Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Máshogy fogjátok nevelni...

Máshogy fogjátok nevelni kamasz gyerekeiteket mint titeket a szüleitek?

Figyelt kérdés

Engedékenyebbek vagy szigorúbbak lesztek, milyen büntetéseket szabtok stb.

kort és nemet is légyszi

2012. febr. 20. 19:42
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Fogok vele beszélgetni. Sajnos ezt az én szüleim nem teszik meg.

14/L

2012. febr. 21. 18:35
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon tetszik ez a kérdés.

Részben úgy nevelném a gyerekeimet, mint ahogy engem neveltek, de részben változtatnék is. Alapjában véve rendes nevelést kaptam, nem cigizek, iszok stb. (szüleim sem), viszont kb. 2-3 évig teljesen ki voltam készülve a suli miatt, nem volt akinek beszéljek róla. Ennek az lett a hatása, hogy manapság, ha beszélgetni akarnak velem, nem tudok a saját szüleimnek megnyílni úgy, mint a legjobb barátnőmnek. Ezt szeretném megváltoztatni a nevelési technikámon, hogy egy olyan kapcsolatot alakítsak ki a gyerekeimmel, hogy bármit el merjenek mondani nekem. No meg többet lennénk együtt, játszanánk stb. :)

16/L

2012. febr. 24. 19:57
 13/25 AncsA(6)3 válasza:

Sajnos a szüleim túlságosan e akarják várni tőlem, hogy osszam az ő gondolataikat/világnézetüket. Ha kell még túloznak is, hogy ezt elérjék.

Én már eldöntöttem, hogy ha gyerekem lesz, akkor nem engedékenyebb, hanem inkább következetesebb leszek.

Nem fog kitörni nálam a világvége, ha nem ugyanazok a gondolatai, mint az enyémek.

Észérvekkel sokkal jobban lehet nevelni, mint puszta kiabálással.

2012. febr. 26. 13:17
 14/25 anonim ***** válasza:
Lényegében nem nevelném máshogy, mivel így is nagyon jó dolgom van, mégse vagyok elkényeztetett. Az anyám a barátnőm, imádom!:) Akármit hibáztam, mindig megbocsátott, lehülyézett ha kellett. Szóval én nagyjából ugyanígy nevelném a gyerekem. :)
2012. febr. 28. 19:22
 15/25 anonim ***** válasza:
56%
Vannak dolgok amikben így, vannak amikben nem. Onnantól kezdve, hogy már értelmes kis-felnőtt (13kb), nem fogok tiltani semmit. Mindent leülünk, és megbeszélünk közösen, elmondom hogy szerintem mit nem, és miért, de ha tiltom csak jobban akarja majd. Megveszek neki mindent amit kér, csinálhat amit akar, úgy kezelem mint egy felnőttet!-amíg a magatartása példás, az átlaga 5ös, segít a házimunkában, nem hazudik nekem, nem hisztizik, hanem értelmesen elmondja a problémáját, érveit,és meghallgatja az enyémeket. Megütni soha nem fogom. Maximum amikor kicsi néha a popsijára, de azt se úgy hogy fájjon neki, hanem csak olyan "nana, vegyél vissza". A bűntetése szobafogság lesz, a szobafogságnak a szigorúsága a kiváltó októl fog függeni. Az első hazugságnál a szabadsága kifejezetten visszaesik majd, mert megelőlegeztem neki a bizalmamat és ő visszaélt ezzel. Engem kb így nevelnek a szüleim, habár szobafogságot soha nem kaptam. Az egyesekért nem fogom megbüntetni, de ha látom hogy nem csak néha néha becsúszott rossz jegy van és nem javít, hanem jön a többi és romlik az átlaga akkor megint csak visszaveszek a szabadságból és tanulásra ösztönzöm.
2012. márc. 7. 21:52
 16/25 anonim ***** válasza:
41%

