Mit dolgozhatnék 12 évesen?
Mit jelent a normális dolog nálad? A szórólapozás pl. miért nem az?
Amúgy 12 évesen semmit, ha jól tudom 14 alatt nem dolgozhatsz, még diákszövetkezetnél sem.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kamasz..
én kérdeztem,vannak hasznos válaszok,csak el kell olvasni:)
Egyébként 15év felett szülői engedéllyel,16év felett szülői engedély nélkül is lehet dolgozni....:) addig marad a rokonok,család ismerősöknek való kis segítőmunka:D
14/L
Hát én 17 évesen szórólapoztam,egész tanév alatt,még érettségi előtti nap is.Nem értem mi a gáz ebben,mondjuk nálunk azért házról házra kellett menni és a 10 kg-os csomit a hátamon húzva 3 órán keresztül -20 és +40 fokban olykor lázasan mászkálni nem volt kellemes:)
Egyébként helyesen írták a többiek,16 tól mehetsz.Felvenni sem legálisan sem illegálisan nem fog senki,mert mindneki fél a büntetéstől,arra ne számíts.Amit tudsz tenni az az,hogy szomszédoknak vagy ismerősöknek segítesz pénzért,vagy kutyát sétáltasz,esetleg vigyázol már nagyobbacska gyerekekre,bár még nem láttam szülőt aki 12-13 évesre bízta volna a gyerekét.esetleg időseknél takarítást vállalhatzs,kérdés beengednek e,mosthatsz kocsit,kertészkedhetsz ilyenek.Mire 16 leszel talán könnyebb lesz a helyzet is és több lesz a diákmunka,addig csináld ezeket.
Én 13 éves vagyok és nem értem hogy te mér akarsz dolgozni én ilyenre nem is gondolnék értem hogy plussz zsebpénzt akarsz de mér nem kérsz egy kis pénzt a szüleidtől én hetente kapok zsebpénzt de ha nem elég egyszerüen mondom a szüleimnek hogy kell még egy kis pénz a mozira és akkor adnak de 12évesen szerintem nem kapsz munkát sehol de próbálkozz.
Regina
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!