Miért nem olvasnak mai fiatalok? (főleg a fiúk)
Olvasni nagyon szeretek, de időm nincs rá és erről NEM én tehetek. Én is olvasom még az Egri csillagokat, érdekes 13 évesen eltudok olvasni egy 500 oldalas könyvet.
Az előttem szóló tizenévesekkel (16) teljesen egyetértek. Gondolom már nem kell leírnom a véleményem.
Én most a Szent Johanna gimi-t kezdtem el. Akkor inkább ne is olvassak ? Mert rögtön jön az a szöveg hogy "ez ponyvaregény". Nagyon szeretem Thomas Brezina könyveit. Neked biztosan csak ilyen "művelt" ismerőseid vannak, akik 12-13 évesen elolvasták az Állatfarmot. Ha erről ítélsz el embereket, akkor elég nagy egód van. Arról meg ne is beszéljünk hogy tipikus dolog itt hogy mindenki általánosít. Mit vársz el azoktól akik Twilightet olvasnak ? Inkább azt olvassák, minthogy ne is olvassanak semmit. Biztos érdekli őket a véleményed ...
Engem is nagyon sok más köt le. Gitározás, festés, barkácsolás etc. Inkább örülj neki hogy neked van időd arra hogy leülj egy csésze teával és olvasgasd a Per-t.
Lelehet pontozni, ahogy észrevettem elég sokan fenn hordják az orrukat, mint TE. 13/L
14 éves vagyok.. A magyar nyelv és az irodalom a kedvenc tantárgyam.El sem tudom képzelni az életemet könyvek nélkül. Mindenfélét szeretek olvasni.A szépirodalomtól kezdve a ponyvaregényekig.(megjegyzel a Twilight nem az,de azt is elolvastam.).. Az én környezetemben sincs túl sok ismerősöm,aki szeret olvasni,de ez engem nem érdekel.Az a lényeg,hogy én szeretek.Van olyan,akit nem köt le az olvasás,hanem valami más.Pl. a sport,festés,zenélés...stb
Nem vagyunk egyformák..:))
Nem, nem attól lesz művelt valaki, hogy vámpíros könyveket olvas, de magától attól sem, hogy szépirodalmi műveket olvas. :) szerintem.
15 éves lány vagyok, és szeretek olvasni, nagyon sok könyvet elolvasta már, anyu azt mondja a könyvgyűjteményemre, hogy könyvtárat nyithatnék. :D Bár szerintem te ezekre a könyvekre is azt mondanád, hogy ponyvaregények.
Bevallom, szépirodalmi műveket nem olvasok. Nekem túl unalmasak. Így hát miért is foglalkoznék olyan dologgal, amit nem szeretek, nem érdekel?
Egyébként szerintem, ami még hozzájárul ahhoz, hogy a korunkbeliek nem szeretnek olvasni, azok a kötelezőolvasmányok. Egyszerűen nem lehet szeretni olyan dolgot, ami kötelező. Ezeket még én sem olvasom ki sohasem, inkább megnézem filmen, elolvasom a rövidtartalmat, vagy lapítok órán. Egyébként is, az ilyen stílusú könyvek nem izgalmasak, érdekesek a tizenéves korosztálynak....
üdv
15/L
Kedves Utolsó Válaszoló!
Azért,hogy a tizenéves korosztálynak mi az érdekes ne általánosítsd mert én pl. imádtam a kötelezőket.
13L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!