Fiam sorra hordja haza az egyeseket már most 3 féléből csak egyesei vannak pedig sokat foglalkozom vele. Bennem van a hiba?
szerintem ne csak büntess, jutalmazz is, ha jó jegyeket hoz.. nem kell nagy jutalmakban gondolkodni, de a 2 együtt biztosan célravezetőbb.. ha csak bünteted, akkor mégjobban hazudozni fog...
ha 11 éves, gondolom felsős... a felsősöknek nincs napközi, de nálunk volt ún. "tanulószoba" .. ha nálatok nincs, érdemes lenne felvetni az ötletet szülői értekezleten, hátha nem csak neked vannak ilyen problémáid!
Plusz... biztosan megviseli a kistesó érkezése is, akkor is ha ő már "nagy" és "meg kell értenie". Legyen olyan rendszeres időpont, valamikor hétvégén egy délután, mikor már mindent megtanult, amit csak és kizárólag vele töltesz. Elmentek fagyizni, vagy csak játszotok, beszélgettek...
Sok sikert a dologhoz! De azért ne ijedj meg nagyon :) a pszichológusok szerint 9 éves korra sajátítják el a szülői értékeket a gyerekek, és ha néha rövidebb ideig el is térnek tőlük, akkoris midnig visszakanyarodnak a jó irányba :)
szeresd! elég lesz :)
szerintem... :)
Hm én azt csinálnám itt h:
- Rászólnék még 1x ha még 1 egyest beszed akkor erős megszorítások lesznek. És ha beszedi akkor:
Megnézném hogy mien óráji vannak holnap és ha mondjuk van 5. akkor fél óra mindegyikre. ami 2,5 óra ugye. Beültetném a nappaliba és kötelezném h az adott tanárgyból tanuljon fél órát én addig a kistesójával is tudok foglalkozni a nappaliba. Neki addig kötelessége vagy a. megirni a házit. b. ha nincs házi az adott anyagot megtanulni átismételni a múlt óraiakat fél óra után felmondani és így tovább.. A végén már gyorsabban fog menni és a 2,5 órából lehet 1,5 majd egy óra is. Ha nagyon fáradt kaphat közte 20-30 perc szünetet és suli után és kapjon 1 óra pihenést. Valamint játszd azt, hogy kap érte vmi jutalmat minden jó tanulásos nap után (pl egy pecsétet és 5 v 10 pecsétért kap egy ajándékot v vmi zsebpénzt) :) Ezt eljátszhatod vele egy darabig. De azt is csinálhatod, bár ez itt nem biztos h rögtön beválna h pénzezel csak. 1 ötös mondjuk 400 Ft 1 egyes az 400 ft levonás és egy 4es 200 ft egy 3masért nem kap semmi a 2es 200 ft levonás vagy ahogy alakul. Majd írd meg h sikerül vagy mit választottál:)
én is ilyen voltam, most 14 vagyok, sosem éreztem motivációt a tanulásra, nem érdekelt az sem, hogy rossz lesz emiatt a jövőm, de mint kiderült ez azért volt, mert a tanárok (nem tudom miért) mind utáltak, és alulértékeltek, ez volt a baj.
nem tudom, hogy a fiadnál is ez van-e, de én mióta új suliba kerültem, megokosodtam és figyelek órán, ÉRDEKEL amiről tanulunk, jók a tanárok
ja, és az Egyetemi Katolikus Gimnáziumba járok (6 osztályos)
hogyha oda akartok menni, csak rajta!
4 sulim kölül kiemelkedően jó! remek tanárok és a suli épülete, a közösség is fantasztikus!
próbáld neki megmagyarázni, hogy csak akkor csinálhatja azt, amit akar később (foglalkozás), ha most jól tanul hozzá :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!