Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Párom lánya 13 hiba e rászólni...

Párom lánya 13 hiba e rászólni a cigi miatt? Többi lennt

Figyelt kérdés

nem nálunk lakik,anyjánál maradt,kéthetente alszik itt,és 1.5 éve bukott le először,jól megdorgáltuk,"megzsaroltuk" h nem mondjuk el az anyjának,de végülis amit kértünk eztán tőle se ő sem mi nem tartottuk be,ment minden tovább mintha mi sem történt volna..

de kb egy hónapja megint találtunk egy szál cigit ami rúzsos volt,tehát a szájában volt..

az apja nem nagyon akarja nevelni,mert úgy gondolja innen mi úgyse tudjuk nevelni.

de addig "csesztettem" h ez így nem mehet tovább,muszáj szembeszállni vele,elővette a gyereket,de az persze mindent tagadott,és így a párom nem csinált vele semmit. azt mondja nem arról van szó h nem nekem hisz,de nem tud mit csinálni.

én csak annyit szeretnék hogy adja a lánya tudomására h nem hisz neki,tudja h ő volt és ne nézze hülyének!

de már nem akarom traktálni a pasim,már lassan azt hiszi üldzési mániám van..

tényleg az van???

2012. febr. 29. 10:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

szerintem igaza van a párodnak egy kicsit.

13 éves lányt már nem lehet nevelni ehhez már késö.

hogy is tilthatnád meg a cigit ha nem látod minden pillanatában.

amit tehettek, és ebben az esetben csak is ez a helyes, ha egyszerüen elmondjátok, hogy ti nem nézitek a cigit jószemmel, nálatok ez nem megengedett. elmondjátok részletesen miért kárso, föleg egy növekvö szervezetnek, esetleg neten keresel elrettentö képeket tinikröl és cigiröl. és ennyi. tiltani, nem tilthatsz meg neki semmit, mert nem tudod kontrolálni, és minél jobban tiltasz valamit annál dacosabb lesz. nincs értelme, de elmondhatod a te értékeidet, a te gondolataidat a cigiröl, és megszabhatod hogy a ti házatokban bizony nincs cigi.

lehet tényleg nem cigizett csak nagylányoskodott hogy neki is van cigije stb... de nem azt jelenti hogy cigizik.

2012. febr. 29. 10:52
 2/15 A kérdező kommentje:

Én is úgy gondolom h nem cigizik.. és egyébként én sajna igen,tőlem nyúlta ugyanis a cigit. engem ritkán lát cigizni,szinte soha. mivel van h egy hétig rá sem gyújtok.

A bajom nekem igazából az,hogy 1.5 éve mikor lebukott,sírt meg minden,tudta hibázott. akkor tudni kell h rám fogta h én nem nyomtam el rendesen a cigit a teraszon,de én rá sem gyújtottam aznap..

szóval tuti bukó.

de most csak utólag találtuk meg a szobában,mikor őt már vissza vittük,nem volt 100 százalékos lebukás,csak én tudom h nem tettem oda.

szóval most egyáltalán nem akadt ki,nem sírt,mivel halál nyugodt,azt hiszi be tudta etetni az apját.

én nem voltam ott a beszélgetésnél..

ja és egyébként az anyja még mindíg nem tud semmit,és ő is cigizik úgy tudom,és sztem tudnia kéne h figyeljen oda,ne hagyja elő a cigijét.

én is ezt teszem..

