és azzal amit közvetít. Én is helyes nevelést kaptam és van is bennem jó értékrend, vallásos iskolába jártam, de sokszor letértem a helyes útról, mert sokszor döntöttem érzelmi alapon. Én is voltam lázadó korszakban, ezt a hormonok teszik na meg a társaság. :) Szóval szerintem néha a tinikorszak ki tudja verni a biztosítékot az embernél, bárhogy is neveljék a szülei!
2012. ápr. 13. 23:11
 22/29 anonim ***** válasza:
Akkor lehet nem is vagyok ember,nagyon jól neveltek,és először 17 évesen ittam,egy sörtől berúgtam,18 éves koromtól járok bulizni,igazi komoly barátom 17-18 évesen volt előtte 14-15 évesen csak kis gyerekszerelem,a s szüzességem 19 évesen veszítettem el,azzal aki ma már a vőlegényem,nem cigizek,nem drogozok,sose jöttek rá mikor ittam többet ,mint kellett volna,erre nagyon figyeltem,mindig is rendesen besegítettem és igyekeztem rendesen tanulni.Szerintem jó gyerek voltam,persze 14-15 évesen feleselgettem,mert hát miért ne,de azon kívül nagyon nyugodt kamasz voltam,aki tanult,sportolt.és 17-18 éves koráig egyszer sem sminkelt,azóta sem rakok magamra egy kilót.
2012. ápr. 14. 07:04
 23/29 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon sok múlik azon, hogy milyen a szülő-gyerek kapcsolat.

Nálunk apu abszolút nem iszik, anyunál azért előfordul.

Mivel apukám a példaképem, sosem volt ingerenciám hulla részegre inni magam.

Előfordul, hogy iszom, de akkor is mértékkel, és csak buli alkalmával, megbízható társasággal.

Éppen ezért, nyugodt szívvel engednek el, mert tudják, hogy helyén van az eszem, mert ezt nevelték belém.

Sajnos a korosztályom manapság borzasztóan menőnek tartja a részegséget és az azt követő másnaposságot...

Néha szégyenlem, hogy ebbe a generációba tartozom.

18/L

2012. ápr. 14. 09:39
 24/29 anonim ***** válasza:
33%
hazajön lehet kapna 1 atyai pofont. Aztán bevágnám a zuhany alá másnap 7kor kelés és segítenie kéne otthon. Aki éjje legény legyen nappal is az. És persze elbeszélgetnék vele hogy ez miért nem helyes
2012. ápr. 14. 14:03
 25/29 anonim ***** válasza:
Eleve hogy fajult idáig a helyzet?
2012. ápr. 15. 19:07
 26/29 anonim ***** válasza:
10%

Amikor itt járok GYK-n, mindig rá kell jönnöm mennyi hülye ember van...

Először is, ilyen korban ki az aki soha nem itta le magát mocskosul egyetlen egyszer se? Érdekes, hogy ezt a többi szülő elfelejti, hogy mi is voltunk fiatalok...

Ezenkívül egy 16 éves gyereket már eleve nem is lehet büntetni szerintem. Szinte már egy felnőtt nő/férfi ilyen korban a gyerek... azt vannak olyanok, akik felpofoznák, eltiltanák a géptől meg zsebpénzmegvonás... hát ez elég szánalomraméltó és gusztustalan, hogy ilyen szülők vannak...

Én gyerekem is volt, hogy úgy jött haza egyszer 15 éves korában, hogy első dolga volt telehányni a nappali szőnyeget... hát én nem büntettem meg... lefektettem aludni, utána elvettem a telefonját és írtam róla pár sms-t azoknak, akik benne voltak a névjegyzékbe... de semmi olyasmit ami gáz lett volna, hanem csak egymás után írkáltam a betűket és ilyen halandzsaszöveget küldtem el, mintha nem lett volna képes pötyögni... másnap felkelt... a szőnyeget direkt úgy hagytam hogy lássa telehányta... aztán előadtam neki h itt üvöltözött este beszélt összevissza (ami nem volt igaz, me a hányás után simán eldőlt, meg se bírt szólalni)... kiröhögtem mondtam milyen szánalomraméltóan viselkedett... aztán még meglátta az sms-eket is, nahát akkor végleg kiborult...

Mindennek 3 éve már és azóta egyszer sem jött haza részegen a fiam... ha lepontoztok azzal csak saját magatokat minősítetek még mélyebbre, ugyanis ÍGY KELL NEVELNI... :)

2012. ápr. 15. 20:30
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó!

Úgy látom Neked pedig szövegértelmezési problémáid vannak. Én voltam az, aki azt írtam, hogy zsebpénzmegvonással, számítógéppel való eltiltással ... stb. büntetheti a KÉRDEZŐ a gyermekét és nem pedig én. :) Ezek csak általános büntetési lehetőségek, amiket általában alkalmaznak a szülők, nem pedig amit én alkalmaznék. Én kb. ugyanazt írtam le amit Te, hogy én is rúgtam már be csúnyán, meg, hogy manapság a fiatalok úgyis csak lázadnak ha a szülő tiltja őket a bulizástól, meg ugye azt is írtam, hogy ugyanúgy ahogy a legtöbb fiatal anno megoldotta, hogy elmehessen bulizni, ez most is így van. Szóval mielőtt még ilyen szavakkal illeted mások válaszait, hogy gusztustalan meg szánalomra méltó, értelmezd a szöveget. :)))) Mellesleg én is le lettem pontozva mert nem értettem egyet a felpofozással, meg a büntetésekkel hanem inkább a beszélgetést szorgalmaztam.

2012. ápr. 16. 11:56
 28/29 anonim ***** válasza:
Egyébként szerintem meg az a szánalomra méltó, hogy fogod a gyereked telefonját és a nevében sms-eket küldözgetsz a barátainak, mintha ő írta volna őket részegen. :) Szerintem ne mondd meg másoknak, hogyan "kell" nevelni, mert nem minden gyereknél jön be egy adott nevelési módszer! Nem szeretem azokat az anyákat akik azt gondolják, hogy ők csinálják a legjobban és kihúzzák magukat, hogy na látjátok ezt így kell csinálni ... Lehet, hogy ez a Te gyerekednél bejött, lehet, hogy más gyerekénél nem eredményezett volna semmit. Ezt nem tudhatjuk. Nem kell bántani más anyákat, mert náluk más nevelési módszerek jönnek be. (Még mindig az előző voltam.)
2012. ápr. 16. 11:59
 29/29 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem meg te vagy a gusztustalan,1 hogy a 15 éves gyereked elengedted bulizni,2 smseket írogattál,és kiröhögted,vagyis megaláztad..egy 16 abszolút nem felnőtt de még egy 18 éves sem..nem hinném hogy jól nevelted szegény gyereket...utálom azokat akik kijelentik mindenki szánalomra méltó,csak ők nem..már megbocsáss de a gyerekmegalázása a bűn nem a büntetés,vagy egy tasli,esetleg hogy máskor nem engedik el...
2012. ápr. 16. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!