Milyen esetben tartod indokoltnak, hogy ügyeletre vidd a gyerekedet, illetve antibiotikumot adj neki?
A kérdést sok másik kérdés ihlette, ahol az ügyeletet javasló, vagy antibiotikum szedését ésszerűnek tartó válaszadókat nagyon lepontozták.
Én sem vagyok orvospárti, ha nem muszáj, nem viszem a fiamat. De nem vitatom az orvos döntését, ha AB-t ír fel, és vannak helyzetek (eddig: nagyon magas láz, amit nem vitt le a gyógyszer; nagyobb, vérző seb, amit végül varratpótlóval fogtak össze; eszméletlen székrekedés, aminek beöntés lett a vége) amikor fogom a gyereket, és viszem az ügyeletre.
2 gyerkőcöm van.
3,5 éves kisfiammal eddig 2x voltunk ügyeleten. Először amikor éjjel arra ébredtünk, hogy fullad a gyerek, kruppos rohama volt. Másodszor szintén a krupp miatt, de akkor már csak reggel, mert már tudtam mit kell tennem, és meg is szűnt a fulladása, ezért éjjel nem vittük be. Antibiotikumot nem sűrűn ír fel neki az orvosunk, de ha kell akkor kell. Ha elhúzódik a megfázása vagy a vírusfertőzése, akkor is kap rá AB-t, mert a felülfertőzés végett a dokinéni indokoltnak látja. Én nem kérdőjelezem meg a döntését, mert már volt arra példa, hogy egy elhúzódó gyulladás ráment a gégéjére és majdnem befulladt megint.
Kislányom még picike, de már túl van sok mindenen. Nemrég Ő is kruppos lett, majd rá 2 hétre asztmás hörghuruttal került kórházba. Az egész egy torokgyulladással indult, amit az ügyeleten állapítottak meg neki, majd 4 nap múlva már kórházban voltunk. Kapott AB-t, és mégis eddig fajult a helyzet. Akkor egyébként itt is megkérdeztem ,hogy szerintetek elvigyem-e ügyeletre, de akkor már tudtam én is a választ, hogy igen, menni kell.
Rákérdeztem már. Vitatkoztam is az orvossal. Feleslegesen. Kiírja, nem adom be, a gyerek meggyógyul nélküle, visszaviszem kontrollra, megkérdi beszedte-e a gyerek, bólogatok, majd ideadja az igazolást.
Hidd el, indokolt esetben beadom én is mint ahogy mindenki. Nem azt a 2ezer Ft-ot sajnálom. De köhögésre adott AB-mal nem fogom roncsolni a gyerekem immunrendszerét.
Az antibiotikumot be nem adó anyuka védelmében mondanám, hogy tényleg vannak szar dokik és sajnos ő nem tud váltani...szomorú.
Nekem is nagy mákom van, na meg ugyan nem Pesten lakunk, de megyeszékhelyen így azért van választás, de szerencsére nem kell. Nem tudom megmondani, hogy a helyében mit tennék. Nehéz, de pl az ő esetét megértem. Viszont van olyan aki akkor sem adja be amikor muszáj, a gyerek 3 hete nem gyógyul, de nem adja be (na ezt nem értem én sem)
Sajnos voltam már olyan helyzetben, hogy bántam nagyon, hogy nem végeztem orvosit, mert különböző orvosok mást mondtak a gyerekem betegségével kapcsolatban.
De én nem tudom eldönteni, hogy kell-e a gyerekemnek AB-vagy sem. Nem vállalnám fel, hogy nem adom be, pedig kellett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!