Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek a kettő közül...

Szerintetek a kettő közül melyik szakma való nekem?

Figyelt kérdés

7. osztályos vagyok, hamarosan el kell döntenem, hogy ,,mi leszek, ha nagy leszek"? Már régóta foglalkoztat két szakma: a gyógyszerészet és a színészet. Talán egy kicsit jobban hajlok a gyógyszerészet felé, de sehogysem tudok döteni.

3. osztályig kitűnő voltam, majd 4.-ben egy-, ötödikben és hatodikban két négyesem lett év végén.

Kedvenc tantárgyaim: nyelvek (angolt és németet is tanulok), történelem, magyar nyelv és irodalom.

A matematikát és a fizikát nagyon nem szeretem, mondhatni: utálom.

Életemben egyszer statiszta is voltam egy filmben.

Mit gondoltok, melyik szakma "illene" hozzám?

2010. dec. 11. 20:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Meg felvételinél senkit nem érdekel hogy 3.ban kitűnő voltál meg 4.be volt 2 négyesed
2010. dec. 12. 13:37
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia

szerintem járj gimibe és így lesz +4 éved kitalálni, hogy mi is legyél :)

2010. dec. 12. 17:02
 13/16 bumbi02 ***** válasza:
én is gimit ajánlom... kevesen vannak akik 7.esként eldöntik mik lesznek és azok is lesznek. én speciel 5.es korom óta jogra akartam menni és csak 11 elején változtattam az elhatározásomon hogy szakács leszek végülis... 7.ben az ember még nem tudja mi akar lenni.. azt ajánlom menj egy gimibe..
2010. dec. 13. 19:28
 14/16 anonim ***** válasza:
Ha pesti vagy tudok egy jó dráma tagozatos gimit:)
2010. dec. 18. 23:25
 15/16 anonim ***** válasza:

Szerintem a gyógyszerészetet és a színművészetet is főiskolán/egyetemen tanítják, így 7. osztályban ez nem lehet kérdés. Mindenképp olyan iskolába menj, ami érettségit ad. Legcélszerűbbnek egyébként a gimnázium tűnik, mert mire te felvételizel emelt szintű érettségi kell. És arra a gimnáziumok fognak felkészíteni.

Hogy a kettő közül melyik illik hozzád, mi honnan tudnánk, nem is ismerünk. Mondjuk a gyógyszerészet egy komoly szakma, ott nemigen tudok elképzlni egy oda nem való embert.

Színészt viszont fel tudnék sorolni jó párat, akihez nem "illik" ez a szakma. Az bárkiből lehet.

2010. dec. 19. 09:34
 16/16 anonim ***** válasza:

Magamból kiindulva, már 7.es korában is eldöntheti mi szeretne lenni.

Tőlem már első osztályban megkérdezték mi szeretnék lenni azonnal rávágtam 'ügyvéd'.

8.-ban kérdezték mi akarsz lenni ugyan ezt mondtam.

11.-ben : 'végül mi leszel?' ügyvéd

Fel is vettek a kiszemelt iskolába és most hajtok,hogy 'ügyvéd lehessek' :)

Szerintem ha valaki elszánt akkor az is marad,persze nekem is volt,hogy hercegnő,autószerelő akartam lenni,de volt egy bizonyos ok ami a mai napig a szemem előtt ragyog (és nem a pénz,hisz 7 évesen nem a pénzről álmodoztam).

A gyógyszerészeknek a kémia-matek-fizika nagyon fontos,szóval nem lebeszélni szeretnélek csak elgondolkodtatni,hogy ha pont e két tantárgyat utálod akkor nem igen jó szakma az embernek még ha a 3. tantárgyat szereted is.

A színészetről meg hát annyit,hogy nehéz szakma és nehéz belőle megélni is.Nagyon sokat kell tanulni (pont én mondom na mindegy) és nem biztos,hogy kifizetődő lesz és eltudsz majd vele helyezkedni és jóformán a HMG-ből ismerem a drámás tagozatot,de nem sokan vitték onnan bármire is és egy teljesen más szakma felé kellett elhelyezkedniük,de erről se lebeszélni szeretnélek.

Figyelj,ez a 2 szakma borzasztóan eltér egymástól szóval még szinte 100%,hogy változni fog a véleményed és az érdeklődési köröd.

Legjobb barátnőm minden évben más akart lenni 10.osztályban még óvónő akart lenni most végül a építészmérnök lett és sok ilyen példát tudnék csak! az én környezetemből mesélni.Kevesen vannak akik végig kitartanak az elvük mellett..

Minden esetre szerintem válassz egy gimnáziumot és majd kialakulnak az elképzeléseid,de abba mindig gondolj bele,hogy LETUDNÁD-E élni úgy az életed,hogy végig azzal az egy szakmával foglalkozol?

(persze nem kell végig azzal foglalkozni)

Egyik barátnőm nagyon ól beszéli a nyelveket (4 nyelven tud) és ő most egy hajóra ment dolgozni (egy ilyen luxus hajóra) és nagyon-nagyon sok pénzt fizetnek neki..pontosan nem tudom mit is csinál,de semmi helyezést nem ért el,nincs előléptetve csak ott van,kedveskedik a vendégeknek,beszél velük ha kell,jópofizik stbstb és pár év alatt úgy összefogja szedni magát.

2010. dec. 19. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!