Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek gimnázium vagy...

Szerintetek gimnázium vagy szakma (továbbtanulás)?

Figyelt kérdés

szerintem a gimi jobb lenne , mert ott kettő nyelv van .(viszont a tanárok azt mondanák minek megyek erősebb gimnáziumba , hogyha itt sem tanultam"rendszeresen" :/.

Viszont ott tanulnék szerintem ...)

Ti hová/melyikbe mentek ?

2011. nov. 13. 08:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Szakközép. Hiába mész hamarabb felsőoktatású intézménybe, ha a diplomás munkanélküliek számát fogod csak növelni. Nem beszélve a komoly egyetemi kiadásokról. 2 nyelvet pedig középiskolában is tanulhatsz, én otthon, majdnemhogy egyedül tanultam meg angolul - filmekből.

Ott maradsz 2 évre, lesz egy érettségid, szakmád, és nyelvtudásod is. Külföldön ennél több nem kell, a szakmádban legyél profi, onnantól kezdve le van tojva, hogy nem voltál egyetemista.

2011. nov. 14. 22:39
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha beszélsz egy nyelvet, szerintem hamarabb találsz (képzettségednek megfelelő) munkát külföldön ha szakmád van mintha érettségid(az önmagában semmire nem jó).Ha van diplomád és azzal szeretnél elhelyezkedni, akkor viszont elvárják, hogy profi legyél az ország nyelvéből. Szóval sok diplomás aki nem beszéli megfelelő szinten azt a nyelvet rosszabb állást kap mint egy kevésbé jól beszélő de a szakmájában jó "szakmunkás".
2011. nov. 15. 08:02
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
nincs sok különbség a szakközép és a gimi között. menj szakközépbe.
2011. nov. 15. 17:32
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
szakközép
2011. nov. 21. 19:46
 15/17 anonim ***** válasza:

Gimi..kulfoldon elsosorban a nyelvtudasra mennek, a szakmara.csak utana. Erettsegivel is lehet ol fizeto allast talalni kulfoldon (pl stewardess).

Csak kettan. szakkozepbe van ket nyelv, a tobbibe egy. A szakkozepbs egy szakmat tanulsz, a gimi utan viszont barhova elmehetsz tovabbtanulni, es van meg 4 eved eldonteni mi sueretnel lenni. Szakkozepet valtani nehez, ha elkezdesz egyet es meggondolod magad, gondok lesznek. Ott is csak akkor kapsz szakmat,ha erettsegi utan ott maradsz OKJ. De arra az OKJra gimi utan is el tudsz menni 15L osztol gimis

2013. ápr. 29. 20:02
 16/17 anonim ***** válasza:
A szakközépben is ugyanolyan érettségit kap, mint gimiben, és ugyanúgy el lehet vele menni főiskolára is...
2013. ápr. 29. 20:06
 17/17 anonim ***** válasza:
Szakma! A mai világban már...
2013. jún. 12. 00:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!