Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért hiszik azt a kamaszok,...

Miért hiszik azt a kamaszok, hogy nekik mindent szabad, mi szülők meg tehetetlenek vagyunk, mert ennyire nevelhetetlenekké váltak?

Figyelt kérdés
Hogyan lehet elviselni ezt a sok hálátlanságot, minden gondos nevelés ellenére miért lettek vajon ilyenekké?
2009. jún. 5. 09:48
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Úgy éreztem nekem is hozzá kell szólnom a témához. És nem voltam nagyon lázadó. Amikor kicsi voltam és rosszalkodtam akkor nem pofont, hanem a jól imert fakanálból kaptam. Én nem beszélek csúnyán senkivel, még ha mérges vagyok, akkor sem. A párom néha ki is akad ezen. Viszont a húgom igazi lázadó volt. Nem tartott sokáig, kb. 2-3 évig. Kimaradt éjszakára, hazudozott a szüleinknek, minden héten másik barátja volt. De ez a korszaka elmúlt és mintha kicserélték volna. Szóval minden gyerek más. Mikor először voltam szerelmes, akkor megromlott anyukámmal a kapcsolatom és nem értettem, hogy miért van ellenem. Ma már rájöttem (21 évesen), hogy csak óvni akart és hogy nagyon szeret. És mindenben igaza volt. Nagyon bánom már, hogy nem hallgattam rá.
2009. jún. 10. 15:47
 22/25 anonim ***** válasza:
Bocsi az "És" helyett Én.
2009. jún. 10. 15:47
 23/25 anonim válasza:
Hát szerintem ez nem csak a gyerek hibája!Nem azt mondom hogy feltétlenül csak a szülőké!De Gondoljunk csak bele!Minél jobban ellenzünk valamit annál jobban szeretné azt a gyerek!Nekem Például nem engedik a szüleim hogy a barátomnál aludjak!Ez már a bizalom kérdése is!Ha bíznának bennem meg engednék hogy ott aludjak mert tudnák hogy nem teszek olyat ami rossz!Igy minél jobban ellenizik annál töbször mondom hogy szeretnék szeretnék..és mindent megteszek hogy igy legyen!mégsem engedik meg:(16 éves leszek...de elég idősnek tartom magam hogy ott aludjak!nem tudom hogy miért kell ennyire akadékoskodni!Szerintem néha szülőknek is kellene engednie a dolgokból!Szerintetek?
2009. júl. 19. 22:37
 24/25 anonim válasza:

én is kamasz vagyok. nem hallgatok anyámra, apámat meg magasrol lesz*rom. elváltak és soha nem kaptam meg a nevelést apámtol, mindig csak bulizott. engem folyamatosan lepofoz anyám már nem tud velem mit kezdeni,meg ugy kezel mintha apácának készülnék.. néha énis fölpofoznám magam, de a bátyámat többször.. ő is elég szemtelen, meg énis. néha már roszzul is érzem magam emiatt, mert tudom h néha a bolhából csinálok elefántot, de annyi érzés dúl bennem h nem bírok velük és valahogy kikell engednem.. álltalában ez anyámon történik meg..

-hogy ha rövidre engeded a pórázt, sok lesz a vita a gyereked részéről (hogy mértnem ugy van ahogy ő akarja) de nem kajlódik ugy el..

-hogy ha hosszúra engeded a pórázt, akkor a te részedről lesz a vita (hol volt? mit csinált? kikkel volt? mért maradt el eddig..stb.) de akkor elkajlódik és roszz tárasaágba is keveredhet.

remélem tudtam segíteni, kitartás :)

12,5

2009. dec. 8. 21:34
 25/25 anonim válasza:

Ha ütöd a gyereked azzal soha sem érsz majd el semmit : max még jobban felbosszantod próbáld meg szigorúan kezelni de szerintem ne üsd meg!

( persze ha eldurvul a helyzet akkor jöjjön az a pofon xD )

2010. jan. 20. 20:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!