Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek milyen szakma...

Szerintetek milyen szakma állna jól nekem? :D

Figyelt kérdés
14 éves lány vagyok. 2010-ben még szeretnék egy német középszintű nyelvvizsgát szerezni, ami szerintem meg is lesz. Ezzel kicsit könnyebb elindulni.Nem? Szóval szeretem a német nyelvet, angolt is szeretnék majd tanulni, meg olaszt.:) Szeretek rajzolni, és már egész kiskoromtól nyerek rajzversenyeket is. Amúgy kitűnő tanuló vagyok,némileg jó vagyok matekból is, tehát sok lehetőség van előttem. Épp ez nehezíti meg a választásom.:( Nem tudom milyen irányban induljak el. Ha esetleg még érdekelne valami infó a segítséghez, kérdezzetek!Köszönöm a segítségeket!:)
2010. máj. 29. 15:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%

Már vége a felvételi időszaknak, milyen suliba mész?

A rajz jó dolog, de nem tudom, mennyire lehet megélni belőle kicsiny országunkban. Ha matekból jó vagy, esetleg könyvelés, bérszámfejtés, ha szeretsz pénzzel foglalkozni, akkor pénzügyi tanácsadó, olyan szakmák, amelyek hasznosak, de nincs szakemberből annyi mint égen a csillag, pl az ügyvédekből.

Olyan dolgot csináj amihez van tehetséged, amit szeretsz. közgazdász is rengeteg végez évente, de nem mindegyik tud vele elhelyezkedni!

2010. máj. 29. 15:22
 2/11 anonim ***** válasza:
81%

stewardess, rádiós bemondó

szeretsz beszélni?

2010. máj. 29. 16:10
 3/11 anonim ***** válasza:
81%
Hát szerintem a középiskolában is folytasd a kitűnő tanulmányaid és nézz be az iparművészetire, hátha megtetszik, valamelyik szak. Uncsitesóm hasonló adottságokkal rendelkezett, most webgrafikával és webdesignel foglalkozik és mellette grafikusként rajzokat készít, bár erre már egyre kisebb az igény.
2010. máj. 29. 16:53
 4/11 anonim válasza:
65%
szerintem választhatsz kéttannyelvű gimit is, aztán érettségi után majd meglátod hogy merrefelé indulj....stewardess, grafikus, előtted nagyon sok kapu nyitva áll ha ennyire motivált vagy. gratulálok hozzá!
2010. máj. 30. 09:05
 5/11 A kérdező kommentje:

Azért tettem fel ezt a kérdést, mert még 7. osztályos vagyok, és jövőre fogok felvételizni. Anya pdzichológusnak küldene, mert kevés van belőle... Nekem az nem jön be.:DD Az utolsó válaszoló véleményén elkezdek gondolkozni, mert igaza van.. Végülis még elég az egyetemen v főiskolán választani, és pl. felsőfokú némettel sokat tudnék kezdeni..:)

Köszönöm a válaszokat!!:)

2010. máj. 30. 19:00
 6/11 A kérdező kommentje:
*egyetemen vagy főiskolán is ráérek választani /bocsi a hibáért :$
2010. máj. 31. 16:24
 7/11 anonim ***** válasza:
70%
Legyél építész. Sok rajz, egy kis matek, de főleg rajz. A matek inkább az építőké. És a nyelvtudás elengedhetetlen. Izgalmas, érdekes, egyedi és gyönyörű szakma.
2010. máj. 31. 16:44
 8/11 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem is építész passzolna hozzád :D
2010. máj. 31. 17:07
 9/11 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem, ha jó tanuló vagy, mindenképp gimnáziumba menj. Ott aztán lesz időd dönteni, és 11.-től választhatsz tárgyakat, amiket majd több órában tanulsz az érettségihez. Szóval nem kell most eldöntened még az irányt se, igaz a gimiben is vannak tagozatok, de ezek szerintem nem nagyon számítanak, max. matek tagozaton heti egy órával több matekod van.

Ha jó vagy nyelvekből, az nagyon jó, manapság mindenhez kell.

A lényeg, hogy az legyél, amit szeretsz. Rajzhoz és matekhoz tényleg jó az építészmérnök, rajzhoz valami animáció, annak szerintem több jövője van, mint a hagyományos grafikának. Matekkal rengeteg fele mehetsz, pl. közgazdász.

2010. máj. 31. 17:11
 10/11 anonim ***** válasza:

Az egy dolog, hogy nincsen pszichológus, még. Mire az én korosztályom ('89) kikerül a "való" világba, addigra lesz bőven belőlük. Én is annak tanulok, és már két éve is nagyon magas volt a túljelentkezés, a tavalyról nem is beszélek. Ez a szakma is olyan lesz mint az ügyvédeké, van belőlük annyi mint égen a csillag.

Egyébként az építészmérnök tényleg jó ötlet, ráadásul abból jól meg lehet élni, szóval hajrá ;) plusz egy ilyen suliban hemzsegnek a srácok $.$ persze, ne eszerint válassz iskolát, de mellékesen tök jó ;)

2010. máj. 31. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!