Javítóintézet? Ma azt mondták a szociális osztályon, döntsem el keddig, hogy be akarom-e rakni a 14 éves lányomat javítóintézetbe. Ha igen, megindítják az eljárást. Szerintük más megoldás nincs. Sajnos már szerintem sem. :- ( Szerintetek?
Figyelt kérdés
14 éves lányomat egyedül nevelem, és nem bírok vele. Minden pénteken este lelép diszkóba és csak szombaton délben jön haza, nem mondja meg, hogy hol volt délig. Azt hallottam, hogy bizony iszik is ha dizskoban van. Ha utána megyek megkeresni, amint meglát elszalad. Hétközben is este 10-kor jön haza, iskolából lóg. Pénzt lop tőlem, dolgok tünnke el a lakásból. Megesett az is, hogy szerdán elment és csak szombaton jött haza. Úgy beszél velem mint a kutyával. Ha telefonon hívom, nem veszi fel. Otthon: ketten vagyunk, 3 szobás lakásom van, tehát a magánszféra be van biztosítva neki. Úgymond anyagilag mindene megvan. Megpróbáltam vele már beszélni, elmondtam neki, hogy mennyire fontos nekem ,és hogy menynire szeretem öt, hajlandó lennék kompromisszumot is kötni. /pénteken éjfélig kint lehetne-tudom, ez is sok - de ne késsen/ Soha nem kiabálok vele, ő viszont kiabál velem. Olyanokat mond, hogy én egy dög vagyok, és utál, és bárcsak megdögölnék már. Iskolából lóg, nem tanul, reggel elmegy otthonról, este jön csak haza. Már ki vagyok kéészülve. Kértem segítséget: osztályfőnöktöl,iskolaigazgatótól, pszihológustól, pár rokonom, ismerősöm megpróbált vele beszéni, se semmi egredmény. A szociális oszstálytól is kértem segítséget, minden héten be kéne járnunk beszélgetésre,de a lányom erre sem hajlandó. Már a gyereksegélyt is elvették, mert nem jár iskolába rendesen. Ma regel is nagyon szépen megkértem, hogy menjen iskolába, mire 11-kor telefonáltak az iskolából, hogy nincs iskolába. Segítene a javítóintézet? Sokszor úgy érzem, már én fogok lassan a pszichiátriára kerülni miatta.2012. márc. 22. 14:52
101/138 A kérdező kommentje:
Beszéltünk erről,azt mondta, nagyon rossz volt ott, mindig haza akart jönni, de ha akkor nem vitetem el, nem tudja, ma már hol lenne. Érdekes módon soha nem mondta, hogy neheztelne rám ezért. Mindig azt mondja, hogy pedig ő pont akkor, aznap reggeltől akart megváltozni amikor elvitettem. Ha rákérdezek, miért csinált hülyeségeket, azt mondja, hogy maga sem tudja. Idáig még nem vágta a fejemhez, hogy ... "mert te akkor elvitettél engem..."stb., pedig most lesz egy éve, hogy otthon van.
2014. máj. 26. 18:25
102/138 AfroAmerikai válasza:
először is hatalmas tiszteletem, hogy mindezt végigvitted!
elolvastam, majdnem az összes kommentet, mondjuk a vége felé inkább csak a tieidet, és örömmel láttam, hogy beállt némi pozitív változás! Szurkolok, hogy rendbe jöjjenek a dolgaitok! Remélem a lányod beláttja/belátta, hogy milyen ostobán viselkedett!
További minden jót! :)
103/138 AfroAmerikai válasza:
jah és azokkal ne törődj akik elítéltek. Ahogy írtad: ha ők is végigjárták ezt az utat, akkor ítélkezhetnek!
Béke
105/138 anonim válasza:
a helyedben én ugy megverném ,h attól aztán észhez térne!!! Mit képzel az a kis liba magáról?? Jól meg kéne tépni őt!! Mi az, h nem is kiabálsz vele??? Pont ez az!! Ha az elején jól leteremtetted volna, most nem fajult volna idáig a helyzet!! De az is lehet, h hiányzik neki az igazi apja, bántja őt, hogy nem törődik vele!! Én még a helyedben azt is kipróbálnám, hogy megkérdezed, nem beszélgetne- e veled és ha azt mondja , h nem ,akkor teli torokból ordítanám , hogy azonnal üljön le és beszélni fogunk!!!!!! Sok sikert!!
106/138 anonim válasza:
Kedves utolsó, két és fél éves a kérdés. Ha hozzászólsz, vedd a fáradságot, és olvasd végig a 11 oldalnyi választ, és az évek során történt fejleményeket.
107/138 A kérdező kommentje:
:-) Semmit nem szabad elkiabálni, de már második éve otthon van a lányom, és nem rosszabb, nem jobb mint a többi tini. Mindenki, aki elitélt és kritizált, hogy a javítót választottam, tehet egy szivességet, mert igenis segített az intézet. Igaz, saját kérésemre hozattam haza elöbb a lányomat mint kellett volna, de eddig nincs gond.
2014. okt. 2. 16:46
108/138 anonim válasza:
Szia! Még most is rendben vele minden?
Hát minden tiszteletem a tiéd, amit kibírtál ezzel a gyerekkel.
110/138 anonim válasza:
Most olvastam végig a történetedet. 17 éves lány vagyok, azt hiszem, a lányod is nagyjából ennyi lehet. Igaz, hogy tapasztalatlan vagyok ebben a témában (sosem ismertem senkit, aki ilyen helyzetben lett volna), de minden elismerésem, amiért ezt így végigvitted! Az én szüleim nem tudom mit csináltak volna, ha én lettem volna ilyen. Minden elismerésem, szerintem nagyon jó anya vagy! Remélem, a továbbiakban is minden rendben lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!