Szerintetek gimnázium vagy szakma (továbbtanulás)?
szerintem a gimi jobb lenne , mert ott kettő nyelv van .(viszont a tanárok azt mondanák minek megyek erősebb gimnáziumba , hogyha itt sem tanultam"rendszeresen" :/.
Viszont ott tanulnék szerintem ...)
Ti hová/melyikbe mentek ?
Szakközép. Hiába mész hamarabb felsőoktatású intézménybe, ha a diplomás munkanélküliek számát fogod csak növelni. Nem beszélve a komoly egyetemi kiadásokról. 2 nyelvet pedig középiskolában is tanulhatsz, én otthon, majdnemhogy egyedül tanultam meg angolul - filmekből.
Ott maradsz 2 évre, lesz egy érettségid, szakmád, és nyelvtudásod is. Külföldön ennél több nem kell, a szakmádban legyél profi, onnantól kezdve le van tojva, hogy nem voltál egyetemista.
Gimi..kulfoldon elsosorban a nyelvtudasra mennek, a szakmara.csak utana. Erettsegivel is lehet ol fizeto allast talalni kulfoldon (pl stewardess).
Csak kettan. szakkozepbe van ket nyelv, a tobbibe egy. A szakkozepbs egy szakmat tanulsz, a gimi utan viszont barhova elmehetsz tovabbtanulni, es van meg 4 eved eldonteni mi sueretnel lenni. Szakkozepet valtani nehez, ha elkezdesz egyet es meggondolod magad, gondok lesznek. Ott is csak akkor kapsz szakmat,ha erettsegi utan ott maradsz OKJ. De arra az OKJra gimi utan is el tudsz menni 15L osztol gimis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!