Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért hiszik azt a kamaszok,...

Miért hiszik azt a kamaszok, hogy nekik mindent szabad, mi szülők meg tehetetlenek vagyunk, mert ennyire nevelhetetlenekké váltak?

Figyelt kérdés
Hogyan lehet elviselni ezt a sok hálátlanságot, minden gondos nevelés ellenére miért lettek vajon ilyenekké?
2009. jún. 5. 09:48
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
78%
Én mint "kamasz" csak annyit tudok hozzá fűzni hogy néha akaratlanul is flegmák vagy szó fogadatlanok vagyunk néha én is olyanokat mondok a szüleimnek amiket sosem gondoltam komolyan de szerintem ezek csak a hormonok , de ilyenkor a szülőnek kell türelmesebbnek lenni és még ha a kamasz olyan dolgot vágott is a fejéhez ami elég sértő akkor is tudni kell hogy nem gondolta komolyan.
2009. jún. 6. 21:27
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Előttem szólónak!

Sajnos sok kamasz komolyan is gondolja azt amit mond...Lehet, hogy esetleg néhányan később megbánják, de én úgy vagyok vele, hogy nem véletlenül gondolta azt amit akkor mondott.Magyarul, valamilyen szinten akkor azt komolyan is gondolta.

2009. jún. 7. 07:44
 13/25 anonim ***** válasza:
32%

nem lettek "ilyenke" és benned van a hiba ha ezt nem veszed észre

mitől lenne hálatlan elmondanád

szeresd, és fogadd el gyereked, őszíntén, hibáival együtt

miért gondolod, hogy az ő helyzete annyira könnyü, hogy nincsenek gondjai, hogy maga sem tudja mit kezdjen a most születő kialakuló személyiségével, érzel hullámvölgyeivel? a hormonális változásokról nem is beszélve. Te miért felejted el önnön tinédzserkorodat, kedves kérdező

2009. jún. 8. 08:51
 14/25 A kérdező kommentje:
Én nem felejtem el, de ők annak ellenére elfeledkeznek magukról, hogy a "seggük alá" van tolva minden. És nem hiszem, hogy azt el kellene fogadni, ha mocskosul a szülőknek visszakáromkodik egy gyerek, mert nekünk is voltak és nekik is vannak hibáik, azokkal szereti, tiszteli, neveli őket az ember, de ilyet mi nem mertünk még gondolni sem...nem tudom az előttem szólónak van-e kamasz gyereke - és jelenleg - mert a régmúlt nem ugyanaz viselkedésben, mint a mai kor fiataljai - és elfogadom, mi szülők is lehetünk hibásak, hiszen sok teher nehezedik ránk, türelmetlenek, stresszesek vagyunk, de azért a jó szót megérdemelnénk. A mocsok trágár durva beszéd helyett inkább legyen a kamasz gyermekünk makacs, konok és maradjon csendben.
2009. jún. 8. 09:10
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Én kamasz koromban nem voltam se depressziós, se tiszteletlen, nem vittek pszichológushoz, mert a tomboló hormonjaimmal nem tudtam mit kezdeni. Bátyám egyszer káromkodott vissza Anyunak, kapott egy méretes anyait, és el lett küldve gondolkozni. És hál'istennek "nem toltak mindent a seggünk alá", már gyerekként se volt nálunk divat a hiszti, mert nem lehetett meglágyítani vele egyik "könyörtelen" szülőt sem. Persze a szüleink mindig összedolgoztak, amit az egyik nem engedett, azt a másik sem. :) Most barátom húgán látom, hogy mit tesz, ha mindent megkap. 3 évig nem lehetett vele normálisan szót érteni, letojta az egész világot, akármit próbáltunk, semmi sem volt jó neki. Szerintem igenis kell, hogy azért időnként nemet is mondjanak a szülők, ne minden úgy legyen, ahogy azt a gyerek kitalálja!
2009. jún. 8. 13:43
 16/25 anonim ***** válasza:
22%

volt már iylen kérdés...

de a lényeg...h nem a gyerek tehet róla...mondjuk a rohanó világban nem is beszélgetnek a szülők a gyerekekkel akor mit várnak?

2009. jún. 8. 14:01
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Én vagyok az aki azt mondta hogy természetes. Úgy értettem, hogy ez a mai világban már természetesnek is mondható sajnos.
2009. jún. 8. 16:37
 18/25 anonim ***** válasza:
66%

én simán visszapofáztam, de emiatt nem pofoztak

az ember életében ez az a korszak, amikor bizony rájön, hogy ő önálló lény saját gondolatokkal, és apa-anya bizony nem a világ legokosabb lénye, mint korábban képzelte.

szerintem egyébként egy kamasz gyerkenek lázadnia kell, aki nem csinálja, ott valami probléma van. ha a fiatalok nem lázadnának még mindig a fán üldögélnénk

úgyhogy a gyerek önállósodni akar, ő már nem gyerek, de ugyanakkor olyan jó lenne anya ölében is ülni, de ugyanakkor azt sem viseled ha tutujgatnak

szerintem aki úgy érzi, hogy a gyereke hálátlan, mert minden a feneke alatt van, és igazán megbecsülhetné, annak annyit mondanék, tegyen kevesebbet a gyerek s*gge alá, és szeretetet, figyelmet adjon inkább.

mindemellett ez nem azt jelenti, hogy a gyereknek nem kell résztvennie a család életében, nem kell házimunkában kivennie a részét

elszomorít amikor valaki úgy érzi hálatlan a gyereke, amikor van egy gyereke, aki alapvetően feltétel nélkül szereti őt, és vágyik a szülő szeretetére, még ha ellenkezőjét is mutatja. Ennél nagyobb kincs nincs a világon, meg kéne becsülni.

2009. jún. 8. 19:06
 19/25 A kérdező kommentje:
Nem úgy értettem a segge alá tolást hogy minden meg van engedve és a kedvében van örökké járva. Pontosan úgy hogy szeretetet, figyelmet, megbecsülést kap, sőt még beszélgetünk is, de bizony sajnos mégis nagyon nehéz velük. És azt gondolom ezt mindenki tapasztalja meg a saját bőrén, úgy az igazi.
2009. jún. 8. 20:50
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Ki fogja nőni, ne aggódj! Én úgy vettem észre (a barátom húgán és baráti körén), hogy pár évig ilyenek, mert közben egyre inkább rájönnek, hogy kik ők, mit is akarnak. Meg olyan felnőttesnek hiszik, hogy káromkodnak, mint a szódáskocsis, csúnyán beszélnek, visszapöntyögnek, hogy az csak azért is övék legyen az utolsó szó, és ha mégsem, hát képesek bevágni a durcát. Közben persze angyaliak is tudnak lenni, ha épp úgy tartja kedvük... De azért szerintem, ha mindenki egy kicsit visszagondol, hogy milyen volt ő maga kamasz korában, ezek egyeseknél erőteljesebben, másoknál szelídebben, de előjöttek! :) (Egyébként én írtam, hogy a bátyám kapott egy anyait, de nem voltunk mi sem pofozva, még mielőtt valaki azt hinné, hogy ez volt a szülők nevelési alapelve!!!)
2009. jún. 9. 08:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!