Hogyan büntetnéd 16-18 éves gyerekedet ha a sárgaföldig inná magát?
Figyelt kérdés
vagy lehet még egy kicsit lejjebb2012. ápr. 12. 17:43
12/29 anonim válasza:
A verés mehet ilyenkor. Persze csak akkor ha korábban már megbeszéltétek h ezért verés jár. Ha nem volt megbeszélve, akkor meg kell beszélni h ez miért rossz és miért kapna érte verést.
13/29 anonim válasza:
16 évesen nem engedném olyan buliba ahol lehet inni,18 évesen egy-kétszer nem,elég lesz neki másnaposan házimunkát végezni,és tanulni..ha okos rájön,hogy nem jó
14/29 anonim válasza:
Hogyhogy nem engednéd olyan buliba, ahol lehet inni? Olyan buli nincs, ahol nem lehet:) Az már más kérdés, hogy egyáltalán nem kötelező inni. Szóval ez rajtad múlik, mint szülő: megbízol-e annyira a SAJÁT nevezzük így munkádban, abban, ahogy a gyermekedet felnevelted? Ha nem, akkor saját magadat minősíted, méghozzá elég negatívan! Az én szüleim úgy gondolták, ők mindent megtettek annak érdekében kicsi koromtől kezdve, hogy normális ember legyek. Nem is csalódtak bennem. Igen, fogyasztottam alkoholt, sokszor nem is keveset. De a határaimat mindig tudtam... Szóval ezek a nem engedem el szülők számomra röhejesek, hogy ennyire nem bíznak magukban és a gyermekükben...
15/29 anonim válasza:
ezt úgy érettem,hogy 16 évesen nem fog hajnalban kocsmákban meg szórakozóhelyeken lenni,az biztos,és nem csak azért mert nem engedném,hanem mert normális nevelést kapna,és normális értékrendje lesz,tudni fogja mi az amit érdemes,és jó csinálni mi az amit nem,így értettem,kedves kötekedő,amúgy sem kell egy 16 évesnek bulizgatni,nyáron majd elmehet 2-3 helyre ha megbízható,és tudom hogy vigyáz magára,mondjuk idősebb tesóval barátnőkkel,de év közben biztosan nem,de ha egy gyerek normális nevelést kap akkor nem is vágyik majd oda,mert nem lesz birkaszellemű mint a legtöbb tini..
16/29 anonim válasza:
Ez így már más:) Teljes mértékben egyetértek:)
18/29 anonim válasza:
Ez egy szép elképzelés, hogy az ember úgy tervezi meg a gyermek nevelését, hogy 16 évesen nem engedi majd kocsmázni, de ha lepontoztok, ha nem én akkor is azt mondom, hogy ez valószínűleg nem fog menni. :) Ha csak nem olyan fajta gyermek lesz akit nem igazán vonz a bulizás. De én úgy vélem, hogy ha nagyon el akar menni kocsmába, azt meg fogja oldani ... Ha máshogy nem, akkor füllent egyet, hogy a barátnőjével alszik (ha esetleg lány) vagy épp egy haverjánál van (ha fiú) és lelépnek kocsmázni. Engem lepontoztatok amikor azt írtam, hogy a mai fiataloknak ez "természetes". Nem úgy írtam, hogy nekem is az, hanem, hogy a fiataloknak, a mai generációnak. Én is úgy képzelem el a 7 hónapos kislányomat tini korában, hogy na Ő majd nem fog inni és nem fog cigarettázni és nem fog ostobaságokat csinálni mert én úgy neveltem. Engem is nagyon jól nevelt édesanyám, tiszteletre, illemre, ésszerű viselkedésre tanított mégis előfordult, hogy az akkori naiv viselkedésemből kifolyólag, megcsináltam a magam hülyeségét aztán pedig csak fogtam én is a fejem, meg édesanyám is, hogy de miért tettem meg amikor ő nem így nevelt engem ... Nekem is szörnyű, hogy a közösségi oldalakon mást sem látok csak 12-13-14 éves LÁNYOKAT!! és fiúkat akik felrakják a különböző ivós képeiket meg részletezik, hogy hogyan rúgtak be a hétvégén és hogyan intézték el, hogy igenis bejussanak a korhatáros szórakozóhelyekre ... Na meg csúnyán beszélnek és minden második kiírásuk a szexről szól. Nekem is megdöbbentő és felháborító is egyúttal, de ez a mai generáció ilyen, ez sugárzik mindenhonnan. Ez kb. olyan mint amikor a szülők nem engedik, hogy a fiatal párok együtt aludjanak mert akkor nem fognak majd egymással szexelni. Mintha a fiatalok nem tudnák megoldani, ha nagyon akarják. :) Tehát szerintem nem csak nevelés kérdése, hogy melyik gyerekből milyen felnőtt lesz. Sokat számít az iskola, a baráti kör, az érdeklődési kör (mennyit néz tv-t, milyen műsorokat néz, az interneten merre bóklászik ... stb.) és persze nem utolsó sorban a szülővel való kapcsolat. Ezek együttesen alakítják ki az emberi személyiséget. Ha látom, hogy egy gyerek rossz, nem mutogatok rögtön a szülőre, hogy na, szép kis nevelés ... Éppen ezért. Mert sokszor nem elsősorban a szülő az, aki felelőssé tehető. Na de egy szónak is száz a vége, visszatérve a kérdésre. Én sem a büntetést, inkább az elbeszélgetést támogatom! Ha meg akarja érteni a lényegét ennek, az elbeszélgetésből is megfogja, ha pedig nem, akkor "papolhatsz", büntethetsz, bezárhatod, vagy amit akarsz, akkor sem fogja megérteni. (Szerintem) Sok sikert!
19/29 anonim válasza:
ha normálisan neveled,tudja mi az amit lehet mi az amit nem,sok múlik azon a szülő hogyan neveli a gyereket mekkora a bizalom,de sokan azt csinálják,hogy mindent megengednek mert szerintük azzal jót tesznek és úgy biztos megbízik bennük a gyerek..egy fenét..az hogy engeded 13-15 éveseknek hogy együtt aludjanak és hogy bulizzanak,mindent elérsz,csak azt nem hogy normális,felelősségteljes,normális értékrenddel rendelkező felnőtt legyen,és megbízni sem fog benned.
20/29 anonim válasza:
mellesleg nem azt mondtam hogy büntetni kell folyton, a beszélgetés a bizalom egyik alapja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!