Vannak dolgok amikben hasonlóan szeretném majd,és vannak amikben nem.Nekem ez nagy "trauma"hogy a szüleim kertészek és egész nyáron szinte alig látom őket,és az is eléggé megvisel,hogy nem oda járok suliba ahol lakom,hanem a szomszéd kisvárosba.Suli után pedig mindig a mamámhoz megyek aki ott lakik a suli közelében.Ez nekem így elég rossz ugye,ezért mindenképpen azt szeretném biztosítani a gyereke(i)mnek hogy ha nem jön közbe semmi fontos,akkor én otthon leszek a lakásunkban és főzöm neki az ebédet miután a nem messzi iskolából hazagyalogolt a barátaival:) A többiben,úgy-ahogy egyetértek a szüleimmel.Ők nem vertek meg soha,és én sem szeretném az én gyerekem.Szerintem az elég fontos,hogy legyen tekintélye a szülőnek.Egyszerűen rosszul vagyok azoktól a lányoktól akik lek*rvázzák az anyjukat és szemtől szemben lehülyézik...Amint már mondtam nem fogom verni,inkább büntetni.Ha pl. rossz jegyet hoz,attól nem fogok kiakadni,inkább pár napra eltiltom attól ami fontos számára.Arra ügyelni fogok,hogy ne égesem be a barátai előtt,mert tudom milyen ciki...Inkább olyan szeretnék lenni mint az én anyukám,aki olyan mintha a barátnőm lenne.És az elkényeztetettség kérdésről az a véleményem,hogy mindent meg fog kapni amire szüksége van(persze ha olyan lesz az anyagi helyzetünk.)de felesleges dolgokra nem fogom kidobni a pénzt,ami másra kéne.Nekünk is volt úgy,hogy majd meghaltam egy cipőért,de anya leültetett,és mondta,hogy most nem állunk olyan jól anyagilag,szóval halasszuk el egy kicsit,és majd inkább később,ha még akkor is tetszik,na majd akkor visszatérünk rá:) És megpróbálom majd minél tovább visszafogni.Nem fog 13évesen orrba szájba bulizni,és 15évesen sem lesz agyontetoválva olyan lyukacsos fejjel mint egy tésztaszűrő,és a haja sem lesz rózsaszín...18éves kora után azt csinál a pénzével amit akar,addig megpróbálom megbeszélni vele ezeket a dolgokat.

12/L tudom,idősebbnek tűnök,de ez van:$

2012. márc. 27. 18:05
 17/25 anonim ***** válasza:
82%
utolso, megnyugtatlak, nem tunsz idosebbnek, attol, hogy a korodhoz kepest ertelmesebben fogalmazol. (szerintem kicsit eroltetetten)
2012. márc. 28. 00:14
 18/25 anonim ***** válasza:
54%
Lehet nem tűnik idősebbnek de nem az a lényeg,hanem hogy normális értékrendje van.Persze majd sok minden megváltozik mire tényleg gyereke lesz,pl verni én sem fogom a gyerekem de ha már minden kötél szakad egy seggre,kézre verés belefér,idősebben meg ha visszaszájal egy tasli,sajnos sok gyereknél elengedhetetlen,de ez tényleg a végső majd meglátod.és igaza van egy 13-15 évesen ne bulizzon,kenje magát,tetováltassa meg lyukaszgassa magát.Nem kell bántania kislányt,neki legalább normális értékrendje van nem úgy mint manapság a tinik nagyrészének.
2012. márc. 28. 08:17
 19/25 anonim ***** válasza:

okok, jókat ír, csak igaza van az előttem írónak abban hogy valóban annyinak tűnik mint amennyi, főleg a végén azzal "tudom idősebbnek tűnök, de ez van *pirulós fej*" beszólás tipikusan visszatetszést keltő mintsem szimpatikus...pluszba gyerekes.

amúgy jah én se fogom agyonpofozni a gyerekemet, de ha indokolt akkor kaphat taslit. 9. válaszoló voltam.

