Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi lehet kizáró ok, hogy...

Mi lehet kizáró ok, hogy rábízd másra - természetesen olyan valakire, akit pedig jól ismersz: testvér, nagyszülő, jóbarát - a gyerekedet?

Figyelt kérdés
Minden valós ok (nem akarok ötleteket adni) szóba jöhet - de mi lehet az?
2012. márc. 26. 21:25
 1/10 anonim ***** válasza:

Fertőző betegség

Megbízhatóság hiánya.. amit kérek nem úgy teszik

2012. márc. 26. 21:40
 2/10 anonim ***** válasza:
ha sokat iszik(részegségig),ha tudom,h megütné a gyerekemet,hirtelen ez a kettő jutott eszembe.
2012. márc. 26. 21:41
 3/10 anonim ***** válasza:
igen én is piálásra gondoltam,sajna nálunk a nagyszülök isznak,ugyhogy oda bizti nem viszem a gyereket,és megbizhatatlanok is,habár ez a kettö eggyütt jár,és csunyán beszélnek,és még sorolhatnám
2012. márc. 26. 21:45
 4/10 A kérdező kommentje:

Igen, ilyenekre gondoltam.

És (nem fertőző) betegségek közül?

Szenvedélyek?

Esetleg (vala)milyen mánia miatt?

2012. márc. 26. 21:56
 5/10 anonim ***** válasza:

Tudatmódosító szerek használata (alkohol, egyéb kábítószerek).

Megbízhatatlanság - nem azt csinálja, amit kérek tőle, illetve, azt csinálja, amiről kérem, hogy ne tegye. Na pl. emiatt nem bízom rá a fiam az egyik barátnőmre, pedig amúgy megbízható lenne, meg szereti a gyerekeket, stb., viszont nyomatékosan megkértem rá, hogy ne cigányozzon/zsidózzon a gyerek előtt, mégis állandóan ezt teszi. Amikor először hallottam ezt vissza a gyerektől, hát köpni nyelni nem tudtam.

De itt számos más dolog is lehet, pl. olyat ad enni a gyereknek, amit nem lenne szabad, vagy máshogy fegyelmezi, mint amit a szülők elfogadhatónak tartanak.

Ha beszámíthatatlan, vagy hajlamos ésszerűtlenül viselkedni. Erre is van példám, az egyik unokatestvérem. A pasijával állandóan összevesznek, unokatestvérem pedig totál elmebeteg módon reagál. Ha mondjuk egy pitiáner dolgon összebalhéznak telefonon, akkor ő képes csapot-papot otthagyni és a srác után rohanni, vagy ha nem, akkor otthon addig üvölt magában, amíg el nem ájul. Ha minden rendben van, akkor tök normális, aranyos meg minden, de sose lehet tudni, hogy mikor lesz valami zűr. Na, ő sokszor kéri, hogy hadd vigyázzon a gyerekre, de neki nem engedem. Vigyázni kell, mit mondok előtte, mert ha bármire azt mondom, hogy nem érek rá, mert gyerekkel nem kivitelezhető a dolog, és nincs, aki akkor vigyázzon rá, rögtön ajánlkozik, hogy majd ő, én meg nem akarom megsérteni, de érthető módon nem akarom a fiamat kitenni a hisztériás jeleneteinek.

2012. márc. 26. 22:25
 6/10 anonim ***** válasza:
Figyelmetlenség: nem figyel oda 100%-osan az örökmozgómra, mert megy a kedvenc sorozata tv-ben. (Anyós)
2012. márc. 26. 22:29
 7/10 anonim ***** válasza:
A fentieken kívül: dohányzás a gyerekkel egy légtérben, hirtelen rosszulléttel járó betegség, illetve, ha a gyerek nem érzi jól magát az illetővel, fél tőle.
2012. márc. 26. 23:30
 8/10 anonim ***** válasza:
vagy ha túl öreg. Nálunk állandóan azzal tukmál az anyós, hogy bízzam a dédikre. Mindenképpen....
2012. márc. 26. 23:50
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem bízom senkire aki veszélyezteti akár testi akár lelki egészségét. Tehát:

-cigizik, iszik, drogozik...

-fertőző vagy bármikor rosszul lehet (túl idős..)

-kiszámíthatatlan vagy döntésképtelen, pánikos, esetleg csak felelőtlen (túl fiatal..)

-szenvedélybeteg (játékgép, kocsma, kártya)

Lelkileg káros:

-félelemkeltő, elnyomó, uralkodó viselkedés, akinek a gyereknek hallgass a neve

-aki nem veszi észre, hogy gyerekkel beszél, és rémtörténeteket mond neki, sőt nekem a jóslással, szellemidézéssel stb.. foglalkozók is ide tartoznak. (van elég félnivalója a gyereknek e nélkül is)

-folyamatos tévézőknek sem szívesen adom (bár ez előfordul néha..)

2012. márc. 27. 08:58
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem kizáró okok vannak, hanem alkalmassági okok. Felelősségtudat, szeretet, megbízhatóság és a többi. Kábé egymillió kizáró okot tudnék a prostitúciótól a droghasználaton keresztül az éjszakai műszakos beosztásig bezárólag.
2012. márc. 27. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!