Továbbtanulás céljából szeretnék többet megtudni a patológiáról, főként a törvényszékiről. Hol tudnék erről olvasgatni?
Figyelt kérdés
Elnézést ha rossz kategóriába írtam.
Google nem sokat segített...
2011. szept. 14. 22:59
1/12 anonim válasza:
orvosi diplomával kezdődik. Azalatt a 6 év alatt informálódhatsz eleget
2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen hogy válaszoltál, de azért is szeretnék előre informálódni, mivel több irány van amit meg szeretnék jelölni, és hogy mérlegelni tudjam magamban melyik érdekel a legjobban, és egy rangsort tudjak állítani.^^
2011. szept. 14. 23:09
3/12 anonim válasza:
a patológia akkor használatos, ha pl mintát vesznek egy gyanús szövetből és kizárják a betegséget, valamint akkor, ha pl kórházban meghal vki és nem egyértelmű a halál oka. igazságügyi boncolás csak akkor van, ha a halálnál nem zárható ki az idegenkezűség. ott csinálnak DNS-vizsgálatot, apaságit stb... mindkettő szakvizsga, előbb orvosi diploma kell. amúgy baromi büdös és undorító tud lenni mindkettő... volt szerencsém mindkét boncolástípushoz...
4/12 anonim válasza:
amúgy pontosan mi érdekel ezen belül? akkor talán konkrétabban tudunk írni.:)
5/12 A kérdező kommentje:
Pontosan a törvényszéki patalógia érdekelne, tehát hogy egy törvényszéki patalógus munkakörébe pontosan mi is tartozik bele.=)
2011. szept. 14. 23:23
6/12 anonim válasza:
Alapvetően kórházban meghalt öregek boncolása futószalagon.
7/12 A kérdező kommentje:
És akkor melyik patalógiai irány foglalkozik a nem természetes halállal halt emberek haláloka kiderítésével? gondolok itt: gyilkosság, öngyilkosság, baleset, orvosi műhiba, stb...
2011. szept. 14. 23:28
8/12 anonim válasza:
azzal is a törvényszéki. gondolj már bele, itthon ilyen van napi 1. és van 100 patológus. ne a tévében látott XY patológus izgi történetei sorozatból indulj ki. A világon mindenhol a patológusok munkájának 99 százaléka a napi rutin. 1% az érdekesebb eset.
9/12 A kérdező kommentje:
Jó persze, nem is az izgalmak miatt gondoltam erre, mindössze csak inkább a boncolás rész és a halálokok felderítése érdekel, viszont a még élő betegből vett szövetek vizsgálata már annyira nem.=) Persze tudom hogy a boncolás során is ugyan úgy szöveteket vizsgálnak, de szerintem másabb.
2011. szept. 14. 23:36
10/12 anonim válasza:
Ma a legtöbb boncolás a kórházban meghalt emberek boncolása. ez azért elég unalmas. Nem kell találgatni, ott a papiron mi volt a baja, megnézed, ráírod,hogy :stimmel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!