Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Javítóintézet? Ma azt mondták...

Javítóintézet? Ma azt mondták a szociális osztályon, döntsem el keddig, hogy be akarom-e rakni a 14 éves lányomat javítóintézetbe. Ha igen, megindítják az eljárást. Szerintük más megoldás nincs. Sajnos már szerintem sem. :- ( Szerintetek?

Figyelt kérdés
14 éves lányomat egyedül nevelem, és nem bírok vele. Minden pénteken este lelép diszkóba és csak szombaton délben jön haza, nem mondja meg, hogy hol volt délig. Azt hallottam, hogy bizony iszik is ha dizskoban van. Ha utána megyek megkeresni, amint meglát elszalad. Hétközben is este 10-kor jön haza, iskolából lóg. Pénzt lop tőlem, dolgok tünnke el a lakásból. Megesett az is, hogy szerdán elment és csak szombaton jött haza. Úgy beszél velem mint a kutyával. Ha telefonon hívom, nem veszi fel. Otthon: ketten vagyunk, 3 szobás lakásom van, tehát a magánszféra be van biztosítva neki. Úgymond anyagilag mindene megvan. Megpróbáltam vele már beszélni, elmondtam neki, hogy mennyire fontos nekem ,és hogy menynire szeretem öt, hajlandó lennék kompromisszumot is kötni. /pénteken éjfélig kint lehetne-tudom, ez is sok - de ne késsen/ Soha nem kiabálok vele, ő viszont kiabál velem. Olyanokat mond, hogy én egy dög vagyok, és utál, és bárcsak megdögölnék már. Iskolából lóg, nem tanul, reggel elmegy otthonról, este jön csak haza. Már ki vagyok kéészülve. Kértem segítséget: osztályfőnöktöl,iskolaigazgatótól, pszihológustól, pár rokonom, ismerősöm megpróbált vele beszéni, se semmi egredmény. A szociális oszstálytól is kértem segítséget, minden héten be kéne járnunk beszélgetésre,de a lányom erre sem hajlandó. Már a gyereksegélyt is elvették, mert nem jár iskolába rendesen. Ma regel is nagyon szépen megkértem, hogy menjen iskolába, mire 11-kor telefonáltak az iskolából, hogy nincs iskolába. Segítene a javítóintézet? Sokszor úgy érzem, már én fogok lassan a pszichiátriára kerülni miatta.
2012. márc. 22. 14:52
 111/138 anonim ***** válasza:
100%
Mi a helyzet veletek kérdező?
2015. febr. 7. 15:38
 112/138 anonim ***** válasza:
25%

csak megjegyzem, hogy a felnőtt bűnözők rendőrségi lajstromában is benne van, még az általános iskolai "csínytevésük " is.

általában ez valóban nem nevelési hiba, hanem mindig a rossz családi körülmény hozza magával, vagy elárvulás, válás, amikor pont úgy van időzítve, hogy pont sérülékeny a gyerek lelke.

első számú tünete, hogy nem bírnak a társadalmi rendszernek megfelelni,olyannak ami kötelező. iskolába járni, pontosnak lenni,később munkába járni. később jön a törvények áthágása is.

2015. febr. 7. 16:12
 113/138 anonim ***** válasza:
100%
Csodállak és becsüllek,amiért mindezt végig csináltad a lányod érdekében!Az én anyám ennél kevesebb miatt ajnározza az én kontómra az agysebész és kis korában probléma mentes kuzint,ráadásul válással fenyegetőzik,ha kibukok vagy otthagyom a fősulit,pedig vannak nálam rosszabbak is,mint amit te felvázoltál a lányoddal kapcsolatban anno.
2015. febr. 7. 16:32
 114/138 anonim ***** válasza:
67%

Huhh elolvastam és ez nagyon durva.Voltam én is lázadó tini,de amikor elszöktem otthonról és hajnalban 5 órakor settenkedtem haza apukám ott ült a szobámban és lekevert egy akkora pofont,hogy szó szerint rá estem az ágyra és kb úgy leordította a fejemet hogy még a szomszédok is felébredtek rá.

