Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek a kettő közül...

Szerintetek a kettő közül melyik szakma való nekem?

Figyelt kérdés

7. osztályos vagyok, hamarosan el kell döntenem, hogy ,,mi leszek, ha nagy leszek"? Már régóta foglalkoztat két szakma: a gyógyszerészet és a színészet. Talán egy kicsit jobban hajlok a gyógyszerészet felé, de sehogysem tudok döteni.

3. osztályig kitűnő voltam, majd 4.-ben egy-, ötödikben és hatodikban két négyesem lett év végén.

Kedvenc tantárgyaim: nyelvek (angolt és németet is tanulok), történelem, magyar nyelv és irodalom.

A matematikát és a fizikát nagyon nem szeretem, mondhatni: utálom.

Életemben egyszer statiszta is voltam egy filmben.

Mit gondoltok, melyik szakma "illene" hozzám?

2010. dec. 11. 20:17
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
(4. osztályban a matematika, ötödikben a matematika és a másikra nem emlékszem, hatodikban pedig a matematika és az egészségtan lett négyes.)
2010. dec. 11. 20:18
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

SZia.

Hát a gyógyszerész szakmához nagyon kell tudnod a kémiát, meg a matekot, amiből az utóbbit nem nagyon szereted, így inkább maradj a színészetnél.

2010. dec. 11. 20:28
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem még 1-2 évig ráérsz, ilyen két teljesen ellentétes ötlet esetén valószínűleg egyik se leszel, hanem majd valami más:)

Kérdezgess másokat mit dolgoznak és milyen, úgy könnyebb lesz olyat találni ami valószínáleg tetszene.

mindegy, hogy hányasod van, 4-es vagy 5-ös az nem különbség

2010. dec. 11. 20:40
 4/16 anonim válasza:
100%
ezt nem hinném hogy most eltudod dönteni és most vagyok 9-kes és 7-edik évégén kertészeti suliban akartam lenni és az elött már két éve ez volt a tervem biztos voltam benne és a szüleim nem engedtek el másik iskolában így ithon maradtam sima gimiben és most pedig ahogy végig gondolom semi pénzért nem lennék kertész . szóval ezzel csak azt akartam hogy méég változni fog az elképzelésed :)
2010. dec. 11. 21:02
 5/16 anonim ***** válasza:
van valami színészi tehetséged??:) itt kezdődik.én ismerek olyan lányt,aki 4 éves kora óta színészkedik,ő tényleg ügyes nagyon,elment olyan középiskolába,már 4szer próbálkozott a színművészeti fősulira is nem vették fel.Menj el egy sima gimibe,ott még lesz 4-5 éved eldönteni,mit is szeretnél:) Hetedikbe én speciel orvosnak készültem,nyolcadikban némettanárnak,most közgazdásznak tanulok.
2010. dec. 11. 21:22
 6/16 anonim ***** válasza:
Ahahahahahha. Nem most kell eldöntened, 10. végéig minimum ráérsz, mikor fakultációt kell választani. Ne foglalkozz még ennyire evvel, tanulj tovább gimiben, többi majd alakul.
2010. dec. 11. 22:28
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
7-es korom óta már 5-ször váltottam tervet a karrieremre vonatkozóan szóval lesz még egy pár ötleted :))
2010. dec. 12. 00:50
 8/16 anonim ***** válasza:

Gyógyszerészethez kell tudnod számolni, logikaiképességednek kell lenni, ez nincs meg ( lsd. matek, fizika). Pluszban még a kémiát is nagyon kell vágnod.

Maradj a színészetnél, ha a magyar megy neked.

2010. dec. 12. 11:57
 9/16 anonim ***** válasza:

Gyógyszerészethez nagyon sok kémia,matek kell.Fizika is kell.

Dráma tagozatos középiskolába meg nagyon nehéz bejutni csak akkor ha nagyon nagy tehetséged van vagy szüleidnek sok pénze.

Válassz egy harmadikat!

2010. dec. 12. 13:35
 10/16 anonim ***** válasza:
Ja és még bőven van időd eldönteni valaki nálunk(8. o.)se nagyon tudja meg én is nézegettem iskolákat hetedikben és most teljesen más lett(humánból biosz-kémia)
2010. dec. 12. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!