2012. febr. 29. 11:02
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia! El kell, hogy keserítselek, semmit nem tudtok tenni! :) Én is kb. ilyen koromban próbáltam ki először a cigit (sajnos!) A "baráti" társaság hatására... Mivel én még pluszba asthmás is vagyok, nagyon megijedtem amikor a baráti összejövetel után, itthon egyedül is rágyújtottam. Egy barátnőm ugyan eljött velem, hogy Ő is rágyújtson, de már nem társaságban voltunk, nem volt meg a "hangulat" így rögtön eldobtam a cigit, amint beleszívtam és rettegtem, hogy mi lesz ezután. Eltelt egy pár hónap, de még mindig kíváncsiskodtam a cigi után ... Így elkezdtem dohányozni. Nem sokat, naponta 1-2 szál cigit szívtam el félig. Egyszer annyira rosszul lettem tőle, hogy hánytam és olyannyira megijedtem, hogy a szüleim azt gondolták, hogy ittam és faggattak, hogy áruljam el, hogy mit csináltam amitől ilyen rosszul vagyok. (remegtem is) Elmondtam nekik, hogy cigiztem, mire ők értésemre adták, hogy milyen nagy butaságot csinálok (nem voltak durvák, nem vertek meg, szépen, értelmesen elmagyarázták) és, hogy fejezzem be mert csak magamnak ártok vele. Utána nagyon sokáig nem gyújtottam rá. Aztán 15 éves koromtól újra elkezdtem cigizni. A szüleim kénytelenek voltak más módszerekhez folyamodni. Nem kaptam zsebpénzt és amikor cigarettát találtak nálam, azt el is vették tőlem. De ezzel csak haragot, lázadást váltottak ki belőlem. Mindig hozzá jutottam a cigarettához ha akartam ... Szobafogságot is kaptam, nem számított. Végül feladták ... Édesanyám egyszer leült velem újra beszélgetni és elmondta, hogy nem foghatja mindig a kezem és nem kísérhet el az iskolába minden nap valamint hazafelé sem figyelheti, hogy mégis mit csinálok így innentől kezdve én döntöm el, hogy tönkre akarom -e tenni a tüdőmet vagy sem. Döntöttem. Továbbra is cigiztem egészen az első babámmal való terhességemig. Már csak miatta szoktam le. :) Most fél éves, azóta sem gyújtottam rá, hiszen szoptatom, az Ő egészsége az első. Úgyhogy én amondó vagyok, hogy elmondhatjátok neki, hogy mit gondoltok, fenyegethetitek, zsarolhatjátok vagy csinálhattok bármit ha Ő köti az ebet a karóhoz. Mindannyian akik voltunk már kamaszok tudjuk, hogy a tinik mindent véghez tudnak vinni amit nagyon akarnak, ha tiltjuk őket, ha nem. Sajnos ez az igazság. A neveléssel pedig valóban elkésett már az anyukája is és az apukája is! De ettől függetlenül sok sikert kívánok! Talán a legjobb döntés ha szépen leülsz vele beszélgetni erről. Ne szidd meg és ne próbáld meg első körben lebeszélni róla. Próbáld meg elérni, hogy bízzon bennetek, hátha akkor később jobban fog hallgatni rátok! Ennyit tudok javasolni! :)
2012. febr. 29. 15:51
 4/15 anonim ***** válasza:
75%
Ha az anyja nem neveli,sajnos ti sem tudjátok,egy 13 éves még kislány,szóval lehetne még valamit tenni,de sajnos az anyján múlik,ha őt ennyire nem érdekli a lány nem tudtok mit csinálni.
2012. febr. 29. 17:42
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,de mint mondom,szerintem az anyja nem is tud róla,legalábbis mi még nem szóltunk..

És félek ha szólok a páromnak h szóljunk az anyjának még engem tol le h miért akarok ennyire kicseszni a gyerekkel.. de én akkor sem akarom annyiban hagyni..

2012. febr. 29. 19:42
 6/15 anonim ***** válasza:
70%
inkább lennétek jó barátnők és cigiznétek együtt
2012. márc. 1. 02:54
 7/15 anonim ***** válasza:
37%
utolsó te remélem csak hülyéskedsz..
2012. márc. 1. 10:23
 8/15 anonim ***** válasza:

El kell, hogy keserítselek, de te semmit nem tudsz tenni. Ez a gyermek szüleinek a dolga, és te hiába vagy az apjának a párja, ha nagyon erőlteted a nevelés dolgot, akkor ez előbb-utóbb közétek fog állni. Minden szülő védi a gyerekét, még akkor is, ha a gyermek rosszat csinált.

Tapasztalatból mondom. Nekem elváltak a szüleim, apunak 2 későbbi kapcsolata is amiatt nem sikerült, mert próbált beleszólni a párja gyermekeinek a nevelésébe. Pedig hát hajmeresztő dolgokat csináltak, az tény.

Pl. már 14 évesen reggel 6-kor jártak haza hétvégén a diszkóból.

Cserébe meg ment a mutogatás, hogy és a te gyerekeid? Ránk nem igazán volt ok panaszra, szóval ebből aztán végül mindig veszekedés lett.

Még jó, hogy a párod nem mondta még nyíltan a szemedbe, hogy ehhez semmi közöd. Még megkaphatod. Az elvált szülők gyermeke egyébként sokszor kallódik, mert külön-külön elég nehéz gyermeket nevelni.

A cigiről nem tudok nyilatkozni, senki sem cigizik a környezetemben. De ha a baráti körben ez a menő, akkor az apja barátnőjének a legkevésbé sem lesz erre ráhatása. Neki kéne belátni, hogy ez mennyire egészségtelen, és nem menő egyáltalán.

2012. márc. 1. 12:51
 9/15 anonim ***** válasza:
48%
az is ciki, hogy sminkeli magát(rúzsnyom), de még cigizik is? szerintem te ne szólj bele,majd az anyja megneveli. max az apukája megemlíthetné a lány anyjának, hátha ő észhez téríti. de ha otthon nem is szívja, majd máshol fogja. nem tudsz mit tenni 14L
2012. márc. 1. 13:39
 10/15 anonim ***** válasza:
0%
Azért szerintem az egy kicsit vicces, hogy egy 14 éves lány szeretne gyermekneveléssel kapcsolatban segíteni a kérdezőnek ... :)
2012. márc. 1. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!