Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen esetben tartod indokolt...

Milyen esetben tartod indokoltnak, hogy ügyeletre vidd a gyerekedet, illetve antibiotikumot adj neki?

Figyelt kérdés

A kérdést sok másik kérdés ihlette, ahol az ügyeletet javasló, vagy antibiotikum szedését ésszerűnek tartó válaszadókat nagyon lepontozták.

Én sem vagyok orvospárti, ha nem muszáj, nem viszem a fiamat. De nem vitatom az orvos döntését, ha AB-t ír fel, és vannak helyzetek (eddig: nagyon magas láz, amit nem vitt le a gyógyszer; nagyobb, vérző seb, amit végül varratpótlóval fogtak össze; eszméletlen székrekedés, aminek beöntés lett a vége) amikor fogom a gyereket, és viszem az ügyeletre.

2012. márc. 28. 06:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

2,5 éves a fiam

eddig kétszer vittem az ügyeletre

az egyik nagyon magas lát,39,5 volt,nem tudtam neki levinni,akármit csináltam,és fájlalta a fülét

írtak neki antibiotikumot,meg cataflam cseppet,ezekkel helyre jött

a másik elesett és beverte a betonba a fejét

mindkettő hétvégén volt

a mi orvosunk nem ír azonnal antibiotikumot,de amikor már felírja,tényleg indokolt,és akkor oda is adom neki.ez általában már azután van,hogy egy hétig nem gyógyul,sőt rosszabbodik a homeopátia ellenére is.

2012. márc. 28. 06:52
 2/14 anonim ***** válasza:

Ha csak folyik az orra, szárazan köhög, láztalan, nem viszem orvoshoz, itthon kap orrcseppet, robituszin vagy lándzsás utifű szirupot, vagy Tantum verdét fújok a torkára. Viszont ha zöld sűrű takony jön az orrából, hurutosan köhög, akkor elviszem az orvoshoz ha lázas, ha nem, mert mivel nem tudja felköhögni, nem tudja rendesen kifújni az orrát, könnyen lehet belőle arcüreg/ tüdő gyulladás, ekkor felír erősebb gyengébb antibiotikumot, köptetőt, és rendbe is jön 1-2 nap alatt. Barátnőm orvosa soha semmilyen gyógyszert nem ír fel a gyereknek, és 2 hétig elhúzódik egy egy megfázás, valamint sosem gyógyul fel rendesen, mindig folyik az orra, havi szinten 1 hetet biztos otthon van!

Nem vagyok gyógyszer ellenes, annó nekem is mindig felírták a szemucilint, augmentint, és itt vagyok! Sosem volt olyan ha a doki felírta, itt kérdezgessem beadjam-e vagy sem!

Ügyeletre egyszer vittem hétvégén magas lázzal amit nem tudtam levinni, valami vírus lehetett, mert 1-2 órán belül még 5 gyereket/ babát hoztak 40 fokos lázzal, akkor bent is tartottak 3 napig minket.

2012. márc. 28. 07:26
 3/14 anonim ***** válasza:

Ügyeletre eddig 2X vittem. Egyszer amikor megcsípte egy szúnyog és bedagadt tőle a fél lába rettenetesen (allergiás rá) 1x meg amikor ordított, hogy úgy fáj a hasa. Bepánikoltam, hogy vakbél, de kiderült, hogy hányós-fosós+egy jó adag dráma :)

1x meg felhívtam őket amikor magas volt nagyon a láza, hogy mit csináljak, akkor adtak 1-2 tanácsot, plusz mondták, ha nem tudom még így se levinni akkor várnak bennünket.

Ha a doki antibiotikumot ír fel akkor meg beszedi a gyerek (vagy én), egyrészt nem látom, hogy minden tüsszentésre gyógyszert kapnánk, csak ha indokolt. Másrészt nem én tanultam hosszú éveket azért, hogy felismerjem+ gyógyítsam a betegségeket, hanem ő így gondolom nálam jobban meg tudja ítélni mikor kell antibiotikum.

Ha meg azt látnám, hogy minden szir-szarra gyógyszert kapunk akkor meg elmennék egy másik orvoshoz (nem pedig ön-diagnosztizálnám otthon a gyereket, mert hiába van anyai érzék azért az nem gyógyítja meg a középfülgyulladást és a tüdőgyuszit, de még a hörghurutot sem.) Komolyan vannak olyanok akik nem adják be az ab-t a gyereknek, ha felírta az orvos? És ha nem múlik a betegség vagy netán romlik akkor hogyan számolnak el a lelkiismeretükkel?

2012. márc. 28. 07:41
 4/14 anonim ***** válasza:

Antibiotikumot nekem az orvos elev nem ír fel csak ha biztosan bakteriális a fertözés, elöször várunk, majd ha jobban lesz nem ír semmit,(rosszabul soha nem volt) de ha rosszabb lenne leletet venne és elküldené laborra. antibiotikumot eddig 1 bakteriális fertözésre kapott, ez piros kiütésekkel járt, egyértelmüen vizsgálat nélkül is felismerhetö, és 3x sajnos a szemére, mert szemgyulladás csak azzal múlik el.