Akkor én olyan szinten betojtam hogy még álmomban sem mertem volna újra ilyesmire vetemedni.Tény hogy elég veszélyes bulik voltak akkor és akár bajom is lehetett volna,most már "felnőtt" fejjel látom.Eltartott egy ideig a mosolyszünet viszont egy kis idő múlva rádöbbentem hogy én voltam a hibás nem pedig apa vagy anya,mert nem így neveltek.

22 évesen azt mondom hogy igenis le kell keverni neki egy istenest aztán szembesíteni kell a dolgokkal.Egy kis hiszti meg mosolyszünet aztán lenyugszanak a kedélyek és kibékülhettek.

2015. febr. 7. 19:10
 115/138 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó! Ezt én is megkaptam. Pedig nálunk apa volt a jófej szülő.

Egy másik kérdésnél leirtam a nővérem sztoriját.

Nem tudom, ott mit mondanának kiváltó oknak.

2015. febr. 8. 09:15
 116/138 anonim ***** válasza:
100%
Kemény dolgokon mentél keresztül kérdező
2015. febr. 8. 10:42
 117/138 A kérdező kommentje:
Köszi az éredeklődést. Megint csak azt tudom írni, a lányommal most sem könnyű, de saját magához képest van pozitív változás, amit én igenis a javítóintézet kontójára is írok. Iskolában nincsenek vele gondok /ezt az osztályfőnöke mondta/, sőt amit soha nem hittem volna, az osztály legjobb tanulói közé tartozik, de még valahol mindig bennem van a félsz, hogy mi van ha nem fejezi be a sulit? Már most lesz pár hónap múlva 18 éves. Néha oylan mint egy kisangyal, de néha még az ellenségeimnek se kívánnám ha elkezd hisztizni. Ami a legjobban fáj, hogy néha úgy érzem, engem nem néz semmibe és nagyon csúnyán bezsél velem. Most az az egy célom van, hogy legalább leérettségizzen, aztán tőlem azt csinál, amit akar. Nagyon boldog lennék, ha sikeresen befejezné a sulit és bebizonyítaná mindnekinek, hogy egy "intézetisnek" is sikerülhet és sikeres felnőtt lenne belőle. De ez túl merész álom. Pedig ezért bármit megadnék!
2015. febr. 23. 13:17
 118/138 anonim ***** válasza:
0%

Nem olvastam,végig a válaszokat csak az első 3 oldalt.Érdekes volt,végig olvasni a válaszokat,vagyis hát nekem mindenképp siralmas.....

Kedves Kérdező nem tudom,hogy alakult azóta az életetek,de szerintem a lányod úgy ÉRZI,hogy megfojtod,levegőt se hagysz neki venni,és érzelmileg akarod zsarolni,illetve irányítani innentől kezdve mindenben.

Na már most én nem azt mondom,hogy ez tényleg így van vagy hogy ez jó ahogy viselkedik,vagy neki van igaza,csak ezt szűrtem le ahogy elolvastam a kérdésed.

2016. ápr. 10. 19:37
 119/138 anonim ***** válasza:
7%
Kérdező,tudod milyen egy javítóintézet?
2016. ápr. 14. 20:43
 120/138 A kérdező kommentje:
utolsó: tudod milyen az, amikor mindent megadsz a gyerekednek, minden idődet ráfordítod, mindenben igyekszel neki megfelelni, barátságokat, kapcsolatot szakítasz meg miatta, magadtól sok mindent megvonsz, segíteni akarsz neki, az utolsó esély után is esélyt adsz neki, mindenhol segítséget keresel, önmagadat vádolod, hogy hol rontottad el, éjszakákat sírsz át - és mindezért cserébe amire még a rémálmaidban sem gondolsz? ..... és igen, tudom milyen egy javítóintézet, márcsak a munkámból kifolyólag is.
2016. ápr. 26. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!