Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek "mi legyek"?...

Szerintetek "mi legyek"? Milyen szakma való nekem?

Figyelt kérdés

Még csak 15 éves lány vagyok, nagyon messze van ez még, csak hát érdekel..

A kedvenc tantárgyam a matek, de emellett még szeretem a nyelvtant és a történelmet is. A szüleim ügyvédi, jogi pályára szánnak.. Végülis nekem is jó ötletnek tűnik, csak hát az irodalom, (5-ös vagyok belőle) egyszerűen nem szeretem, mondhatni hogy utálok olvasni, de ez is kell az ügyvédhez..

Most 9.-es vagyok, eddig minden bizonyítványom kitűnő volt, most a félévim is, de kémiából már lerontottam 4-esre meg informatikából is 4..

Mint írtam, az ügyvédi pályával úgy ahogy, ki vagyok békülve, csak most 9.-ben valami miatt nagyon, de nagyon megszerettem a zenét. Már 6 éve zongorázok, de most jött rám ez az érzés, hogy "híres zongorista" legyek.. Eddig sosem, csak most kezdtem el magamtól is játszani zongoradarabokat, és mondhatni, hogy egészen jól megy. Énekhangom nem tiszta, de annyira nem is fülsiketítő (nem is szeretnék énekes lenni).

Most ti melyik pályát ajánlanátok nekem? A zongoristával annyi lenne a baj, hogy csak akkor jó a fizetés, ha híres előadó vagyok (vagyis valami ilyesmit hallottam..).

Szerintetek majd elmúlik ez a zene iránti "szerelmem" és válasszam az ügyvédi pályát? Vagy folytassam a zongorázást? Amúgy most egy normál gimibe járok.

Bocsi, hogy hosszú lett.:)

15/L

2012. febr. 27. 18:35
 1/5 anonim ***** válasza:

Van még 3 éved eldönteni, hogy mit is akarsz, addig még számtalanszor meggondolhatod, és szerintem meg is fogod.

Ne legyél ügyvéd csak azért, mert a szüleid azt mondják, gondolj bele, eltudnád-e magad ügyvédként képzelni, tetszene-e, stb...

Szerintem nehéz ajánlani a leírtak alapján, én csak annyit tudok mondani, a szívedre hallgass, mert csak úgy leszel boldog. :)

2012. febr. 27. 18:40
 2/5 anonim ***** válasza:

Ügyvéd ne legyél,Dunát lehet belőlük rekeszteni, annyi van,ráadásul az nem női pálya ha gyereket akarsz,akkor a szülést követi napon mehetnél be dolgozni,mert különben elvesznek az ügyfelek,egyik barátom ügyvéd Ő mesélte.

Zongorázni zongorázhatsz,de szerencse kérdése,különben nem élsz meg belőle, csak ha kiemelkedően tehetséges vagy,de általában aki az azokat már nagyon korán felfedezik.

Zongorázni hobbiból is lehet.nem tudom szerintem gondolkodj még nézz meg más szakmát is.

2012. febr. 27. 18:59
 3/5 anonim ***** válasza:
Zongora tanár! Úgy lehet állásod zeneiskolában, vagy sima általánosban, ahol van művészeti részleg is, és az nőnek való munka! meg hogy még jobban keress, otthon fogadhatsz magán tanítványokat! Van több barátnőm is, az egyik zongi, a másik hegedű tanár, és gyerekek mellett is jó szakma nekik.
2012. febr. 27. 19:13
 4/5 anonim ***** válasza:

"Már 6 éve zongorázok, de most jött rám ez az érzés, hogy "híres zongorista" legyek.."

Én 8 éve, de ugyanazon okok miatt amiket mondtál én se tervezek ilyen irányban továbbtanulni, pedig de szép is lenne.. :)

16/F

2012. febr. 27. 22:29
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van egy Veled egy idős lányom,nyugodj meg van még időd eldönteni mi is leszel,sőt ez még később is változhat.Én a saját lányomnak(szintén jó tanuló)Azt mondtam nem érdekel mi lesz belőle csak szeresse csinálni.Őt a művészettörténet,a rajz érdekli,ilyen sulit választott.Amit tudok mondani(ezt mondtam neki is)Hogy a nyelv nagyon fontos manapság,minél több nyelvet tudni,és lehető legjobban.A zongorát ne hagyd abba,fejlődj abban is.Ennyi idősen még ki tudja mi lesz később.Minden jót Neked!
2012. febr. 28. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!