apumtól kaptam már taslit azért mert nem voltam hajlandó megoldani vele együtt az aznapi matekversenyem feladatait hogy leellenőrizzük- nem figyeltem, hanem tvt néztem mert tök fáradt voltam és semmi kedvem nem volt még egyszer ahhoz a feladatsorhoz és akkorát kaptam hogy bezúgtam az asztal alá nah ez nem jogos...

de amikor éjjel 2-kor nem voltam hajlandó kiszállni a gép mellől és másnap suli volt és egy tasli kíséretében a bőgő fejemet kirángatta a nappaliból nah az jogos volt...

de anyummal is volt már ilyen :D meg olyan is amikor én kevertem le neki egy pofont - mert hisztériarohamot kapott plusz ok nélkül lehülyézett- és az nálam nagyon kicsapja a biztosítékot, mondjuk nem ütök meg érte embereket csak rájuk szólok hogy ezt ne, de ő már totálisan meg volt őrülve - végül be is vallotta hogy ő viselkedett hülyén és hogy stresszes a munkahelye Karácsony előtt nagy hajtás van és bocsánatot kért hogy rajtam verte le az egészet...

2012. márc. 28. 15:51
 20/25 anonim ***** válasza:

Engem a szüleim örökbe fogadtak.Ezért természetesen végig a gyerekkoromban és most is jobban vigyáznak rám,mintha az édes gyermekük lennék.Jobban féltenek.Viszont "apám" az alkoholista lett 3 éve(nyugdíjba vonulása után),de előtte is ivott már.Gondolhatjátok,hogy milyen apai példa áll előttem!Viszont több jó anyát is ismerek.Hármat egészen pontosan.Az egyikőjük a saját anyám.Ő abban jó,hogy próbál teljes erejéből ellátni,ahogy csak bír.Viszont azért nem jó,mert egyáltalán nem arra nevelt,hogy hogyan legyek elégedetlen,hanem arra,hogy alapból senkiben sem bízzak.Sajnos benne sem tudok már bízni,mert számtalanszor mondtam el neki titkot és egyet sem tartott meg magának,hanem elmondta az álnok keresztanyámnak,aki persze csak kihasználta és a mai napig is kihasználja az egész családot.Nekem nincsen testvérem.Mindenképp 2 gyereket akarok a családba:).Sosem kényeztetném el őket annyira nagyon,de ha segítenek nekem(amire alapvetően ránevelem majd őket),akkor azért jóval több mindent kaphatnak,mert akkor meg is érdemlik.Többször dicsérném meg őket akár egy 3-asért is,vagy egy négyesért is,és nem nevelném beléjük a maximalizmust.Vallásra sosem kényszeríteném őket,persze azért a vallásbeli ünnepeket is(keresztény római katolikus) és a nemzetközi ünnepeket is ünnepelni fogjuk otthon.A férjemtől nem várnám el,hogy nagyon nevelgesse a gyerekeimet,persze,azért benne kellene legyen a nevelésbe.Hiszen ez a normális.Mondjuk egy fiúnál azért sokkal jobban esne,ha beleszólna a nevelésbe.Mert a fiúkról én kevesebbet tudok nőként,mint ő férfiként.Megszabnám a határokat a gyerekemnek,de ez annak megfelelően történne,hogy hazudott-e vagy őszinte volt-e!Tehát ha a közelmúltban hazudott,akkor nem büntetném túlzottan,csupán csak annyival,hogy a következő buliba nem mehet el,vagy 1 hétig nem aludhat ott senkinél.Valahogyan a gyereknek mégiscsak meg kell tanulni,hogy mindennek van következménye.Ettől persze ott a számítógép,a mobiltelefon,a tévé,vagy valamilyen játék(ha kisebb).

Hosszú sorokat írhatnék,hogy miért fontos következetesnek lenni.De a legfontosabb minden kapcsolatban a bizalom..de nem a határtalan bizalom!!!

Ezeket az egyik ismerősöm tanította meg nekem..ő is nevelt belém valamennyi emberséget:) agyat..így kamaszkorban:D jó nehéz volt szegénynek.XDDD

16/L

2012. ápr. 2. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!