Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Fiam sorra hordja haza az...

Fiam sorra hordja haza az egyeseket már most 3 féléből csak egyesei vannak pedig sokat foglalkozom vele. Bennem van a hiba?

Figyelt kérdés
Nem akar soha tanulni mindig azt mondja,hogy nincs lecke aztán mindig kiderülnek a dolgok.Próbáltam sokféle képen büntetni de semmi hatása most már ott tartok,hogy elvettem tőle a kedvenc játékait és meg mondtam neki,hogy ez így fog menni amíg nem változtat a hozzá állásán.Szerintetek jól tettem?
2010. okt. 15. 22:40
 1/9 anonim ***** válasza:
hany eves? nem tudsz mellette ulni, amig tanul?
2010. okt. 15. 22:53
 2/9 A kérdező kommentje:
11 éves eddig mindig ott ültem de nemrég született meg a kis tesója és elég sok időmet elveszi.Tavaly is voltak vele problémák pedig még nem volt meg a tesó.
2010. okt. 15. 22:57
 3/9 anonim ***** válasza:
Vagy irasd napkozibe, ahol elmeletileg leellenorzik a hazit, es ha valamit nem csinalt meg, vagy nem tud felmondani, akkor beirjak a napkozis uzenofuzetbe, hogy te is tudjal rola, vagy neked es a parodnak kell kezbe venni a delutani tanulas sorsat, mert igy hozzaszokik ehhez a rendszerhez, es meg ha valami csoda folytan bekerulne egy jobb kozepiskolaba (a csodat itt a tanulmanyi eredmenyek miatt hasznalom), nem birja majd vegigcsinalni.
2010. okt. 16. 01:03
 4/9 anonim ***** válasza:

szerintem ne csak büntess, jutalmazz is, ha jó jegyeket hoz.. nem kell nagy jutalmakban gondolkodni, de a 2 együtt biztosan célravezetőbb.. ha csak bünteted, akkor mégjobban hazudozni fog...

ha 11 éves, gondolom felsős... a felsősöknek nincs napközi, de nálunk volt ún. "tanulószoba" .. ha nálatok nincs, érdemes lenne felvetni az ötletet szülői értekezleten, hátha nem csak neked vannak ilyen problémáid!

Plusz... biztosan megviseli a kistesó érkezése is, akkor is ha ő már "nagy" és "meg kell értenie". Legyen olyan rendszeres időpont, valamikor hétvégén egy délután, mikor már mindent megtanult, amit csak és kizárólag vele töltesz. Elmentek fagyizni, vagy csak játszotok, beszélgettek...

Sok sikert a dologhoz! De azért ne ijedj meg nagyon :) a pszichológusok szerint 9 éves korra sajátítják el a szülői értékeket a gyerekek, és ha néha rövidebb ideig el is térnek tőlük, akkoris midnig visszakanyarodnak a jó irányba :)

szeresd! elég lesz :)

szerintem... :)

2010. okt. 16. 11:45
 5/9 anonim ***** válasza:

Hm én azt csinálnám itt h:

- Rászólnék még 1x ha még 1 egyest beszed akkor erős megszorítások lesznek. És ha beszedi akkor:

Megnézném hogy mien óráji vannak holnap és ha mondjuk van 5. akkor fél óra mindegyikre. ami 2,5 óra ugye. Beültetném a nappaliba és kötelezném h az adott tanárgyból tanuljon fél órát én addig a kistesójával is tudok foglalkozni a nappaliba. Neki addig kötelessége vagy a. megirni a házit. b. ha nincs házi az adott anyagot megtanulni átismételni a múlt óraiakat fél óra után felmondani és így tovább.. A végén már gyorsabban fog menni és a 2,5 órából lehet 1,5 majd egy óra is. Ha nagyon fáradt kaphat közte 20-30 perc szünetet és suli után és kapjon 1 óra pihenést. Valamint játszd azt, hogy kap érte vmi jutalmat minden jó tanulásos nap után (pl egy pecsétet és 5 v 10 pecsétért kap egy ajándékot v vmi zsebpénzt) :) Ezt eljátszhatod vele egy darabig. De azt is csinálhatod, bár ez itt nem biztos h rögtön beválna h pénzezel csak. 1 ötös mondjuk 400 Ft 1 egyes az 400 ft levonás és egy 4es 200 ft egy 3masért nem kap semmi a 2es 200 ft levonás vagy ahogy alakul. Majd írd meg h sikerül vagy mit választottál:)

2010. okt. 16. 18:53
 6/9 A kérdező kommentje:
Sajnos a pénz jutalmazást már kipróbáltuk és nem lett eredménye.De azért köszi
2010. okt. 16. 22:02
 7/9 A kérdező kommentje:
A tanuló szobát is meg jártuk de ott sem csinálta meg a leckét volt,hogy itthon kellett meg csinálni mert a tanár sem úgy állt a dolgokhoz /kint kávézott a terem előtt a gyerekek meg bent hülyéskedtek/
2010. okt. 16. 22:06
 8/9 anonim ***** válasza:
szerintem a leghatásosabb ha ráhagyjátok mondván ha megakar bukni akkor bukjon meg... nálunk még általánosban az ment hogy egy szükőt se érdekelt /egész osztálybol/ mondván hogy a gyereknek lesz ciki ha évetkell ismételni és persze volt aki bukott de aztán észbe kapott hogy tényleg ilyet is lehet és utána ha nem is lett hű de jo tanulo de ilyen 3as körüli átlaga meg volt aztán persze mindig mondogata hogy tényleg inkább tanulni évközben mint megbukni és a nyarat tanulni végig... nem tudom hogy ez igy mennyire érthető...
2010. okt. 18. 15:24
 9/9 anonim ***** válasza:

én is ilyen voltam, most 14 vagyok, sosem éreztem motivációt a tanulásra, nem érdekelt az sem, hogy rossz lesz emiatt a jövőm, de mint kiderült ez azért volt, mert a tanárok (nem tudom miért) mind utáltak, és alulértékeltek, ez volt a baj.

nem tudom, hogy a fiadnál is ez van-e, de én mióta új suliba kerültem, megokosodtam és figyelek órán, ÉRDEKEL amiről tanulunk, jók a tanárok

ja, és az Egyetemi Katolikus Gimnáziumba járok (6 osztályos)

hogyha oda akartok menni, csak rajta!

4 sulim kölül kiemelkedően jó! remek tanárok és a suli épülete, a közösség is fantasztikus!

próbáld neki megmagyarázni, hogy csak akkor csinálhatja azt, amit akar később (foglalkozás), ha most jól tanul hozzá :D

2010. okt. 19. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!