Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Máshogy fogjátok nevelni...

Máshogy fogjátok nevelni kamasz gyerekeiteket mint titeket a szüleitek?

Figyelt kérdés

Engedékenyebbek vagy szigorúbbak lesztek, milyen büntetéseket szabtok stb.

kort és nemet is légyszi

2012. febr. 20. 19:42
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
köszönöm a válaszokat a válaszomra.:Dtudom,van bennem gyerekesség,de hát gyerek vagyok...a pirulósfejről meg már többen mondták,hogy hanyagolnom kéne,úgyhogy próbálom:)
2012. ápr. 9. 09:47
 22/25 anonim ***** válasza:

Nem úgy nevelném őket. Jó, nincs bajom a szüleimmel. De valahogy sose bírtam velük rendesen beszélni, sose szerettem elmondani nekik a bajom. Pedig többször jó lett volna a szülői támogatás.

Szüleimnél kiélesedik az hogy van kedvenc/tesóm/. Pl:. tesóm anyáskodik felettem nyavajog, leordít ha ben talál valamit /pedig nem nyúlok a cuccaihoz/ amikor megtalálja egy bocsit se mond. És mikor ordit akkor engem cs*sznek le. Ilyen különböztetést nem akarok majd a gyerekeimnél elkövetni.

Nagyon szeretném viszont tanulás terén jobban fogni. Mert engem is fognak de valahogy sose sikerülnek a dolgaim ahogy én szeretném.

Viszont abba ugyanúgy fogom őket hogy esténként nem nagyon mehessen ki /inni/ esetleg ne szokjon rá a cigire a drogra.

17l

2012. máj. 2. 15:39
 23/25 anonim ***** válasza:

Egész más rendszerben szeretném a gyerekemet hasonló dolgokra nevelni,mint amire engem is neveltek.Szeretném,ha a gyerekem egy őszinte,nyitott,kitartó,önálló emberré válna.:)Nem akarom és nem is fogom bántalmazni a gyereket,mert akkor inkább félelmet keltek benne és eltávolodna tőlem.Mindenféleképpen szeretném,ha a gyerekem már egészen kiskorától kezdve tanulná tőlem vagy az apukájától az angolt vagy a németet a magyar mellett.Több nemzet ünnepeit szeretném megismertetni vele,azonban a katolikus vallási ünnepeket szeretném csak ünnepelni vele.Sokkal többet szeretnék beszélgetni vele,mint ahogy az anya tette velem.Büntetésre nálam nem gyakran volt szükség,a saját gyerekemet sem szeretném túlzottan megbüntetni,igazából az lenne a legjobb,ha megtudnám vele értetni,hogy miért cselekedett rosszul és miért nem szabad újra és újra ilyeneket elkövetnie.Ha másodszorra is ugyanazt a rosszat megteszi,akkor egész egyszerűen megtiltanám neki 1-2 hétre,amit a legjobban szeret otthon csinálni.Például ha elmenne bulizni a tudtom és az engedélyem nélkül,és ez kiderülne,de nagyon szeret otthon tévézni,akkor kikapcsolnám,kivinném a szobájából a tévéjét és korábban küldeném aludni:) vagy ha nagyon szeret gépezni,akkor a monitort átvinném az én szobámba.Ez elég nagy büntetés lenne már szerintem.Ha mégsem,akkor még a bulit is megtiltom neki,aztán szegény gyerek teljesen kiborul.Kisebb korban még egyáltalán nem büntetnék.

A híres hisztit pedig úgy kezelném,hogy leönteném vagy hideg,vagy langyos vízzel(akár bent a lakásba is),aztán nem venném figyelembe,hogy mit csinál,mond..egyszer be kell,hogy fejezze!

16/L

2012. máj. 2. 20:19
 24/25 anonim ***** válasza:

lesz amit máshogy, igen

14ll

2012. máj. 2. 21:53
 25/25 anonim ***** válasza:
61%

Nem arra fogok törekedni, hogy egy 'Kicsi Én't formáljak belőle, igyekszem majd önálló individuumként tekinteni rá, önálló ízléssel, önálló stílussal, önálló vérmérséklettel, de mindenekelőtt önálló életcélokkal. Elkerülöm a sztereotip viselkedésmintákkal való felruházását is, nem fektetek nagy hangsúlyt pl. a nemére, nem kezelem másképp miatta. Szabadszelleműségre fogom nevelni, az "élj és hagyj élni" elvre, arra, hogy ne ítélkezzen könnyedén mások felett és amíg az nem árt senkinek - beleértve önmagát is -, tegye nyugodtan azt, mi jólesik neki. Az ember, a személyiség, a tettek tiszteletére buzdítom majd, nem pedig az életkor, a státusz és miegymás felmagasztalására. Nem fogom óvni a széltől is, ahogy velem bántak. Mindezt egy igazán érdemes férj mellett, még ha sok idő-és energiaveszteségbe is kerül megkaparintani őt, jól tudom, milyen vacak elvált szülők gyerekének lenni.

14/L

2012. aug. 14. 19:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!