Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek gimnázium vagy...

Szerintetek gimnázium vagy szakma (továbbtanulás)?

Figyelt kérdés

szerintem a gimi jobb lenne , mert ott kettő nyelv van .(viszont a tanárok azt mondanák minek megyek erősebb gimnáziumba , hogyha itt sem tanultam"rendszeresen" :/.

Viszont ott tanulnék szerintem ...)

Ti hová/melyikbe mentek ?

2011. nov. 13. 08:40
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem manapság jobban megél(vagy legalább úgy) és könnyebben el tud helyezkedni az akinek jó szakmája van. Rááltak erre a "diploma kell" szövegre, de sajna annyi állást nem tudnak biztosítani mint amennyit képeznek, ráadásul a diplomás- és nem diplomás minimálbér között sincs akkora különbség, hogy megérné annyi plusz évet tanulni.(Kivéve ha van konkrét terved ami csak így valósítható meg)

Ha gimibe mész nem biztos, hogy mindenkinek jó választás az erős suli. Többet kell tanulni ugyanazért a jegyért, ami ugye a felvételi pontokban is megnyilvánul. Az egyetemi felvételire nagyon sok diákot külön tanár készít fel, így lehetsz (ezekből a tárgyakból) ugyanolyan jó mint akik elit gimibe járnak.

Szerintem ha annyira nem vagy tanulós egy szakközép jó választás lehet, mert ha nem akarsz továbbtanulni akkor is ad egy szakmát, de kapsz érettségit is, így mindkét lehetőséggel tudsz élni.

Egy diplomás aki kb. fele annyit sem keres mint a fodrásza...

2011. nov. 13. 09:35
 2/17 anonim ***** válasza:
90%
Szakközép. Ha úgy tartja a kedved, mehetsz onnan is főiskolára, ha meg nem, akkor van egy szakmád.
2011. nov. 13. 09:44
 3/17 anonim ***** válasza:
77%

Nem tudom, hol éltek, de felénk szakközépben senki nem kap szakmát, csak akkor, ha érettségi után ottmaradnak továbbképzésen...

Lényegében aközött nincs különbség, hogy mennyit kell tanulni. Kell tanulni itt is, ott is. Én szakközepes vagyok, és rengeteget kell tanulnom+ nyakamon 3 vizsga.

Ha csak a nyelv miatt vagy érdekelt a gimiben, akkor menj oda, menj nyelvi előkészítőre.

2011. nov. 13. 10:19
 4/17 anonim ***** válasza:
22%

Én gimnáziumba mentem és nem bánom. Lehet szakmát nem kapok,de hamarabb fogok továbbtanulni és nekem fontos a 2 nyelv tanulása amit itt nem tudtam volna máshol megtenni csak a gimnáziumban. Meg angolból már megvan a középfokúm és az itteni szakmunkásokban az angol nyelv tanítása,hát hogy is mondjam..nem a legfényesebb..

Na szóval még írhatnék,de ha a saját jövődben kicsit is tovább gondolsz akkor tudnod kell,hogy számodra melyik a jobb.

2011. nov. 13. 10:34
 5/17 anonim ***** válasza:
*szakközép
2011. nov. 13. 10:35
 6/17 anonim ***** válasza:
88%
Én egy erős szakközepet választottam.. itt is 2 nyelvet tanulok, és érettségit ad. :)
2011. nov. 13. 10:59
 7/17 anonim ***** válasza:
85%
szakma
2011. nov. 13. 16:32
 8/17 anonim ***** válasza:
87%

Én 4 éves szakközépbe járok ugyanúgy érettségivel végződik és legalább lesz szakmám. a gimis érettségivel meg kitörölheted a feneked :)

Én is gimibe akartam menni, de nagyon megbántam volna ugyanis most sincs kedvem már tanulni nem hogy még 5 évet egyetemen.

2011. nov. 13. 21:26
 9/17 A kérdező kommentje:
Lakhely:Salgótarján
2011. nov. 14. 14:52
 10/17 A kérdező kommentje:

amúgy hogyha meglenne pl. németből a nyelvből a nyelv vizsga vagy tudnék németül, akkor csak úgy , hogy nincs szakmám ,de lenne munka nácirszágban:D tudnék dolgozni ?

a lényeg:gimi után tudnék külföldön dolgozni?

2011. nov. 14. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!