Hogyan büntetnéd 16-18 éves gyerekedet ha a sárgaföldig inná magát?
Szerintem nagyon sok múlik azon, hogy milyen a szülő-gyerek kapcsolat.
Nálunk apu abszolút nem iszik, anyunál azért előfordul.
Mivel apukám a példaképem, sosem volt ingerenciám hulla részegre inni magam.
Előfordul, hogy iszom, de akkor is mértékkel, és csak buli alkalmával, megbízható társasággal.
Éppen ezért, nyugodt szívvel engednek el, mert tudják, hogy helyén van az eszem, mert ezt nevelték belém.
Sajnos a korosztályom manapság borzasztóan menőnek tartja a részegséget és az azt követő másnaposságot...
Néha szégyenlem, hogy ebbe a generációba tartozom.
18/L
Amikor itt járok GYK-n, mindig rá kell jönnöm mennyi hülye ember van...
Először is, ilyen korban ki az aki soha nem itta le magát mocskosul egyetlen egyszer se? Érdekes, hogy ezt a többi szülő elfelejti, hogy mi is voltunk fiatalok...
Ezenkívül egy 16 éves gyereket már eleve nem is lehet büntetni szerintem. Szinte már egy felnőtt nő/férfi ilyen korban a gyerek... azt vannak olyanok, akik felpofoznák, eltiltanák a géptől meg zsebpénzmegvonás... hát ez elég szánalomraméltó és gusztustalan, hogy ilyen szülők vannak...
Én gyerekem is volt, hogy úgy jött haza egyszer 15 éves korában, hogy első dolga volt telehányni a nappali szőnyeget... hát én nem büntettem meg... lefektettem aludni, utána elvettem a telefonját és írtam róla pár sms-t azoknak, akik benne voltak a névjegyzékbe... de semmi olyasmit ami gáz lett volna, hanem csak egymás után írkáltam a betűket és ilyen halandzsaszöveget küldtem el, mintha nem lett volna képes pötyögni... másnap felkelt... a szőnyeget direkt úgy hagytam hogy lássa telehányta... aztán előadtam neki h itt üvöltözött este beszélt összevissza (ami nem volt igaz, me a hányás után simán eldőlt, meg se bírt szólalni)... kiröhögtem mondtam milyen szánalomraméltóan viselkedett... aztán még meglátta az sms-eket is, nahát akkor végleg kiborult...
Mindennek 3 éve már és azóta egyszer sem jött haza részegen a fiam... ha lepontoztok azzal csak saját magatokat minősítetek még mélyebbre, ugyanis ÍGY KELL NEVELNI... :)
Kedves utolsó!
Úgy látom Neked pedig szövegértelmezési problémáid vannak. Én voltam az, aki azt írtam, hogy zsebpénzmegvonással, számítógéppel való eltiltással ... stb. büntetheti a KÉRDEZŐ a gyermekét és nem pedig én. :) Ezek csak általános büntetési lehetőségek, amiket általában alkalmaznak a szülők, nem pedig amit én alkalmaznék. Én kb. ugyanazt írtam le amit Te, hogy én is rúgtam már be csúnyán, meg, hogy manapság a fiatalok úgyis csak lázadnak ha a szülő tiltja őket a bulizástól, meg ugye azt is írtam, hogy ugyanúgy ahogy a legtöbb fiatal anno megoldotta, hogy elmehessen bulizni, ez most is így van. Szóval mielőtt még ilyen szavakkal illeted mások válaszait, hogy gusztustalan meg szánalomra méltó, értelmezd a szöveget. :)))) Mellesleg én is le lettem pontozva mert nem értettem egyet a felpofozással, meg a büntetésekkel hanem inkább a beszélgetést szorgalmaztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!