Ügyeletre 1x vittük, január 1-en még csak 3 hós volt és reggel egy iszonyat köhögéssel kezdte, és nem múlt neki. még túl kicsi volt hogy rizikóztassunk egy csúnya köhögés miatt, de nem hallott a doki semmit neki, így akkor sem kapott antibiotikumot pár nap alatt elmúlt.

èn ügyeletre csak olyan estben vinném, ha nagyon beteg lenne, de hordozható állapotban van.

Èn annak híve vagyok hogy ha nagy a baj hívjunk mentöt, és ne kockáztassunk.

2012. márc. 28. 07:46
 5/14 anonim ***** válasza:

Sajnos a mi orvosunk mindenre de mindenre AB-t ír fel. Én bizony nem adom be a gyerekeimnek az esetek 90%-ban. Ha megfázott majd meggyógyul, kap köptetőt, vitamint.

Természetesen ha magas láza van, komoly fájdalommal járó fülgyulladása vagy ilyesmi akkor én sem gondolkodom. De csak mert folyik az orra meg köhög, én nem fogom AB-al tömni akármit ír is az orvos. Eddig még mindig meggyógyultak.

Engem halálra gyógyszereztek gyerekkoromban, injekcióban kaptam már a végén az antibiotikumokat, most annyira nincs immunrendszerem, hogy ha valamelyik gyerek egyet köhög én egy hétig lázasan fekszem. A gyerekeimet véletlenül sem gyógyszerezem feleslegesen, és 2 évente egyszer látnak orvost, nagyon erős gyerekek.

2012. márc. 28. 08:12
 6/14 anonim ***** válasza:

Az utolsótól kérdezném, hogy miért nem váltatsz dokit? Komolyan és nem kötözködés miatt. Öcsémet is halálra antibiotikumozták sajna, bár neki nem az immunrendszere ment tönkre, hanem felvizesedett a hasa. Anyukám megelégelte, hogy ha az ajtóban megálltak már ab-t kaptak és elment egy másik orvoshoz.

Minden kötözködés nélkül mondom tényleg, hogy én nem merném megkockáztatni sem azt, hogy minden kis köhintésre ab-t adok, de azt sem, hogy magam döntsem el, hogy ez most milyen fertőzés.

A ányomnak volt 1x tüdőgyulladása (2 oldali) és egyáltalán nem volt lázas, de még csak nem is köhögött olyan sokat. Tk véletlen derült ki, de máig ver a víz, hogy mi van ha nem derül ki. Az óvónők mondták, hogy amikor fut köhécsel én meg úgy mentem el vele a dokihoz, hogy ugyan már semmi baja, de inkább elviszem (majdnem nem vittem) aztán tessék.

Egyébként annyira nem értem az ilyen dokikat, szerencsére a miénk is olyan, mint az egyik válaszolóé, hogy alapra még ha lázas is akkor is kapnak 3 nap haladékot az ab előtt ha javulnak akkor rendben, ha nem vagy rosszabbodik az állapotuk akkor jöhet a gyógyszer.

2012. márc. 28. 10:17
 7/14 anonim ***** válasza:

Ötös vagyok.

Én nem Budapesten lakom, ahol minden utcában 5 gyerekorvos van. Kis falu a mienk, egy gyerekorvos van. Ha váltani akarnék mindennel a szomszéd városba kellene utazgatnom a gyerekekkel (merthogy 3 van).

Én is úgy csinálom egyébként mint a te dokid. Ha 3 nap alatt nem javulnak akkor is ki tudom váltani a felírt AB-ot, és akkor is oda tudom nekik adni. De általában nem kell.

2012. márc. 28. 10:20
 8/14 anonim ***** válasza:
Én sem Budapesti vagyok, anyu meg pláne nem az volt, egy iszonyat kicsi faluban éltünk akkor nem is volt a faluban doki a másik faluba kellett hordani. De ettől még megértelek, mert 3 gyerekkel egyedül nem könnyű...csak épp egy ilyen doki semmit nem ér. :(
2012. márc. 28. 10:27
 9/14 anonim ***** válasza:

Hát nem. Sajna nem sokat ér.

Ha beteges gyerekeim lennének biztosan váltottam volna. De nagyon ritkán viszem őket szerencsére, egészséges, erős gyerekek. Ha viszem is vagy hányós-f.sóssal amire ugye nem kell gyógyszer, vagy megfázással amire megint felesleges. A receptet nem dobom ki amíg meg nem gyógyulnak, ha kell bármikor kiválthatom. Én így oldom meg.

2012. márc. 28. 10:31
 10/14 anonim ***** válasza:

Èn meg azt nem értem az antibiotikumot nem beadó anyukákban (tesóm is ilyen), hogy miért nem kérdez rá az orvosnál. Mikor ott járnak, és felírja az orvos akkor miért nem kérdezi meg.

Kedves doktor úr muszáj egyböl antibiotikumot adni? nem várhatnának még néhány napot?

a mi orvosunk nem ír fel rögtön antibiotikumot söt szinte csak végsö esetben.

2012. márc. 28. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!